Diş Fırçası Nasıl Olmalı ? Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir ? >>>

Diş fırçası nasıl olmalı ? Plak oluşumunu azaltmak ve ağrılı boşlukları, diş çürümelerini, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek dişeti hastalıklarını ve pahalı diş faturalarını önlemek için uygun ağız hijyeni önemlidir . En iyi diş fırçasını seçerken, genellikle sert olanlara göre daha yumuşak kıllar önerilir. El ile fırçalamayı mı yoksa elektrikli, titreşimli bir temizleme aracını mı tercih edeceğinizi düşünün, çünkü birçok seçenek vardır. Tüm dişlerinize kolayca ulaşabildiğinizden emin olmak için ağzınıza uygun ölçüyü seçmek de önemlidir.



dis-fircasi-nasil-secilir
Diş Fırçası Nasıl Olmalı ? Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir ? >>>

Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir ? Diş fırçanıza gelince, boyutu ve şekli bir fark yaratır. Örneğin, fırçanın başı çok büyükse, arka dişlerinize ulaşmanız zor olabilir. Ayrıca, genellikle seyahat için yapılan bazı çeşitlerin daha kısa kulpları olabilir ve bu da bazen onları zor veya rahatsız edici hale getirebilir. Çoğu zaman, kauçuk saplı bir diş fırçası tutmayı, onsuz olanlardan daha kolay hale getirebilir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE DOĞAL YÖNTEMLERLE DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR HEMEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Diş fırçasının kafasında birden fazla kıl bulunur. Bu filamanların sıkılığı genellikle ambalaj üzerinde belirtilir. Diş hekimleri genellikle sert kılların aksine yumuşak ila orta bir çeşitlilik seçmenizi önerir, çünkü çok fazla basınç uygulayarak fırçalarsanız dişlerinizin minesini tehlikeye atabilirsiniz. Güçlü hareketler kullanmak da dişlerinize zarar verebilir.




Diş Fırçası Nasıl Olmalı ? Doğru Diş Fırçası Nasıl Seçilir ? >>>

Elektrikli diş fırçası, geleneksel manuel tipe bir alternatiftir. Bazı çeşitler dişlerinizi temiz tutabilir. Plak çıkarmada, manuel versiyonlardan, özellikle dairesel hareketlerde ve ileri geri hareket eden salınımlı kıllara sahip olanlardan daha etkili olduğuna inanılmaktadır. Bu modellerde çıkarılabilir kafaların genellikle üç ayda bir değiştirilmesi gerekir. Bu diş fırçalarının maliyeti diğerlerinden çok daha fazla olabilir.

Başka bir seçenek olarak, tek kullanımlık, pille çalışan, titreşimli bir diş fırçası seçebilirsiniz. Bu tip genellikle yaklaşık üç ay sürer ve yüksek teknolojili fırçalardan çok daha uygun fiyatlı. Aslında, manuel diş fırçasına kıyasla fiyatlandırılan bazı markalar var .

Çocuklar için, fırçalamayı eğlenceli hale getirmek için tasarlanmış hem manuel hem de elektrikli birçok versiyon vardır. Bazı diş fırçaları, üzerlerine basılmış popüler çizgi film karakterlerini içeren temalı tutamaçlarla yapılır. Diğerleri kullanım sırasında bir melodi çalar veya yanar. Bir çocuk için diş fırçası seçerken, küçük ellerin tutulması kolay olan sapın ve fırça kafasının dişlerin tüm yüzeylerine ulaşacak kadar küçük olduğundan emin olmak istersiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar