3 Adımda Muhabbet Kuşu İshal Tedavisi

muhabbet-kusu-hastalıklari
Kuşum  İshal Oldu Diye Endişenmeyin.İşte 3 Adımda Tedavi >>>

Muhabbet Kuşu İshal Öldürür mü ? Muhabbet Kuşlarında İshal Nasıl Tedavi Edilir ? gibi sorularınızın cevabı için yayınımızı okumaya devam edin.

Muhabbet kuşum ishal oldu ne yapabilirim gibi cevabını aradığınız bir soru varsa doğru yerdesiniz. Birçok nedenden dolayı muhabbet kuşlarında ishal oluşabilmektedir. Muhabbet kuşu hasta, üzgün veya stresli olabilir. Muhabbet kuşlarında ishali tedavi etmek önemlidir, çünkü hızlı bir şekilde tehlikeli dehidrasyona yol açabilir ve ciddi bir altta yatan hastalığın belirtisi olabilir.

Muhabbet kuşunun hasta ya da üzgün olup olmadığını belirlenmelidir. Hastaysa, veterinere götürmeli, sıvı vermeli ve mideyi sakinleştirmeye çalışmalıdır. Muhabbet kuşu üzgünse, stresi ortadan kaldırın ve kuşunuz için sakinleştirici bir ortam yaratın. Kuşum ishal oldu şeklinde paniklemeyip duruma çare aranmalıdır.                                                

3 Yöntemle Muhabbet Kuşu İshal Tedavisi Nasıl Olur ?

1.Yöntem: İshalin Sebebini Belirleme

Kafeste başka kuş varsa ilgili kuşu diğerlerinden ayırın. İshali olan kuşu diğer kuşlardan çıkarttıktan sonra eğer başka ishali olan kuşunuz da varsa bunlarla birlikte ayrı bir kafese koyunuz..Bu, kuşun durumunu diğer kuşlara yayma riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kuşta başka semptomlar olup olmadığını kontrol edin. Kuşunuzda ishal olduğunda, onu yakından inceleyin. Kuşunuzun durumu hakkında daha fazla bilgi verebilecek diğer semptomları arayın. Basit bir sindirim problemi olabilir,ya da farklı bir durum belirmiş olabilir. 

                                    


Lekeli, ıslak veya kirli tüylerle birlikte kuşun havalandırma deliğinin etrafına yapışan dışkı olup olmadığını kontrol edin.Ayrıca gaga ve gözleri deşarj için incelemelisiniz. Bu, sindirim sisteminden daha  fazlasını etkileyen bir hastalığı veya enfeksiyonu gösterebilir. Muhabbet kuşunuz uyuşuksa, hemen veterinere götürün. Şişirilmiş tüyler, aşırı uyku ve alışılmadık derecede düşük aktivite seviyelerine dikkat edin.


Kuşunuzun hasta olduğunu veya bir enfeksiyon olduğunu düşünüyorsanız, hemen veterinere götürün. Hasta bir kuşun tedavisi hayatta kalması için önemlidir. Kuşunuzda 24 saat içinde evde bakım veya reçete edilen tedavilere cevap vermeyen ishal varsa, hemen veterinere götürün.

KUŞ BİTİ NASIL TEMİZLENİR ? TIKLA ÖĞREN >>>


Kuşum  İshal Oldu Diye Endişenmeyin.İşte 3 Adımda Kuşlarda İshal Tedavisi >>>


2.Yöntem: Hasta Bir Kuşun Tedavisi

Kuşu sıcak bir ortama yerleştirin. Kuşunuz hasta ise, sıcak bir ortamda olduğundan emin olmalısınız. Kuş, 27 ° C civarında bir yerde olmalıdır. Kafesin içerisinde bu odada kalmalıdır.

Kuş sıvılarını verin. 10 ml (2 çay kaşığı) glikoz ve 1.4 litre (0.4 US gal) (1,5 lt) su çözeltisini karıştırın. Her gün 6 ml (yaklaşık 1 çay kaşığı) ölçün ve yaklaşık 5 veya 6 doza bölün. Dozu ısıtın ve bir damlalık veya oral şırınga ile kuşa verin. 

Glikoz bir şeker türüdür. Veterinerinizden glikoz replasman sıvısı veya tozu alabilir ya da bir veterinerden glikoz tatlandırıcı satın alabilirsiniz.
Veterinerinize muhabbet kuşuna oral sıvı vermenin en iyi yolunu sorun. Muhabbet kuşu çok hasta ise, yutamayabilir.


                                


Kuşunuza bir probiyotik verin. Kuşunuzda hala ishal varsa, kuşlar için formüle edilmiş probiyotikleri deneyin. Probiyotikler bağırsak bakterilerinin tekrar dengelenmesine yardımcı olur. Probiyotik iyi bakterilerin yerini almaya ve zararlı bakterileri gidermeye yardımcı olabilir. Probiyotikleri evcil hayvan dükkanlarından veya çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

Veteniner önerisi ile muhabbet kuşu reçeteli ilaçlar verin. Muhabbet kuşunuzun ishali bakteriyel veya fungal bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa, veterineriniz altta yatan enfeksiyonu tedavi etmek için antibiyotik veya antifungal reçete edebilir. Muhabbet kuşunuza ilaç vermenin en iyi yolu hakkında veterinerinizle konuşun ve talimatlarını dikkatlice uygulayın. 

Muhabbet kuşu ilaçları yutamayacak kadar hastaysa, veterinerin enjeksiyon veya bitki besleme yoluyla ilaç vermesi gerekebilir.Veteriner, muhabbet kuşunun sindirim sisteminin işleyişini iyileştirmeye yardımcı olacak ilaçlar reçete edebilir.

Veterineriniz tarafından tavsiye edilmedikçe,herhangi bir ilaç ASLA kullanmayın.

 KUŞ BİTİ NASIL TEMİZLENİR ? TIKLA ÖĞREN >>>

Muhabbet kuşunun çevresini temiz tutun. Kuşunuz hasta ise, yeniden enfeksiyonu ve hastalığın diğer evcil hayvanlara veya insanlara yayılmasını önlemek için kafesini ve aksesuarlarını hijyenik tutmak önemlidir. Muhabbet kuşunun hastalığı sırasında ve sonrasında düzenli olarak aşağıdakileri yapın: 

Her gün yiyecek ve su bulaşıklarını sıcak, sabunlu suyla yıkayın.Kafesi, oyuncakları, tünemişleri ve diğer ekipmanları sıcak sabunlu suyla yıkayın ve en az iki günde kuş için güvenli bir dezenfektanla sterilize edin.Kafes astar kağıtlarını her gün değiştirin. Kurutulmuş dışkıların solunması riskini en aza indirmek için önce bir dezenfektanla nemlendirin.


Kuşum  İshal Oldu Diye Endişenmeyin.İşte 3 Adımda Kuşlarda İshal Tedavisi >>>



3.Yöntem: Stresli Bir Kuşun Tedavisi

Kuşun bir değişiklik yaşayıp yaşamadığını belirleyin. Kuş uyanık, yemek yiyor ve su içiyorsa, hasta olmayabilir. Bunun yerine, sindirim bozukluğuna neden olan bir değişiklik yaşamış olabilir. Bu durumda, muhtemelen birkaç gün içinde iyi olacak. 

Örneğin, kuşlarda ishale neden olabilecek değişiklikler bir gösteriye gitmeyi, yeni kuş gruplarıyla etkileşime girmeyi, son zamanlarda satın alınmayı veya büyük miktarda yeşil yiyecek yemeyi içerir.

Yeni durumdan kuşu kurtarın. Kuş birkaç gün sonra iyileşmezse,kuşu eski alışkanlıklarına geri döndürmelisiniz. Bu, eski bir diyet vermeyi veya yeni bir kuş grubundan çıkarmayı içerebilir. Daha iyi olup olmadığını görmek için kuşu izleyin.

Stres tetikleyiciyi tanımlayın. Kuşlar ayrıca stres nedeniyle ishal olabilir. Kuşunuzda ishale neden olan bir stres tetikleyici olabilir. Bu, diğer kuşlara kullanıldığında yalnız bırakılmasını veya kendi başına olduğu zaman başka kuşlarla yerleştirilmesini içerebilir. 

İshali iyileştirmeye yardımcı olabilecek kuşu stres tetikleyicisinden kurtarın.


Not: Bu yayındaki bilgiler asla kesin tedavi yöntemi taşımaz,kuşunuz için en doğru ve sağlıklı tedaviyi veterineriniz yapacaktır. Bu yayın sadece bilgilendirme amaçlıdır.

                                  

Bu yayınımızda kuşum ishal oldu,kuş hastalıkları nelerdir,muhabbet kuşu ishal tedavisi,kuşlarda ishal tedavisi nasış,muhabbet kuşum halsiz ve ishal,kuşlarda ishal nasıl geçer,kuşlarda ishale ne iyi gelir,kuş ishali nasıl geçer,muhabbet kuşu ishali nasıl geçer. Şeklinde sorulara cevap vermiş olduk.

Yorum Gönder

0 Yorumlar