Semen Nedir,Nasıl Üretilir ? Semen Hakkında Bilmeniz Gerekenler >>>

Semen Nedir ? Semen Hakkında Bilmeniz Gerekenler >>>
Semen nedir veya seminal sıvı nedir ? Erkek üreme sistemi tarafından üretilen doğal bir sıvıdır . Testisler, prostat bezi ve seminal veziküller gibi organlardan salgıları içerir . Protein ve şekerler ile yoğun bir şekilde konsantre edilen seminal sıvı, jöle benzeri veya sıvılaştırılmış bir durumda bulunabilir. Bu sıvının -semenin- birincil işlevi spermi dişi üreme sistemine taşımaktır. Ayrıca sağlıklı spermlere katkıda bulunan besinler içerir.



Semen üretradan geçer ve boşalma sırasında penisin ucundan çıkar. Bireylerin sperm ve spermanın aynı olduğuna inanması yaygındır. Aslında, semen, erkek üreme hücreleri olan üretradan geçen ve sperm taşıyan sıvıdır . Seminal sıvının birincil amacı, erkek üreme hücrelerinin veya sperminin, bir kadının yumurtalarını döllemek için kadın üreme sisteminde başarılı bir şekilde gezinmesine yardımcı olmaktır.

Semen Nedir ? Semen Hakkında Bilmeniz Gerekenler >>>

Semen sıvısı genellikle beyaz olarak tanımlanır. Ayrıca gri veya sarı bir renk tonuna sahip olabilir ve yine de normal kabul edilebilir. Pembe veya kırmızı görünüyorsa, bu genellikle sıvının kanla kirlendiğinin bir göstergesidir.



Testislerde gelişen spermlere ek olarak, salgıları meni bileşimine katkıda bulunan başka organlar da vardır. Bir örnek, mesanenin arkasında bulunan bir çift küçük yapı olan seminal veziküllerdir. Bu bezler, meni makyajının yarısından fazlasını oluşturabilecek sekresyonlar üretir. Bu sekresyonlar, sağlıklı sperm hücrelerini destekleyen şeker fruktozu ile yüklüdür. Bu sekresyonlar ayrıca spermin jöle benzeri kıvamını vermek için gerekli olan bileşendir.



Semen Nedir ? Semen Hakkında Bilmeniz Gerekenler >>>

Spermanın bir başka büyük kısmı prostat bezinden salgılardan oluşur. Bunlar, seminal sıvının sperm hücrelerinin dişi üreme sisteminin asidik koşullarına karşı korunmasında etkili olmasına yardımcı olur. Prostat bezinin seminal sıvıya katkıda bulunduğu dikkate değer kimyasallardan biri, prostat spesifik antijen ( PSA ) olarak bilinen bir enzimdir .


Bir erkek boşaldıktan sonra, meni jöle benzeri bir duruma dönüşür. Bunun olduğuna inanılmaktadır, çünkü böyle bir tutarlılık bir kadının rahmine daha etkili bir şekilde yapışmasına izin verir. Ancak sıvı bu durumda kalmaz. Sonunda sıvılaştırılmış bir duruma geri dönecektir. PSA, bu erime hareketine neden olduğu için kredilendirilir. Oluşmadan önce geçecek süre birkaç dakikadan yarım saatten fazlaya kadar değişebilir.

Cowper'ın bezi, meni makyajına katkıda bulunan bir başka faktördür. Bu bezden salgılar, berrak bir doğal yağlayıcı formunda bulunur. Bazen bu yağlayıcı boşalma gerçekleşmeden önce penisten salınabilir.

Bir erkeğin serbest bıraktığı seminal sıvı miktarı, boşalma sıklığından etkilenebilir. Bir erkek sık sık boşalırsa veya yakın zamanda yaptıysa, ortalamanın altında bir seminal sıvı üretebilir. Aksine, boşalma olmadan uzun bir süre gitmişse, ortalamanın üzerinde bir sıvı üretebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar