6 Adımda Makat Kılları Nasıl Alınır ? ( Kadın ve Erkeklerde)

Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği Nasıl Olur ?


İnsanoğlunun vücudunda yer alan, temizlemesi en zor bölgelerin başında kuşkusuz ki kuyruk sokumu gelmektedir. Kuyruk sokumu kıl temizliği nasıl olur ?, anüs kıl temizliği nasıl olur ? , popodaki kılların temizliği nasıl olmalıdır ? makat kılları nasıl alınır ? şeklinde yöneltilen sorulara cevap vermeye çalışacağız.

İnsanoğlu için anüs kılları yaşamın tamamen normal bir parçasıdır. Anatomik olarak bir nedenden ötürü bu kılların var olduğu gerçeğini yadsıyamayız. Şüphesiz ki zaman içerisinde insanoğlundaki değişimlerle bu tüylerin de önemi azaldı. Belki de milyonlarca yıl önce insanoğlunun ilk yıllarında bu tüyler bir amaca hizmet ediyordu.
Kirpikler gözlerinizi gözyaşından korur, kaşlar teri gözünüzden uzak tutar ve anüsünüzün etrafındaki kıllar popo yanaklarınız arasındaki sürtünmeyi önleyebilir .

Kuyruk Sokumu Kıllarından Geçici Kurtulabileceğiniz Yöntemler:

Bu yöntem ile kıllarınızın tekrardan çıkacağını bilmenizde fayda var. Makat kılları vücudumuzdaki diğer kıllara nazaran çok fazla büyümese de zaman içerisinde tekrar uzayacaklardır. Kuyruk sokumu kıllarından kurtulmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Tıraş Olmak:Çalışmanız gereken küçük alan göz önüne alındığında, bir bikini tıraş makinesi gitmek için en iyi yoldur. Bir tıraş bıçağı kullanabilirsiniz, ancak bıçağın keskin olduğundan emin olun.Bir duvar aynası ya da arkanıza bir sandalyeye takıbir ayna yardımcı olabilir.

Tahrişi en aza indirmek için:

  • Bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayın.
  • Bölgeyi tamamen doğal tıraş kremi veya jeli ile köpürtün.
  • Bir bacağı küvetin yan tarafına doğru kaldırın. Kaymamasını sağlamak için kuru olduğundan emin olun.
  • Popo yanaklarınızı ayırmak ve cildi gergin tutmak için bir elinizi kullanın.
  • Küçük dokunuşlarla bölgeyi çok yavaş ve dikkatli bir şekilde tıraş edin.
  • İyice durulayın ve kurulayın.
Ağda Yapmak:

Ağda, kılları köklerinden dışarı çekerek, daha uzun süre, genellikle yaklaşık iki ila dört hafta boyunca tüysüz kalmanızı sağlar. Evde ağda bu alanda zor olabilir, özellikle ağda bir acemi iseniz, bu durumda bir uzmana bırakmalısınız.

Bunu kendiniz yapmaya kararlıysanız, çoğu ağda kiti benzer adımlar içerir:

  • En az beş dakika ılık suda duş alın veya banyo yapın.
  • Kılın en az 1cm uzunluğunda olduğundan emin olun. Kıllar daha uzunsa, keskin makas veya bikini düzeltici ile dikkatlice kesin.
  • Bölgeye doğal ağdayı sürün .Cila bezini veya muslin şeridini cilaya uygulayın. Ağdanın sertleşmesi için birkaç saniye bekleyin.
  • Cildi bir elinizle gergin tutun ve kılı çıkarmak için ağda şeritini şeridini hızla çekin.

Tüy dökücü kremler:

Bazı epilasyon kremleri, yanık riski veya ciddi alerjik reaksiyon nedeniyle diğer bölgelerinizde kullanılması önerilmez. Bu kremleri almadan önce içerisindeki maddelere karşı cildinizin bir reaksiyon verebileceği gerçeğini de  unutmayın.

Kuyruk Sokumu Kıllarından Geçici Kurtulabileceğiniz Yöntemler:

Lazer epilasyon:

Lazer epilasyon , kıl folikülünü buharlaştırmak için güçlü lazer ışınları darbeleri kullanır. Bu kalıcı epilasyon sağlamasa da, tedavi kıl büyümesini azaltacaktır.

Bir tedavi seansının süresi, tedavi edilen alanın büyüklüğüne bağlıdır. İstenilen sonucu elde etmek için birkaç seansa ihtiyacınız olabilir, bu da maliyetli olabilir.

Lazer çıkarma kalıcı olarak adlandırılsa da, sonuçlar genellikle birkaç ay ila yıl sürer ve genellikle bakım tedavisi gerektirir.

Yalan söylemeyeceğiz - muhtemelen rahatsız olacak, en iyi ihtimalle. Darbeler genellikle iğne deliği gibi hissedilir veya cildinize yapışan bir lastik bandın olduğu hissiyle karşılaştırılır.

Ağrı eşiğiniz düşükse, bir ağrı kesici almak size iyi gelebilir.

Tedaviden birkaç gün sonra, özellikle hassas bölgelerle uğraşırken, rahatsızlık, şişme ve kızarıklık bekleyebilirsiniz . Kabarcıklanma , yara izi ve enfeksiyonlar dahil olmak üzere daha ciddi yan etkiler mümkündür .

Lazerle tedavi edilen bir sertifikalı dermatolog tarafından veya birinin gözetiminde lazer tedavisini yaparak risklerinizi en aza indirebilirsiniz.

Elektroliz
Elektroliz , kılların dökülmesini ve tekrar büyümelerini durdurmak için küçük bir iğneden saç folikülüne iletilen küçük bir elektrik akımının kullanılmasını içerir.

Lazer tedavileri gibi, elektroliz de pahalı olabilecek takip tedavileri gerektirir. Seanslar, çıkarılan kıl miktarına bağlı olarak beş dakika ila bir saat arasında değişebilir.

Elektroliz bazı rahatsızlıklara neden olur. Kılları vücudun bu hassas kısmından çıkarmak, bacaklarınız veya çeneniz gibi diğer bölgelerden çıkarmaktan biraz daha rahatsızlığa neden olabilir.

Önceden bir ağrı kesici almak yardımcı olabilir.

Tedaviden sonra birkaç saat boyunca kızarıklık ve hassasiyet sık görülür.

Kuyruk Sokumu Kıllarından Kurtulma Yöntemlerindeki Olası Yan Etkiler:

Aşağıdakileri sıralanan risklerin farkında olmak önemlidir:

  • jilet yanması
  • bir döküntü
  • kaşıntı
  • enfeksiyon
  • batık kıllar
  • folikulit

Riskleri minimumda tutmak için, makattan kılı çıkarmadan önce bölgeyi her zaman yumuşak sabun ve ılık su ile yıkayın. Epilasyondan sonra alovera uygulamak  tahrişi önlemeye yardımcı olabilir .
 Ürünleri her zaman belirtilen şekilde kullanın ve profesyonel tedaviye giderseniz dermatoloğunuzun veya teknisyeninizin bakım sonrası talimatlarını izleyin.

Bakım ipuçları
Popo kıllarının tamamen normal olduğuna yeterince vurgulayamayız. Sağlık açısından, ondan kurtulmak için gerçekten hiçbir neden yoktur, bu yüzden tamamen kişisel tercihinizle ilgilidir. Kalıcı çözüm yöntemleri konusunda  kararsızsanız, her zaman hafif bir bakım yapmayı tercih edebilirsiniz. Bikini düzelticileri, kılı kısa kesmek  ve tahriş riskini önlemek istiyorsanız kullanışlıdır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar