Sperm Rengi Nasıl Olur ? Sperm Rengini Etkileyen Faktörler Nelerdir ?

Sperm Rengi Nasıl Olur ? Sperm Rengini Belirleyen Faktörler Nelerdir ?




Sperm Rengi Nedir ? Sperm Rengi Nasıl Olur ?Spermin Kıvamı Nasıl Olmalıdır ? Sperm Rengini Belirleyen Faktörler Nelerdir ? Meni Kıvamı Nasıl Olmalı ? Sperm Rengi Neyi İfade Eder ?


Sağlıklı sperm rengi nasıl olmalıdır ? Beyaz, tipik olarak sağlıklı bir sperm rengi olarak kabul edilir , ancak zaman zaman biraz sarı da olabilir. Sarı veya yeşilimsi sperm, özellikle diğer semptomların eşlik etmesi durumunda ciddi bir enfeksiyonun işareti olabilir. Pembe, kırmızı veya kahverengi sperm kan olduğu manasına geliyor olabilir bbu bir enfeksiyon veya yaralanma işareti olabilir. Semen rengi günden güne değişebilir ve ani bir değişiklik veya rahatsızlık veya kötü bir kokunun eşlik ettiği bir değişiklik bir doktor tarafından kontrol edilmelidir.

Erkek ejakülat için tıbbi terim semendir, ancak birçok insan buna sperm diye ifade eder. Sperm rengine atıfta bulunulduğunda, genellikle semenin rengine atıfta bulunur. Genellikle, salgılarda bulunan büyük miktarda protein nedeniyle meni beyaz veya grimsi renktedir.
Sarı, bazı erkekler için normal bir sperm rengi olabilir. Bu, ejakülat çok miktarda ölü sperm içerdiğinde ortaya çıkabilir. Bir erkek birkaç ay veya yıl boyunca boşalma yapmazsa, vücudundaki sperm ölebilir ve sarı bir boşalmaya neden olabilir. Genellikle, sperm rengi birkaç kez boşaldıktan sonra normal beyaz renge döner.

İdrar sarı spermin başka bir nedeni olabilir. Bu, bir erkek boşaldığı sırada az miktarda idrar yaptığında ortaya çıkabilir. Boşalmadan önce mesanenin boşaltılması normal sperm rengiyle sonuçlanmalıdır.

Sarı veya yeşil sperm, enfeksiyon gibi daha ciddi bir sorunu da gösterebilir. Örneğin idrar yolu enfeksiyonu (İYE) veya prostatta enfeksiyon, bir erkeğin sperminin sarı görünmesine neden olabilir. Bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH) sarı veya yeşil sperm rengine de neden olabilir. Belsoğukluğu ve klamidya yeşil spermlere neden olabilecek iki cinsel yolla bulaşan hastalıktır.



Sperm Rengi Nasıl Olur ? Sperm Rengini Belirleyen Faktörler Nelerdir ?




Genellikle, olağandışı bir sperm rengi erkek üreme sisteminin bir enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa , bir erkeğin başka semptomları da olacaktır. Örneğin, penisten anormal akıntı ve kötü bir koku, bu tür bir enfeksiyonun diğer semptomlarıdır. Ağrı, kaşıntı veya yanma da olabilir.
Ejaküle spermin de kırmızı veya pembe bir rengi olabilir ve bu genellikle ejakülattaki kanın sonucudur. Bu durum hematospermi olarak bilinir. Küçük zaman oluşabilir kan damarları içinde erkek üreme sisteminde hasar. 

Örneğin bir vazektomiden sonra yaygındır. Sperm rengi birkaç gün içinde normale dönerse, bu genellikle endişelenecek bir şey değildir.

Öte yandan, spermin rengi pembe veya kırmızı kalırsa ciddi bir soruna işaret edebilir. Kahverengi sperm de endişe verici olabilir, çünkü spermde kurutulmuş kan olduğu anlamına gelebilir. Prostat veya testisler dahil olmak üzere erkek üreme sisteminin herhangi bir kısmının hastalığı veya yaralanması hematospermiye neden olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar