Kuş Biti Nasıl Temizlenir ? (%100 )

Kuş Biti Nasıl Temizlenir ?


Akarlara benzer şekilde, kuş biti, kuşlarda bulunan en yaygın parazitlerden biridir. Bu yayınımızda kuş biti nasıl temizlenir sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.Kuş bitleri çoğunlukla bir istila halindedir, kuş ciddi bir rahatsızlık hissedene kadar pek görünmez. Yine de, bazı kuşlar görünür bir istila belirtisi göstermez. Farklı kuş biti türleri vardır ve bazı bitler yalnızca belirli kuş türlerine yapışır. Bazı bitler kendilerini bir kuşun derisine gömer ve konağın kanıyla yaşarken, diğer bit türleri tüyler ve ölü deriyle beslenir. Konaktan çıkarıldıktan sonra bitler birkaç günden fazla yaşayamaz.

Kuş bitleri nasıl anlaşılır?

Kuşları huzursuzlukları, artan tüy dökümü ve ajitasyon için izleyin. Bunlar bit istilası olabileceğinin işaretleridir. Bitleri görmek son derece zor olduğu için büyüteç kullanın ve kuşu gözle görülür şekilde inceleyin. Kuş tüylerinde uzun, koyu kahverengi böcekleri arayın. Bitler tamamen büyüdüğünde yaklaşık 3 mm uzunluğunda olacak ve kanatları olmayacaktır.

                                  


Kuş Bitlerinden Nasıl Kurtulunur ?

Kuş kafesinden yuva yapmak için kullanılan tüm malzemeleri çıkarın. Hemen veterinere gitmek mümkün değilse, kuş kafesini ve oyuncakları çamaşır suyu ve su solüsyonu ile iyice temizleyin. Oyuncakları ve tünekleri suda kaynatın ve kafese geri yerleştirmeden önce havayla kurumaya bırakın. Veteriner, güçlü bir temizleme solüsyonu önerebilir.Bitler yakındaki bir masa üstü veya pencere pervazında olabileceğinden, çevreleyen kafes alanını temizleyin. Yeniden enfestasyonu önlemek için tüm alanları dezenfekte edin.


Kuşu, veteriner tarafından onaylanan uygun böcek ilacı ile tedavi edin. Bitleri öldürmek için kullanılan maddeler oldukça zehirli olduğundan, tedavinin güvenli olduğundan emin olmak için her zaman bir veteriner hekime danışın. Yaygın tedavi, kuş ve kafes üzerine toz ve spreylerin kullanımını içerir. Böcek ilacının kuşun gözleri ve mukoza bölgeleri ile temasından kaçının. Bit kontrol tedavilerinin kötüye kullanılması, kuşunuzun şiddetli ağrılarına ve hatta ölümüne neden olabilir.

Kuşunuzu bitlerinden arınması konusunda her  dair gözlemleyin. Yaygın semptomlar arasında huzursuzluk ve tüy koparma yer alsa da, bazı kuşlar bit istilası belirtisi göstermez, ancak yine de acı çekebilirler. Durumun etkili bir şekilde tedavi edildiğinden ve çözüldüğünden emin olmak için bir veterineriniz ile bir kontrol planlayın.

KUŞ BİTİNDEN KURTULMAK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Yararlı olabilecek bazı doğal toksik olmayan alternatifler vardır; Sadece tahriş olmuş cilt için kısa vadeli bir rahatlama getirseler veya ısırmaktan caydırıcı olarak. Ne yazık ki, bunların çoğu akarları tamamen yok etmenin bir yolu olarak görülmeyecektir. Liste kapsamlı değildir ve daha fazla çözüm önerildikçe veya daha fazla araştırmanın gösterdiği gibi, bunlar eklenecektir.

Narenciye kabuğundan ekstrakte edilen Limonene veya d-Limonene (portakal yağı), dış zararlılara karşı etkili olduğu gösterilmiştir; pireler, bitler, akarlar ve keneler dahil ve sıcakkanlı memeliler için neredeyse toksik değildir. Konsantre veya hazır karıştırılmış sprey şişesinde satılır ve genellikle temizleyici / yağ giderici olarak etiketlenir. Yatak takımlarına, giysilere, banyolara vb. Püskürtülebilir.

Bazı uçucu yağlar anti-parazitik özelliklere sahiptir ve akarlara karşı çok etkili olduğu gösterilmiştir; bunlara okaliptüs, sedir ağacı, nane, lavanta ve limon otu dahildir. Bir odada tütsü yakmak bile akar aktivitesini sınırlayabilir; iletişim yeteneklerini bozabileceği için. Yağlarla sıcak bir banyo hazırlanabilir veya cilde sürmek için sprey şişesi solüsyonu yapılabilir. Bazı bitki uçucu yağlarının D. Gallinae için toksik olduğunu, ancak sadece doğrudan temas halinde olduğunu doğrulayan bir araştırma çalışması vardı.

                                          

      

Sedir yağı bazlı ürünler, bazıları tarafından evdeki kuş akarlarını yok etmek için başarıyla kullanılmıştır. Ucuz değildir ve bir ULV sisleyici ile uygulanması gerekir ve Cedarcide web sitesi protokolüne göre kullanıcı bir solunum maskesi ve göz koruması takmalıdır.

Bu doğal bazlı sivrisinek kovucu, bir akar kovucu olarak etkilidir; emekleme ve ısırmadan birkaç saat rahatlama getiriyor. Aktif bileşen% 40 Limon-Okaliptüs yağıdır.

Neem yağı anti-parazitik özelliklere sahiptir. Bir çalışma,% 20 Neem Yağı içeren akar tuzaklarının, kuş akarı popülasyonunu tedavi edilmeyen alanlara göre% 95 azalttığını gösterdi.

Diyatomlu Toprak (DE), böcekleri dış iskeletlerini parçalayarak ve kurutarak öldüren toksik olmayan bir böcek ilacıdır. Bazı araştırmalar, D. Gallinae'nin muhtemelen küçük boyutundan dolayı kurumaya direndiğini göstermiştir. Ecomite adı verilen daha yeni bir ürün, akarlara karşı etkili olduğunu iddia ediyor. DE, akar tozu gibi uygulanabilir; halıya, duvar boşluklarına ve diğer kapalı alanlara. Çiftçiler bazen akarların istila ettiği tavuklarla çalışırken giysilere serbestçe DE uygular.

Borik asit tozu (Borat) insanlar için neredeyse toksik değildir ancak küçük böcekler için öldürücüdür. Genellikle hamamböceği tozu olarak satılır. Halı ve diğer alanlara uygulama için akar tozu olarak kullanılabilir. Borat içeriği yüksek olan borakslı çamaşır güçlendirici, enfekte olmuş çamaşırları yıkarken etkili olabilir.

Listerine gargara, kaşıntıyı hafifletmek için cilt üzerinde kullanılabilir ve ayrıca bir sprey şişesi kullanılarak cilde püskürtüldüğünde bir kovucu görevi görür.

Akarlar mentolü sevmezler ve bazı mentol kristallerini eski bir çoraba koymak ve bunu çarşafların altına koymak geceleri onları uzak tutmaya yardımcı olabilir. Vicks 'VapoRub' mentol ve kafur içerir ve gece cilde uygulanabilir.

KUŞLARDA İSHAL TEDAVİSİ NASIL OLUR ? TIKLA ÖĞREN >>>

Sıçrama kumaş tabakaları, akar kovucu olarak kullanılabilir. Bazılarını kıyafet, ayakkabı vb. İçine koyun; akarların rahatsız edici olduğu her yerde. Bir Bounce tabakasına püskürtülen ve ardından cilde sürülen portakal yağı temizleyici, kaşıntı ve ısırmayı azaltmada etkilidir.

Yüksek kükürt içeriğine sahip olan Epsom tuzu, akarlara karşı etkili olabilir. Banyo yaparken sıcak suya birkaç bardak eklenebilir. Epsom tuzu, sıcak suyla çamaşır yıkarken de kullanılabilir.

Kaşıntı ve cilt tahrişini azaltmak için sirke kullanılabilir. Bir akar kovucu olarak sirke ve tuzlu su içeren bir sprey şişesi de etkilidir.

Bazı petrol bazlı ürünler uyurken akarları uzaklaştırmak için cilde uygulanabilir.  Bebek yağı veya süblimleştirilmiş kükürt ile karıştırılmış vazelin gibi ürünler etkili olabilir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar