Çatı Oluk Temizleme Nasıl Yapılır ? (Püf Noktaları)

Çatı Oluk Temizleme Nasıl Yapılır ?

                                       

Bu yayınımızda Çatı Oluğu Nasıl Temizlenir ? Çatı Oluğu Nasıl Açılır ? Çatı Oluk Bakımı Nasıl Yapılır ? Tıkanan Oluk Nasıl Açılır ? gibi sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

Bir ev sahibiyseniz, çatınızın oluklarını herhangi bir engelden uzak tutmanın faydalarını bilirsiniz. İşte çatı oluklarını hızlı ve verimli bir şekilde temizlemenin en basit ve belki de en iyi yolu.

Olukları temizlemeye hazırlanmanın ilk adımlarından biri, iş için gerekli malzemeleri toplamaktır. Birçok kişi sabit bir merdivenin ve bir bahçe hortumunun gerekli olduğunun farkında olsa da, işlem sırasında çok kullanışlı olabilecek diğer aletlerin her zaman farkında değildir. Sadece güvenli tarafta olmak için, büyük bir tahta kaşık, basit bir bahçe malası ve sağlam çöp torbaları gibi eşyaları bir araya getirin. Sağlam bir çift bahçe eldiveni unutmayın. Merdiven ve bahçe hortumu ile birlikte bu eşyalar sizi bulabileceğiniz hemen hemen her türlü engele hazırlayacaktır.

Aletleriniz monte edildiğinde, merdiveni oluk sistemine kolayca erişmenizi sağlayacak bir konuma yerleştirerek işleme başlayın . Olukları etkili bir şekilde temizlemek için merdiveni, olukların içini kolayca görebileceğiniz ve dengenizi kaybetmeden aletlerinizi kullanmak için iki elin de serbest olduğu şekilde yerleştirmeniz önemlidir. Merdiveni hafif alüminyum veya reçine oluklarına dayamayın, çünkü bu sisteme zarar verebilir ve ele alınması gereken başka bir iş yükü yaratabilir.

Olukların nasıl temizleneceğini öğrenmenin bir sonraki adımı, ilk önce ne tür engellerin ele alınacağını anlamaktır. Genel olarak, önce yaprak veya dal gibi gevşek öğeleri çıkarmak iyi bir fikirdir. Bunu, eldivenli elinizle veya bahçe malasıyla oluktaki gevşek döküntüleri toplayarak yapabilirsiniz. Çöpleri, yere atmak yerine, giderken çöp torbasına atın. Bu, daha sonra bahçeyi tırmıklama ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

Çatı Oluk Temizleme Nasıl Yapılır ?
                                       

Ardından, dikkatinizi kolayca hareket ettirilemeyen engellere odaklayın. Bu, olukların iç kısmına yapışan kir ve döküntüleri içerebilir. Oluklara su akıtmak için bahçe hortumunu kullanın. Bu, tıkanıklığı nemlendirecek ve oluk sisteminin duvarlarından kurtulmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra oluklardaki tıkanıklığı kolaylıkla çıkarmak için mala veya kaşık kullanabilirsiniz.

İniş borusunda bulunan herhangi bir engeli ele almayı unutmayın . Karşı uçta sabit bir akış görene kadar iniş borusunun gövdesinden sabit bir su akışı sağlamak için bahçe hortumunu kullanın. Bu, bir reçine veya alüminyum oluk sisteminin tamamen temizlenmesinin önemli bir parçasıdır, çünkü engelsiz bir iniş borusu, olukların tıkanması için daha az fırsat anlamına gelir.

Alüminyum olukların ve reçine oluk sistemlerinin nasıl temizleneceğini bilmenin yanı sıra, olukların dışını da nasıl temizleyeceğinizi bilmeniz gerekir. Olukların açıkta kalan alanlarını çöpten ve kirden uzak tutmak, bir tür yama veya değiştirme gerektiren herhangi bir çatlak veya paslı alanın tespit edilmesini kolaylaştıracaktır. Ayrıca olukları temizlerken sistemin dışını da inceleyin. Bu yakından görünüm, bazen zemin seviyesinden fark etmeyeceğiniz küçük sorunları ortaya çıkaracak ve büyük sorunlara dönüşme şansı olmadan onları onarabilirsiniz.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar