Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Farklar Nelerdir ? >>>

Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Farklar Nelerdir ?


Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Farklar Nelerdir ? 

Çoğumuz koyun eti ve kuzu eti yemeyi seviyoruz. Yemeğe olan sevgimiz o kadar uzanıyor ki, çoğu zaman yiyeceklerimizin içeriğini bile bilmiyoruz. Örneğin, dünya çapında popüler iki et yemeği, kuzu ve koyun eti ele alalım. İki farklı et türü olduklarını biliyoruz, ancak kaçımız hangisinin nereden geldiğini gerçekten biliyor? Peki, kuzu koyundan, koyun eti keçiden geliyor değil mi? Yanlış. Peki koyun eti le kuzu eti arasındaki farklar nelerdir ?

Gerçek şu ki, hem kuzu hem de koyun eti koyunlardan elde edilen etlerdir. Oxford sözlüğü kuzuyu 'genç koyun' veya 'genç koyunun eti' olarak tanımlarken, koyun eti 'tamamen yetiştirilmiş koyundan et' olarak tanımlanır. Bir ay ile bir yaş arasındaki bir koyundan elde edilen etler kuzu, bir yaşından büyük koyunlar ise koyun eti olarak servis edilir.

Kuzu ve Koyun Arasındaki Fark

Kuzu ve koyun eti arasındaki farkların çoğu, hayvanın yaşından kaynaklanmaktadır. Artık yerel diller hakkında netleştiğimize göre, kuzu ve koyun eti arasındaki diğer bazı temel farklılıkları öğrenelim.

Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Lezzet Farkı

Kuzu: hafif ve hassas
Koyun eti: zengin ve koyu

Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Renk Farkı

Kuzu: yumuşak pembe ila soluk kırmızı
Koyun eti: koyu kırmızı

Koyun Eti İle Kuzu Eti Arasındaki Doku Farkı

Kuzu: yumuşak
Koyun eti: sert

Koyun Eti İle Kuzu Eti Pişirme Yöntemleri

Kuzu eti pişirmek için kullanılan üç popüler yöntem vardır: ızgara, buğulama ve kavurma. Izgara, eti sıcak kömür üzerinde hazırlamaktır ve en çok hamburger veya pirzola yapmak için uygundur. Kızartmada et önce yağda kızartılır ve ardından az miktarda sıvı ile kapalı bir kaba konur. Ocakta veya fırında yapılabilir. Bu yöntem en çok omuz gibi daha sert kesimler için uygundur. Kavurma, eti açıkta pişirerek etin dışını kahverengi ve içini nemli hale getirir. Bu yöntem en çok bacak askısı gibi hassas kesimler için uygundur.
Koyun eti hazırlamanın en popüler yöntemi yavaş pişirmek veya haşlamaktır. Koyun eti daha yağlı ve daha sert bir et olduğundan, yahni gibi yavaş pişirme yöntemleri eti yumuşatır ve lezzetini ortaya çıkarır.

Koyun Eti mi ve Kuzu Eti mi , Hangisi Daha Sağlıklıdır ?

Koyun eti ve kuzu eti oldukça besleyicidir ve her ikisi de yüksek miktarda protein sağlar. Bununla birlikte koyun eti, kuzuya göre daha yüksek yağ içeriği içerir. Düzenli olarak yüksek yağlı yiyecekler tüketmek, arterlerde kolesterol oluşturarak kalp hastalıklarına yol açabileceği için zararlı olabilir. Koyun eti, tercih edilen güçlü tadı nedeniyle kuzudan daha popüler bir yemek olmasına rağmen, kuzu eti daha sağlıklı bir seçimdir, ancak optimum sağlık için her ikisinin de ölçülü olarak tüketilmesi gerekir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar