Dişil Enerji Nedir ? Dişil Enerji Uyandırmanın 6 Yolu

Dişil Enerji Nedir ?



Dişil Enerji Nedir?, Dişil Enerji Uyandırmanın 6 Yolu Nedir ? Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir ? , Nasıl Kadınsı Olunur ?

Dişil enerji, eril enerjiyle ilişkili özelliklerin tersi olduğu düşünülen belirli bir dizi özelliği ifade eder. Bir hedef için çalışırken, ilerleme kaydederken, işleri hallederken ve ilerlemeye çalışırken erkeksi yönünüz ifade edilir. Hayatın akışıyla hareket ettiğinizde, yaratıcı enerjinizi kucakladığınızda, dans ettiğinizde, oynadığınızda ve içsel sürecinize uyum sağladığınızda kadınsı tarafınız ifade edilir.

Daha da önemlisi, bu özellikler cinsiyetle ilişkili değildir. "Kadınsı" olarak tanımladığımız özellikler dizisi, tarih boyunca kadınlara belirli bir şekilde davranmaları yönünde yüklediğimiz beklentilerden kaynaklanmaktadır. Aynı şekilde "erkeksi" olmakla ilişkilendirilen özellikler de eskiden erkeklerden beklediğimiz özelliklerdir. Bugün, her cinsiyetten insanın bu özelliklerin herhangi bir kombinasyonuna sahip olabileceğini ve hiçbir özelliğin herhangi bir cinsiyete özgü olmadığını veya herhangi bir cinsiyetten beklenmemesi gerektiğini biliyoruz. Bununla birlikte, "dişil" ve "eril" sözcükleri, iki farklı ve karşıt varoluş biçimini tanımlamada hala yardımcı olabilir.

Tüm cinsiyetlerden insanlar için, eksiksiz bir insan gibi hissetmek için hem dişil hem de eril enerjinin bedenlenmesi gerekir. Erkekler genellikle erkeksi enerjiyle daha fazla özdeşleşmeye teşvik edilir, ancak bir şeyleri bırakıp esnek olabilmenin büyük bir zevki vardır. (Aslında, erkek çocukları cinsiyet klişeleri olmadan yetiştirmek her zamankinden daha önemli !) Benzer şekilde, birçok kadın hala kadınsı olma beklentisiyle yetiştiriliyor, ancak net, yönlendirici ve ilerici olmanın birçok faydası var. Hem eril hem de dişil enerjilerimiz için çıkışlara sahip olmak hepimiz için tatmin edicidir.

Neden çoğumuz dişil enerji özelliklerimizle temas halinde değiliz?

Kültürümüzde, eril enerji -çoğunlukla ilerleme ile ilgili olduğu için- dişil enerjiden daha fazla "değerlendirilme" eğilimindedir. Bu, hem bireysel hem de kültürel olarak bir dengesizlik hissi yaratır. Erkekliğe aşırı değer verdiğimizde, zamanımızın çoğunu çalışarak ve çok az zamanını dinlenmeye, tatile çıkmaya ve başkalarıyla kendiliğinden bağlantı kurmaya harcarız. Erkekliğe aşırı değer vermek, akıllı telefonlarımız ve dizüstü bilgisayarlarımız gibi insan yapımı şeylere bağımlı hale gelmemize ve doğada daha az zaman geçirmemize veya yaratıcı benliklerimizi ifade etmemize neden olur.

Aşırı erkeksi ve az kadınsı olmak, çoğumuzun başka bir şeye, gençleştirici, vahşi, becerikli, spontane bir şeye özlem duymasına neden oluyor. Bu kadınsı!

Nasıl Daha Kadınsı Olunur ?

1. Yansıtın.

Birçoğumuz o kadar meşgulüz ki içimizde neler olup bittiğini dinlemek için nadiren zaman ayırıyoruz. Her zaman dışa dönük bir şekilde hareket edersek, bu içimizde bir bölünme yaratır. Daha derin benliklerimizle bağlantımızı kaybederiz.

Bu kolayca değiştirilebilir. Tek yapmanız gereken, kim olduğunuza içsel olarak bağlanmak. Bunu yapmanın mükemmel bir yolu terapiye başlamaktır. Düşüncelerinizi ve duygularınızı keşfetmek için bir terapistle çalıştığınızda, aslında daha derin, içsel, kadınsı tarafınıza dalıyorsunuz.

2. Doğaya gidin.

Mekanlar, kapsayıcı özelliklerine bağlı olarak eril veya dişil olarak karakterize edilebilir. Dişil yaşam gücü enerjisidir. Orman, parklar ve okyanus gibi yerler, doğal dişil enerjiyle bol miktarda katkıda bulunur. Senkronize olmadığınızı hissettiğinizde ve yeniden canlanmaya ihtiyaç duyduğunuzda buralara gidin.

3. Yaratıcı olun.

Kadınsı olan yaratıcı güçtür. Kadınlık tarihsel olarak kadınları tanımladı ve elbette birçok kadının yaşamı yaratmak için tasarlanmış bedenleri var. Ancak yaratım birçok şekilde gerçekleşebilir - sanatsal ifade, yazı, dans, resim veya yeni fikirler hayal etme. Ne yaratmak istediğinizi hayal edin. Akışınızı ifade eden her şey kadınsı olarak kabul edilir.

4. Duygusal ifadenizi geliştirin.

Eril mantıkla tanımlanırken, dişil duygularla ifade edilir. Hepimizin duygusal benlikleri var ama çoğumuza duygularımızı nasıl anlayacağımız öğretilmedi. Duygusal süreciniz konusunda kafanız karıştıysa endişelenmeyin; kendinize daha uyumlu olmayı öğrenebilirsiniz. Bunu nasıl hissettiğinizi dinleyerek ve duygusal zekanızı güçlendirerek yaparsınız . Duygu durumlarınızı tanıdıkça, otomatik olarak daha bütün hissetmeye başlayacaksınız.

5. Kendiliğindenliğe ve oyuna değer verin.

Dürüst olalım: Tatile, bağlantıya, kesintiye veya dinlenmeye ihtiyacımız olduğu kadar değer vermiyoruz! Çok çalıştık (aşırı erkekleştik) ve bu nedenle yaşamın kendiliğinden sevinçlerini sık sık deneyimlemiyoruz.

Birçoğumuz tekrar rahat ve eğlenceli hissetmek için bir sonraki tatilimize kadar bekleriz. O kadar bekleme! Her gün mini tatiller yapabilirsiniz. Dinlenme için aksama süresine ve zamana öncelik verin . Kitap okuyun, müzik dinleyin, yoga yapın ve sadece anın tadını çıkarın. Aşırı çalışma durumunuzdan çıktığınızda, tekrar kendiniz gibi hissedeceksiniz.

6. Kendinizi dönüşmeye zorlayın.

Bazılarımız feminenliğin sessiz ve gençleştirici olduğunu düşünür, ancak bu hikayenin sadece yarısıdır. Dişil enerji de cesurdur - bu dönüşümün gücüdür.

Hayatınızdaki şeyler artık sizin için çalışmıyorsa, bir değişiklik yapmak için yükselen dişil enerjidir. Bu dramatik olabilir! Yıkım, yaratmadan önce gelir; yeniyi karşılamak için eskiye veda etmeliyiz.

Bu dönüşüm süreci bazen asi ve korkutucu gelse de gereklidir. Sonuçta sürekli değişiyoruz. Dişil enerjinin hem yatıştırıcı hem de sinir bozucu güçlü hareketi olmasaydı, durgun kalırdık. Ve kimse bunu istemiyor.

Kadınsı tarafınızla teması kaybetmek kolaydır, ancak gördüğünüz gibi, kim olduğunuzun gerekli bir yönüdür. Kendinizi tükenmiş, aşırı çalışmış, parçalanmış veya bitkin hissediyorsanız, sizi yenilemek, ilham vermek ve canlandırmak için feminen enerjiye umutsuzca ihtiyacınız var. Bu uygulamaları uygulayın ve dişil sizi hayata döndürecektir. Onunla ruhsal olmak istiyorsanız, İlahi Dişil ile bağlantınızı keşfetmeyi düşünün .

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar