Tılsım Nedir ? | Nasıl Yapılır ?

Tılsım Nedir ? Tılsım Neden, Nasıl Yapılır ? 



Tılsım Nedir ?

Tılsımın çeşitli anlamlarına bakacak olursak;

  *Tılsım,sihirli işaretlerle işaretlenmiş ve taşıyıcısına doğaüstü güçler veya koruma sağladığına inanılan bir nesne.

  *Tılsım,iyi şans getirdiği, kötülükleri uzak tuttuğu, vb. Düşünülen oymalı figürler veya semboller taşıyan yüzük veya taş gibi bir şey; muska.

   *Tılsım,görünüşe göre sihirli gücü olan bir şey.

   *Tılsım,büyü gücü olduğu düşünülen herhangi bir şey; bir cazibe.

   *Tılsım bir başka tanımı, iyi şans getirdiğine inanılan bir nesnedir.

Doğal veya insan yapımı bir nesne olan Tılsım olarak da adlandırılan muska , iyi talihi korumak veya getirmek için özel güçlere sahip olduğuna inanılıyor. Muskalar kişinin üzerinde taşınır veya istenen etki alanı olan yerde - örneğin bir çatıda veya bir tarlada tutulur . Muska ve tılsım terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak tılsım bazen oyulmuş bir muska olarak tanımlanır.

TÜTSÜ NEDİR? , TÜTSÜ NASIL YAPILIR VE NEDEN YAKILIR ? TIKLA ÖĞREN... >>>

Tılsım Neden, Nasıl Yapılır ?

Doğal muskalar pek çok türdendir: değerli taşlar, metaller, hayvanların dişleri ve pençeleri, kemikler, bitkiler vb. Aynı çeşitlilikteki insan yapımı muskalar arasında dini madalyonlar ve küçük figürler bulunur. İnananlar arasında muskaların, doğal güçlerle olan bağlantılarından, dini derneklerden veya uygun bir zamanda ritüel bir şekilde yapılmalarından güç aldığı düşünülmektedir.

Neandertaller ve diğerleri tarih öncesi halklar mezarlarda doğal muska kullandılar ve sözde MÖ 25.000'e tarihlenen Venüs figürleri , insan yapımı muskaların en eski örnekleri arasında olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar