Parmak Isırtan,Mısır Unundan Nefis Ekmek Tarifi >>>

Parmak Isırtan,Mısır Unundan Nefis Ekmek Tarifi >>>
Parmak Isırtan,Mısır Unundan Nefis Ekmek Tarifi >>>

Sofralarımızın vazgeçilmez demirbaşı ekmeği bu sefer misir unundan deniyoruz.Lezzetli mısır unundan ekmek nasıl yapılır ? Bu lezzetli mısır unu ekmeği tarifini denemeye ne dersiniz ? Mısır Unu Ekmeği Nasıl Olur ?

"Mısır unu ekmeği ",en lezzetli ekmek türlerinden biridir. Somunun dışı koyu ve kabukludur, dişlerin ısırması için gerçek bir egzersize hazır olun. Bununla birlikte, iç kısmı çiğnenebilir ve nemlidir.Düzenli buğday unu ile karıştırılmış mısır unu yoğunlaştırabilir.Kesinlikle bir dilimde bütün bir yemeği yiyormuş gibi hissediyorsunuz! İşte Mısır Unundan Ekmek Tarifi :

Mısır Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler 

350 g un
½ küp maya
2 çay kaşığı şeker
275 ml ılık su

250 g Mısır unu
2 çay kaşığı tuz
yumurta
150 gyoğurt
kalıp için biraz tereyağı

Mısır Ekmeği Yapılış Adımları

1.Adım 

( 350 g Buğday Unu,½ küp maya,2 çay kaşığı şeker,275 ml ılık su )

Buğday ununu bir  kaba koyun ve küçük bir oluk oluşturun. Mayayı kaseye ufalayın ve şekeri ekleyin. Üzerine ılık su dökün ve yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekleyin.


2.Adım

(250 g Mısır unu,2 çay kaşığı tuz,1Yumurta (M boy),150 g, yoğurt)

Hamura mısır unu, tuz, yumurta ve yoğurt ekleyin. Her şeyi hamur karıştırıcınızla yaklaşık 5 dakika yoğurun. Ardından üstünü örtün ve 60 dakika boyunca ılık bir yerde kabarmaya bırakın.

3.Adım

Hamuru olabildiğince havadar olacak şekilde birkaç dakika yoğurun. Kutu kalıbına bir miktar tereyağı sürün. Hamuru kutu kalıbına (uzunluk 25cm) koyun ve 30 dakika boyunca tekrar dinlenmede bekleyin. Fırını 200 dereceye kadar ısıtın (fan fırını: 180 derece). Hamuru biraz su ile fırçalayın ve bir tutam un serpin. Ekmeği fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar