Rock and Roll'un Babası Elvis Presley Kimdir ?

Elvis Presley Kimdir ,Elvis Presley Hayatı, Elvis Presley Hakkında Bilgi
Elvis Presley Kimdir ?


Elvis Presley kimdir?Rock'n Roll'un babası kimdir ? Rock'n Roll'un kralı kimdir ?Bu yayınımızda Elvis Presley hakkında bazı bilgiler bulacaksınız; Dünyanın en ünlü şarkıcılarından biri, müzik ve pop kültürünün simgesi. 1935'te Mississippi Tupelo'da doğan Elvis, 13 yaşındayken ailesiyle birlikte Memphis'e taşındı. Şarkı söyleme yeteneği için yerel olarak tanınıyordu ve kendisine " Köylü Kedisi" adını verdi . 1955 yılında RCA kayıt etiketine imza attı.

Bu rock'n roll dönemiydi ve Elvis Presley bu tür müzikte büyük bir figürdü.Hayatı boyunca Albay Tom Parker tarafından yönetildi. Parker ayrıca Presley'in film kariyerini de sıkı bir şekilde kontrol etti.Elvis Presley Rock'n Roll'un babası olarak bilinirdi.



Elvis Presley, ilki Love Me Tender olarak adlandırılan 33 filmde rol aldı . Bu filmlerin çoğunda Presley'nin şarkıları da vardı, ancak bazı ciddi oyunculuk rolleri de denedi. Albay Parker, Presley'nin yıldız faturalandırması yapmadığı filmlerde oynamasına izin vermezdi. Eleştirmenler filmlerin çoğunu eleştirdiler, ancak halk, özellikle genç kızlar onları sevdi. Filmlerinin gişe kazançları 150 milyon ABD dolarına (USD) ulaştı.

Elvis Presley bugüne kadar dünya çapında 1 milyardan fazla albüm sattı. Bu, dünyadaki herhangi bir müzik sanatçısı veya gruptan daha fazlasıdır. Presley'in Billboard tablosunda da 18 # 1 kaydı vardı. Birincisi 1956'da Heartbreak Hotel , sonuncusu 1969'da Suspicious Minds'dı . Hem Country Onur Listesi'ne hem de Rock and Roll Onur Listesi'ne girmiş çok az sanatçıdan sadece biri .

Elvis Presley'in kişisel hayatı, .Aşırı yeme sorunu yaşadı ve reçeteli ilaçlara bağımlı olduğu söyleniyordu. 1970'lerin ortasında iki tam yüz ameliyatı ve rinoplasti geçirdi. Otopsisinde kanında 10 farklı ilaç türü tespit edildi ve ağırlığı 118 kg idi. 



Presley 1977'de banka hesabında yaklaşık 5 milyon USD ile öldü.
Elvis Presley, Grace57 malikanesini 1957'de 102.000 USD karşılığında satın aldı . 23 oda ve 13 dönüm ile çevrilidir. Graceland, şimdi sadece Beyaz Saray tarafından kollanan Amerika'da en çok ziyaret edilen ikinci ev.

Elvis Presley cömertliğiyle tanınıyordu. Arkadaşlar, aile ve hatta  yabancı kişiler ondan sık sık hediyeler aldı. Presley'den favori bir hediye onun birçok Cadillac'ından biriydi. Bir zamanlar fakir bir kadına tekerlekli sandalye verdi ve kadının kızı Presley'in arabasına hayran kaldığında arabayı kızına verdi.

Presley bir keresinde "İnsanları eğlendirmek istiyorum. Bu bütün hayatım. Son nefesime." Dedi. 1974 yılında iki gün boyunca 89.000 kişi konserine katıldı. Elvis Presley, dünyanın en sevilen ve beğenilen şarkıcılarından biridir. Bu, ölümünden önce ve hatta daha sonra doğruydu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar