Teletıp Nedir ? Teletıp Nerelerde Kullanılır,Teletıp Sistemine Nasıl Girilir ?

Teletıp Teletıp Sistemi giriş Teletıp pdf Teletıp nerelerde kullanılır Teletip Kimlik doğrulama Teletıp mükerrer sorgulama Teletıp uygulaması Teletıp Nedir PDF
Teletıp Nedir ? Teletıp Nerelerde Kullanılır,Teletıp Sistemine Nasıl Girilir ?


Teknolojinin ilerlemesi ile zaman içerisinde tıpta da gelişimler yaşandı,Tele tıp ta bu gelişmelerden biri olarak kabul edilebilir. Peki Tele tıp nedir? Teletıp nerelerde kullanılır? Teletıp tatihçesi nedir ? Teletıp sistemine giriş nasıldır ?Teletıp uygulaması hakkında merak ettiklerinizi yanıtlıyoruz.

Teletıp nedir? Teletıp hastalarına sağlık hizmeti veren doktorlar ve tıbbi kurumlar tarafından elektronik veya dijital yollarla çeşitli telekomünikasyon kullanımlarını ifade eder. Teletıp, sağlık uzmanlarının hastalarının evlerinde veya diğer uzak alanlardaki hastalarına bakmalarını mümkün kılan teknolojiyi kullanır. 


Teletıp, bakıcılara tıbbi veriler, hareketsiz görüntüler ve canlı ses ve video aktarımlarını toplama ve aktarma yeteneği verir. Kullanılan yaygın yöntemlerden bazıları sıradan telefon hatları, İnternet ve uydulardır, ancak herhangi bir iletim aracı kullanılabilir.

Teletıp nerelerde kullanılır ? Çeşitli tıbbi alanlarda kullanılır; örneğin, kardiyoloji , radyoloji , psikiyatri ve onkoloji. Teletıp ile teleskop , doktor ve hasta eğitimini içeren teşhisler , tedaviler ve sağlık hizmeti sağlayıcıları arasında tıbbi yönetim video konferansı mümkündür.

Teletıp tarihçesi, telefonun ortaya çıkmasıyla başlayan şaşırtıcı derecede uzun bir tarihe sahiptir. 1906'da Einthoven önce telefon hatları üzerinden elektrokardiyogram (EKG) iletiminin kullanımını araştırdı . 1920'lerde, denizdeki tıbbi acil durumlar sırasında hekimleri denizcilere bağlamak için gemi telsizleri kullanıldı. 1955 yılında Nebraska Psikiyatri Enstitüsü, kapalı devre televizyonu sağlık hizmeti için kullanan ilk tesislerden biriydi. 1970'lerde uzak Alaska ve Kanada köylerindeki sağlık görevlileri uydu aracılığıyla uzak kasabalardaki hastanelerle bağlantı kurarken hayat kurtarıcı teknikler uygulayabildiler . Günümüzde teletıp, teknolojideki ilerici ilerlemelerle katlanarak olgunlaşmaya başlıyor.
Teletıp uygulaması kullanımı hem hastalar hem de ekonomi için genellikle olumlu kabul edilir. Uzaktan sağlık izleme yoluyla, teletıp, sayısız insanın huzurevlerinden ve hastanelerden kaçınmasına izin vererek üretken kalmalarına, evde daha uzun kalmalarına ve sonuç olarak daha az sağlık masraflarına neden olabilir. Ekonomi ayrıca bir sağlık uzmanına ihtiyaç duyulduğunda hastaları başka tesislere taşıma ihtiyacından da yararlanmaktadır.

Teletıp Sistemine Giriş nasıldır ? Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Teletıp uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Teletıp Sistemine Giriş >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar