Mikrop Düşmanı,El Dezenfektanı Nedir ? Ne İşe Yarar ?

El dezenfektanı nedir? El dezenfektanı ne işe yarar? El dezenfektanı nasıl kullanılır ?
Mikrop Düşmanı,El Dezenfektanı Nedir ? Ne İşe Yarar ?



Mikopların korkulu düşmanı el dezenfektanları zaman zaman bir çoğumuzun imdadına yetişiyor.El dezenfektanı nedir? El dezenfektanı ne işe yarar? El dezenfektanı nasıl kullanılır ? sorularını merak ediyorsanız okumaya devam ediniz.


El dezenfektanı yüksek alkol konsantrasyonu nedeniyle mikropları öldürücü etkiye sahiptir. Bununla birlikte, her türlü kir veya toprağın temizlenmesi için uygun değildir. 



Alkol çoğu bakteriyi öldürür ve el dezenfektanı yüksek miktarda alkol içerir. Ellere yaklaşık 30 saniye sürüldüğünde, birçok bakteri formunu ve ayrıca birçok virüsü ortadan kaldıracaktır. Ölümcül ve korkutucu et yiyen bakterilere neden olabilen metisiline dirençli stafilokok aureus (MRSA) gibi bazı tehlikeli bakteri formlarına karşı çok etkili olduğu kanıtlanmıştır .

El dezenfektanı kullanan bir kişinin de bakterilerin daha yavaş gelişmesini göstermesi muhtemeldir. İnsanların her zaman ellerinde bakteri bulunur. El dezenfektanı, uygun kullanımdan sonra ellerde bakteri büyümesini yavaşlatma eğilimindedir. Tüm virüslerin önlenmesinde eşit derecede etkili olmayabilir, çünkü bazı virüsler, soğuk algınlığında olduğu gibi, enfekte kişilerin burun damlacıklarının solunması yoluyla yayılır. Bununla birlikte, okullarda dezenfektan kullanımı, hastalık oranlarında bir düşüş ve daha iyi katılım kayıtlarıyla ilişkilidir.

El dezenfektanının bazı durumlarda el yıkamadan daha etkili olmasının bir başka nedeni de, kullanımının daha kolay ve daha hızlı olmasıdır. Gerçekten etkili el yıkama, yaklaşık iki dakika boyunca ılık su, sabun ve köpürtme ve ovma gerektirir. El dezenfektanı küçük şişelerde taşınabilir ve çoğu durumda sabun ve su ile aynı faydaları elde etmek için yaklaşık 30 saniye fırçalama alır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK LOSYON NEDİR,LOSYON NEDEN KULLANILIR,NE İŞE YARAR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Bununla birlikte, el dezenfektanı tüm temizlik ihtiyaçları için etkili değildir. Bazı bakteriler onu hastane ortamlarında kullanmayı önemli hale getirir. Bununla birlikte, kan veya dışkı maddesine maruz kaldıklarında elleri etkili bir şekilde temizleyemez.
El dezenfektanı, gıda hazırlama sırasında ellerin sık sık ıslak tutulduğu gıda hizmeti endüstrisinde etkili değildir . Tuvaleti kullandıktan sonra eldeki dışkı maddesini kötü el yıkamadan veya gübre ile yetiştirilen sebzelerin işlenmesinden etkili bir şekilde çıkaramaz. Vücut sıvılarıyla veya kirle temas etmek için titiz bir el yıkama gerekir.


Bu ürün ayrıca hastane ortamında veya herhangi bir ortamda el yıkamasının yerini almamalıdır. Genel olarak, el dezenfektanı birinin ellerini iyice yıkadıktan sonra kullanıldığında en iyi sonuçları verir. Bu özellikle banyoyu kullandıktan sonra geçerlidir. Birçok hastane şimdi hastalar arasında dezenfektan kullanımı ve dört kullanımdan sonra el yıkama gerektiren politikalar oluşturmuştur. Ayrıca, bir sağlık çalışanı vücut sıvılarıyla temas ettiğinde, bunun yerine eller yıkanmalıdır.

El dezenfektanı doğru şekilde uygulanmazsa etkili çalışmaz. İnsanlar en az bir lira büyüklüğünde avuçlarına dökmeli ve elleri 30 saniye boyunca ovalamalıdır. Dezenfektan daha kısa sürede kurursa, muhtemelen yetersiz kullanılmış ve kişi süreci tekrarlamalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar