Kulak Kızarmasının 10 Nedeni

Kulak Kızarmasının 10 Nedeni 

Bu yayınımızda Kulaklar Neden Kızarır ? Kulak Kızarmasının Nedenleri Nelerdir ? Kulaklar Neden Kızarır ve Isınır ? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kırmızı Kulaklar - ara sıra olan bir şeydir ve genellikle kolay bir açıklaması vardır. Dış kulak hassas bir cilde sahiptir ve ses dalgalarını toplayan ve onları işitsel kanala ileten “tepeler ve vadilerden” oluşur. Ancak bazen, kanın dış kulağa aktığı ve kırmızı, sıcak ve tahriş olmuş görünmesine neden olan vazodilatasyon denilen şeye neden olabilir.

Çoğu zaman, renk kendi kendine normale döner ve kulak aşınması daha da kötü olmaz. Bununla birlikte, bazen doktora gitmeyi ve olası bir reçeteyi gerektirecek tıbbi bir endişe ile ilgili olabilir.

Kulaklarım Neden Kızarıyor ve Isınıyor ?

“O kişinin kulaklarından duman çıkıyor” veya “kulaklarınız yanıyor mu” ifadesini duymuş olabilirsiniz. Bunlar, öfke, endişe, hayal kırıklığı gibi duyguyu ifade etmek için kırmızı, sıcak kulakları kullanan yaygın deyimlerdir. Ancak bu ifadeler popüler jargonun bir parçası olsa da, kulaklarınızın kızarmasına ve ısınmasına neden olabilecek gerçek durumlar veya koşullar vardır. 

10 olası nedene bakalım. İlk olarak, alarma neden olmaması gereken en yaygın nedenlerden bazılarına bakacağız. Ardından ağrılı olabilen ve tıbbi tedavi gerektirebilecek iltihaplı kulak rahatsızlıklarına bakacağız.

1 - Duygusal Bir Tepki Kırmızı Kulaklara Neden Olur

Bazen kaygı, öfke veya utanç gibi duygusal bir tepkimiz olduğunda, cildimiz kızarır ve kulaklarımızın kızarmasına ve ısınmasına neden olur. Bu, kızarırken kendiliğinden oluşur ve nispeten hızlı bir şekilde normale döner.

2 - Sıcak veya Soğuk Sıcaklıklar

Çok sıcak veya soğuğa maruz kaldığımızda kulaklarımız sıklıkla kızarır ve ısınır. Kayakçıların ve snowboardcuların bildiği gibi, yamaçlarda şapka takmak, dalgalanan sıcaklıklardan kaçınmanın iyi bir yolu olabilir. Kulaklarınız normal sıcaklığa döndüğünde, görünümleri de öyle.

3 - Güneş Yanığına Dikkat Edin

Güneş yanığı, dış kulağın ısınmasının ve kızarmasının yaygın bir nedenidir ve genellikle güneşten çıkana kadar fark edilmez. İster egzersiz yapın, ister bahçeyle uğraşın veya spor yapın, kulaklarınızın güneşten yanmasını önlemek için güneş kremi ve/veya şapka veya kask takmak her zaman iyi bir fikirdir.

Güneş yanığı alırsanız, ısıyı düşürmeye yardımcı olması için etkilenen kulağa bir buz torbası uygulamayı deneyin. Ayrıca hidrokortizon kremi veya aloe vera jeli ağrıyı azaltmak ve kulakların normale dönmesine yardımcı olmak için harika bir yol olabilir.


Kulak Kızarmasının 10 Nedeni 
                      

4 - Hormonal Değişiklikler veya İlaçlar Kızarıklığa Neden Olabilir  

Bazen kulaklarınızın kızardığını fark ettiğinizde, bu hormonal değişikliklerin veya ilaçların bir işareti olabilir. Menopoz, sıcak basması, kemoterapi tedavileri kulaklarınızın kızarmasına ve kızarmasına ve ısınmasına neden olabilir.  

Böyle bir durumda, kat kat giyinmeyi deneyin ve sıcaklığınızı daha iyi düzenlemenin bir yolu olarak alkol ve kafeinden kaçının.

5 - Kulak Enfeksiyonu veya Otitis Media

Kulak enfeksiyonları, orta kulakta biriken sıvının iltihaplanma ve ağrıya neden olmasıyla ortaya çıkar ve çocuklarda ve gençlerde kırmızı, sıcak kulakların başlıca suçlularıdır. Aslında, kırmızı ve sıcak kulaklar, neler olduğunu sözlü olarak açıklayamayan bebeklerde ve küçük küçük çocuklarda tıbbi tedavi ihtiyacını anlamanın en iyi yolu olabilir. 

İlk başta, ağrıyı azaltmak için reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları ve sıcak kompresleri deneyin. Bu işe yaramazsa, doktor enfeksiyonu durdurmak için antibiyotik reçete edebilir.

6 - Kulakta Yaralanma veya Travma

Kulakta herhangi bir yaralanma veya travma olduğunda, genellikle kızarır ve ısınır. Piercingler, çizikler ve böcek ısırıkları kulağınıza zarar vermenin yollarından sadece birkaçıdır ve ağrı kesici ilaç kullanımı yaralanma çözülene kadar en iyi çözüm olabilir.

Bisiklete binme veya kaykay gibi sporlara katılırken, kulakları kapatan ve koruma sağlayan bir kask takmak iyi bir önleyici fikirdir.

7 - Kırmızı Kulak Sendromu

Kırmızı Kulak Sendromu (RES), bir veya iki kulakta şiddetli yanma hissi olarak ortaya çıkan ve genellikle migren veya küme baş ağrılarının eşlik ettiği nadir bir durumdur. Sendrom hakkında çok fazla şey  bilinmemekle birlikte , bir saatten birkaç saate kadar sürer ve her gün tekrarlayabilir. 

Buz paketleri ve antienflamatuarlar, ağrının azalmasına yardımcı olmak için en iyi şekilde çalışıyor gibi görünmektedir, ancak şiddetli semptomlar reçete için doktora gitmeyi gerektirebilir.

Kulak Kızarmasının 10 Nedeni 
                      

8 - Trigeminal Sinir Ağrısı

Kulakların yanı sıra boyun, alt yüz ve çeneyi de etkileyen Trigeminal Nevralji hafif düzeyde başlayabilir ancak tedavi edilmezse giderek kötüleşir. Yemek yemek veya diş fırçalamak gibi rutin işlerin tetiklediği ağrı dayanılmaz olabilir ve mümkün olan en kısa sürede bir doktor tarafından tedavi edilmelidir.

9 - Seboreik Egzama

Daha yaygın olan Seboreik Egzama, kulaklarda, ayrıca kafa derisinde, sırtın üst kısmında ve yüzde kırmızı, sıcak, pullu lekelere neden olan bir cilt rahatsızlığıdır. Stres, hormonal değişiklikler ve hatta sert deterjanlar tarafından tetiklenebilse de, genellikle birkaç yıl sürebilen bir alevlenme ve ardından temizleme modelini takip eder.

10 - Eritermalji

Sıcak havalar veya egzersizle ortaya çıkan bu son derece nadir durum veya rahatsızlık, kulaklar dahil olmak üzere ekstremiteleri etkiler ve yanma sıkıntısına, kızarıklığa ve cilt sıcaklığında artışa neden olur. Bu bozukluk, semptomları hafifletmek veya en azından kontrol altına almak için ilaç yazacak bir doktor tarafından teşhis edilmelidir.

Kırmızı ve Sıcak Kulaklar Hakkında Özet

Kırmızı ve sıcak kulakların çoğu nedeni normal olaylar olsa da, iltihaplı kulaklarla karakterize edilen birkaç önemli hastalık veya rahatsızlık vardır. Bunlar bir doktor tarafından dikkat gerektirir ve tedavi süresince ağrı ve semptomları yönetmek için reçetesiz satılan ilaçlar veya reçeteler içerebilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar