25 Küçük Köpek Cinsleri, Irkı Ve Özellikleri

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Küçük Köpek Cİnsleri Nelerdir ? İşte 25 Küçük Köpek Cinsi Ve Özellikleri >>>


Bu yayınımızda Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir? Küçük Köpek Irkları Nelerdir? Süs köpeği cinsleri nelerdir? sorularınıza yanıt bulabileceksiniz. İşte karşınızda 25 küçük köpek cinsleri köpek ve özellikleri !!!


En popüler küçük köpek ırkları arasında Fransız Bulldog, Toy Poodles(Kaniş), Dachshunds, Corgis, Pugs, Pomeranians, Beagles,Pekingese (Pekinez) Yorkshire Terrier ve Chihuahuas (Şivava) bulunur,her biri kendi benzersiz özelliği ile sevilir. Bazıları çocuk dostu olduğu için sevilir . Bazıları sevimli tüyleri için sevilir . Kimisi eşsiz ise ruhlu ve zeki oldukları için. Bazıları bahçelerle bazıları ise küçük dairelerde mükemmel uyumludur.


Hangisi sizin için uygun olabilir? Her hayvan elbette bir kişiliktir ve iyi bir ikili olup olmayacağınızı görmek için herhangi bir küçük köpek ile tanışmalısınız,

Aşağıdaki özellikleriyle listelenen 25 küçük köpek ırkı başlangıç için iyi olabilir. Okumaya devam edin ve aileniz için hangisinin en uygun olabileceğine karar verin !!!


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
France Bulldog

1) France Bulldog Köpek Cinsi Ve Özellikleri 


Kişilik:  Fransız Buldogları, tatlı ve rahat huyludur,eğlenceli olduğu kadar kaygısızdır da.

Mizaç: France bulldoglar insanlarla kucaklaşmayı çok severler,ailesine kendisini adar ve onu mutlu etmeye çalışır.

Faaliyet Seviyesi:  Düşük. Kısa yürüyüşler Fransız bulldogları mutlu etmek için yeterlidir ancak çok sıcak hava onlara iyi gelmediği için dikkatli olmalısınız.

Ort. Ağırlık:  7-13 kg


Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Fransız bulldogların ince, pürüzsüz tüyleri çok fazla bakım gerektirmez, sadece ara sıra bir fırçalamak iyi olacaktır, nemli bir bezle düzenli olarak temizlenmesi gereken yüz kırışıklıkları vardır.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Jack Russell Terrier


2) Jack Russell Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

Akıllı, keskin,casus ve korkusuz küçük dev diye bilinirler, bu küçük köpekler aksiyonu sever ve macera arayışında dolaşırlar.

Kişilik:  Eğlenceli ve zeki. Eğlenceye bayılırlar, oyun oynamak için yanıp tutuşurlar.

Mizaç:  Jack Russell Terriers çocuklarla iyi geçinir, ancak Terrier stoğundan gelen diğer küçük köpek ırkları gibi, kedileri kovalayabilirler ve onları küçük evcil hayvanlardan uzak tutmak en iyisi olabilir.

Faaliyet Seviyesi:  Yüksek. Gerçek Terrier tarzında, bu küçük köpeklerin çok fazla zihinsel ve fiziksel uyarılmaya ihtiyacı vardır, fazlasıyla havlayabilir, etrafı kazabilir ve başları derde girebilir. :)

Ortalama Ağırlık:  6-8 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Jack Russells, haftada bir kaç kez fırçalanmaya ihtiyaç duyar.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Affenpinscher

3) Affenpinscher Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

Komik oldukları kadar korkusuz ve sadık oldukları kadar yaramaz olan bu küçük köpekler, büyük kişiliği küçük bir pakete sığdırır.

Kişilik:  Cesur ve meraklı, bu bulanık arkadaşlar hayatla cesur bir merakla bağlanır.

Mizaç:  Affenpinschers meraklı, öğrenmeye hevesli ve daha büyük çocuklarla iyi geçinebilir, ancak özenli ve tutarlı eğitime ihtiyaç duyan birkaç küçük köpek ırkından biridir.


Ort. Ağırlık:  3-4,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta. Affenpinscher'ın paltosu ve imzalı sakal ve bıyığı, Pislenmemek için düzenli fırçalamaya ihtiyaç duyar.




Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Bichon Frise

4) Bichon Frise Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

Kısmen sevimli puf topu, kısmen sevimli bir arkadaş olan Bichon Frise tatlı, hassas ve harika bir aile hayvanı.. Birçok oyuncu köpek ırkından sadece biri.

Kişilik:  Tipik olarak karşılaştığı herkese dost olan Bichon Frise, eğlenceli bir tarafa ve yatmak için kıvrılmaya meyillidir.

Mizaç:  Bazı havlama eğilimleri vardır, ancak genellikle eğitime cevap verir ve çocuklarla iletişimi iyidir aynı zamanda da diğer evcil hayvanlarla iyi ilişkiler kurar.

Faaliyet Seviyesi:  Orta. Bichon Frise küçük bir köpek, ama aktifliği sever, kısa yürüyüşleri çok sever, bu egzersizlere fazlasıyla ihtiyaçları var.

Ort. Ağırlık:  5,5-8,5 kg


Bakım İhtiyaçları:  Orta-Yüksek. Bu tüeün tüyleri çok fazla dökülmez, ancak tüy bakımı için düzenli fırçalamaya ihtiyaç duyar.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Tazı

5) Tazı Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

Burunlarını takip etme becerisi Beagles'ı 16. yüzyıl avcılık gezilerine sadık bir arkadaş yaptı. Bugün, bu küçük köpekler daha çok iyi huylu aile hayvanları olarak rolleri ile bilinir.

Kişilik:  Anlaşılır, kolay ve muhtemelen biraz konuşkan tarafta. Beagle'ların vokal kordları diğer birçok köpeğe göre daha sağlamdır, bu sayede ulumaları ile benzersiz sesler çıkarırlar. 

Mizaç:  Bazılarının inatçı bir çizgisi olabilir ve bir koku yakaladıklarında burunlarını takip etme eğilimindedirler. Ancak tazı, oldukça eğitilebilir ve  çocuklar için en iyi küçük köpeklerden biri olarak bilinir.

Etkinlik Seviyesi:  Orta - Yüksek. Tazı, bir kokuyu takip edip keşfedebilecekleri uzun tulumların tadını çıkarır.

Ort. Ağırlık:  9-14 kg

Bakım İhtiyaçları:  DÜŞÜK. Bir tazının kısa paltosunun bakımı oldukça kolaydır ve tüyleri dökülmelerine rağmen ara sıra fırçalama ile korunabilir.



Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Boston terrier




6) Boston terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

İç Savaş döneminde Boston'da doğdu ve yetiştirildi, bu küçük köpek ırkı sağlam bir duruş, oynak tavırlıdır ve smokiniyle bilinir.

Kişilik:  Hassas, zeki ve canlı Boston Terrier, ailesi ile etkileşime girer ve oynamayı sever.

Mizaç:  Bazı Boston Teriyerlerinin inatçı bir karakteri olabilir, ancak genellikle öğrenmeye isteklidirler.

Faaliyet Seviyesi:  Orta. Oyuncakları getirip götürmeyi sever,aynı zamanda Frizbi oynamaya da bayılırlar, ancak Bostonlar hırıltıya eğilimli olduğundan ve ısıyı iyi tolere etmeyebileceğinden aşırı havalarda dikkatli olun.

Ort. Ağırlık:  4,5-12 kg

Bakım İhtiyaçları:  DÜŞÜK. Dökülmüş tüyü çıkarmak için ara sıra bir fırçalamanız gerekir ancak bu kısa tüylü arkadaş için bunu fazla yapmamalısınız.
7) Brüksel Griffonu Köpek Cinsi Ve Özellikleri 

Bu küçük dost Affenpinscher ve diğer benzer küçük köpek ırkları gibi, etkileyici, zeki ve sevecen aynı zamanda da oldukça yaramaz.

Kişilik:  Meraklı ve sevecen Brussels Griffonun ana kişiliğini oluşturur, cesur ve kabarık bir doğaya sahip neşeli bir köpektir.

Mizaç:  Brussels Griffons inatçı olabilir, ancak onlar da zekidirler ve genellikle diğer köpekler ve evcil hayvanlarla iyi geçinirler.

Etkinlik Seviyesi:  Orta-Yüksek. Brüksel Griffonları günlük fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyarlar ya da duvarlara tırmanmaya veya bahçeden kaçmaya yeltenebilirler.



Bakım İhtiyaçları:  Orta. .Ölü tüyleri gidermek için ara sıra fırçalamaya ihtiyaç duyarlar.Haftada birkaç kez taranma ihtiyaçları ve duş alma ihtiyaçları vardır.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Cairn Terrier


8) Cairn Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri 


Bu küçük köpek, etrafı kazımaya bayılır meraklı ve dayanıklı, öğrenmesi hızlı ve biraz kavgacıdır.

Kişilik:  Tatlı, ama ruhlu. Eğlenceli, hevesli ve spunky.

Mizaç:  Cairn Terrier bağımsızlığı sever ama ailesini memnun etmek için isteklidir.

Etkinlik Seviyesi:  Orta-Yüksek. Cairn terrier de günlük olarak fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyar, etrafı koklayabileceği ve keşfedebileceği yürüyüşlere bayılırlar.

Ort. Ağırlık:  6-8 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta. Cairn'in tüylerini ara sıra fırçalamayı ihmal etmemelisiniz.

9) Cavalier King Charles Spaniel Köpek Cinsi Ve Özellikleri 
Bu tatlı küçük köpek, nazik bir tavıra sahip, sessiz doğası ve arkadaşlık seviyesinin güçlü olması açısından çocuklarınıza iyi bir dost olabilirler.

Kişilik:  Eğlenceli, sadık ve sevecen. Cavalier King Charles Spaniel mükemmel bir neşeli köpeklerdendir.

Mizaç:  Aileniz için en iyi küçük köpek ırklarının hangisi olduğuna karar vermek her zaman kişisel bir seçimdir, ancak Cavaliers iyi bir seçenek olabilir. Diğer köpeklere ve yabancılara karşı sevimli, eğitilmesi kolay ve çocuklara iyi davranırlar.

Faaliyet Seviyesi:  Orta. Cavalier koklamayı ve kovalamayı sever, bu yüzden her gün oldukça fazla egzersize ihtiyaç duyar, ancak ona oyunlar sunmalı ve etrafı gezdirmelisiniz.

Ort. Ağırlık:  6-8 kg


10) Chihuahua(Şivava) Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

En küçük köpeklerden biri (küçük köpek ırklarının kendi arasında) olarak bilinen bu cep boyutundaki sevimli dost, ailesine bağlıdır,canlı bir enerjiye sahiptir, ve ailesine boyunun aksine büyük bir karakter sunar.

Kişilik: Chihuahuaların(Şivava)  bazı dik eğilimleri vardır, ancak ailesine bağlılıkları tartışılmaz.

Mizaç:  Chihuahuas (Şivava) yabancılarla kolaylıkla ayırt edebilir ve yaşca biraz  büyük daha sabırlı olan çocuklarla daha iyi dost olacaklardır. 

Faaliyet Seviyesi:  Düşük. Chihuahualar canlıdır, ancak iç mekanda egzersiz yapmak da onlara iyi gelebilir. Birçoğu soğuk veya aşırı dış hava sıcaklıklarına duyarlı olabilir.
Ortalama Ağırlık:  1,5-3 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük . Ölü tüyleri gidermek için fırçalama da dahil olmak üzere minimal bakım gerektirirken, daha uzun tüylüleri  haftada birkaç kez fırçalama gerektirir.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Corgi


11) Corgi Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

İki çeşit Corgi vardır - Cardigan Welsh ve Pembroke Welsh . İkincisi, kuyruğu olmaması nedeniyle ayırt edicidir.

Kişilik:  Eğlenceli ve hızlı zekâlı. Her iki çeşit de kendini ailesine adar ve her an onlara eşlik edebilir.

Mizaç:  Corgis boyutuna göre sağlamdır ve genellikle çocuklarla da  iyi geçinirler. Yabancılara da iyi huylu olma eğilimindedirler, ancak zaman zaman onlara havlayabilirler.

Faaliyet Seviyesi:  Orta.. Boyutlarına göre dayanıklı ve çeviktirler ve düzenli olarak tasmalı yürüyüşlere veya ılımlı oyun zamanlarına ihtiyaç duyarlar.

Ort. Ağırlık:  14-14 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Corgi'nizin tüylerini haftada bir veya iki kez fırçalamayı planlayın.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Daksund



12) Daksund Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Harika bir koku duygusuyla yere inen bu korkusuz küçük köpekler, 1600'lü Almanya'dan geliyor ve haşarat çiftliğini otlatmaya yardımcı olmak için yetiştirildi.

Kişilik:  Sevimli, arkadaş canlısı ve eğlenceli. Dachshunds genellikle iyi aile hayvanlarındandır.

Mizaç:  Daha uzun tüylü çeşitler daha sessiz olabilirken, daha sert tüylü çinsler daha sesli olabilir. Genel olarak, Dachshunds kendi ailelerindeki çocuklarla iyidir.



Ort. Ağırlık: 5-15 kg aralığındadırlar.

Bakım İhtiyaçları:  Orta . Pürüzsüz cinslerin yılda yaklaşık iki kez tüylerinin fırçalanması gerekirken, uzun tüylü ırkların haftada bir kez fırçalanması gerekir. Her ikisinin de uzun kulakları ayda bir kez pamuk topuyla temizlenmelidir.



Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Havanese


13) Havanese Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu mutlu şanslı küçük köpek, Küba'nın tek yerli cinsidir ve aslen aristokrasi arasında şımartılmış bir kucak köpeği olarak yetiştirilmiştir.

Kişilik:  Pek çok küçük köpek ırkı gibi ailesine yoldaş olurlar,mutlu Havanese zekidir, ve ilgi odağı olmayı sever.

Mizaç:  Bu küçük cins, sevgiye muhtaçtır. Çocuklarla iyi geçinirler, diğer evcil hayvanlara karşı saldırgan değildirler ve zaman zaman havlasalar da eğitilmeleri kolay olabilmektedir.

Faaliyet Seviyesi:  Düşük. Havanese dairelerde bakılabilen bir cinstir ancak yine de günlük oyunlara veya kısa yürüyüşlere ihtiyaçları vardır.

Ort. Ağırlık:  3-6 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Havanese'nin hipoalerjenik bir tüyü vardır ve dökülmez, ancak haftada iki ila üç kez düzenli düzeltme ve fırçalama gerektirir.



Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Papillon




14) Papillon Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu zarif küçük köpeğin onu öne çıkaran kanat benzeri kulakları var. Ona da adını veren bu özelliği, bu da Fransızca'da “kelebek” anlamına geliyor.

Kişilik:  Dikkatlidir. Papillons, tanıştıkları herkese eğlenceli, canlı ve arkadaş canlısıdır.

Mizaç:  Bu küçük köpekler itaatkar, sevecen ve duyarlı, onları çocuklarla oldukça iyi geçinirler -Bu küçük köpek ırkının zarif tüylerine dikkat edin.

Faaliyet Seviyesi:  Orta. Papillons dairelerde beslenebilirler, ancak zihinsel ve fiziksel uyarılmaya ihtiyaç duyarlar, bu nedenle her gün birkaç oyun veya kısa bir yürüyüş planlayın.

Ort. Ağırlık:  2,5-4,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta. Bu uzun, ipeksitüylerin birkaç ayda bir düzenli fırçalama ve kırpmaya ihtiyacı vardır.


15) Pekingese (Pekinez) Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu asil küçük “aslan köpeği” sekizinci yüzyıl Çin'deki Tang Hanedanlığı için kutsaldı. Bugün, muhteşem doğası onu saygın bir arkadaş yapar.

Kişilik:  Fazlasıyla cesur ve onurlu davranışlarıyla dikkat çekerler.

Mizaç:  Pekingese(Pekinez) şefkatlidir ve ailelerine son derece sadıktır, ancak inatçı ve bağımsız bir çizgiye sahip olabilir.

Faaliyet Seviyesi:  Düşük. Pekingese ideal apartman köpekleridir, ancak birçoğu rahat bir yürüyüşün tadını çıkarır. Bununla birlikte, aşırı sıcaklıklara iyi tolerans göstermedikleri için sıcak havalarda dikkatli olunmalıdır.

Ort. Ağırlık:  3-6,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta-Yüksek. Pekingese'nin kaba tüylerinin haftada birkaç kez fırçalanması ve birkaç ayda bir düzeltilmesi gerekiyor, Kırışıklıkları da düzenli olarak nemli bir bezle temizlenmelidir.




Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Pomeranian


16) Pomeranian Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu cinsin yürüyüşünü izleyin... Kendine has karakterini hemen anlarsınız.Kendinden eminlerdirler ve yaramazlığı severler.

Kişilik:  Arkadaş canlısı ve hatta bazen kendini beğenmiştirler, havlamayı sevdikleri için etrafının bekçiliğini de yapabilirler.

Mizaç:  Pomeranyalılar kolayca eğitilebilir ve aile odaklıdırlar, ancak küçük boyutları nedeniyle daha büyük çocuklarla daha iyisini yapabilirler.

Faaliyet Seviyesi:  Düşük. Biroyun seansı veya kısa bir yürüyüş için zaman ayırın bu onları fazlasıyla mutlu edecektir.

Ort. Ağırlık: 1,5- 3,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta. Pom'un kalın, çift katını 2-3 ayda bir kırpmayla birlikte haftada yaklaşık iki kez fırçalamayı planlayın.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Pug

17) Pug Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu keyifli küçük köpekler eğlenceli mastikleriyle tanınırlar. Ayrıca sevgi dolu ve eğlenceli, bir aile hayvanı için mükemmel bir seçim olabilirler.

Kişilik:  Puglar gösteriş yapmayı ve etrafta palyaço gibi dolaşmayı severler,aynı zamanda kucaklaşmaktan çekinmezler. Oldukça sessizler.
Mizaç:  Puglar yaramaz tarafı olan oynamayı seven köpek ırklarındandır, ancak eğitilebilir ve genellikle ailesini memnun etmek isterler.

Aktivite Seviyesi:  Bir egzersiz arkadaşı arıyorsanız, bunlar en iyi küçük köpek ırklarından biri değildir. Puglar sıcakta hırıltı yapabilirler, bu nedenle kısa yürüyüşler ve küçük bir oyun ile aktiviteyi basit tutmalısınız.  Tamamen dışarıda bırakmayın. Puglar kilo almaya eğilimli olabilirler, bu yüzden egzersize ve dengeli bir diyete ihtiyaç duyarlar.

Ağırlık:  6,5-8 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Zaman zaman tüylerini fırçalamayı ve kırışıklıklarının nemli bir bezle haftalık olarak temizlenmesini planlayın.


 İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EN GÜZEL BÜYÜK 28 ORTA BOY KÖPEK CİNSİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.>>>


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Rat Terrier



18) Rat Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Atletik ve mutluş,anslı olan Rat Terriers çiftlik hayvanları olarak üretildi, ancak hızla ev arkadaşlarının favorisi oldu.

Kişilik:  Meraklı ve özellikle sadık olan Rat Terrier arkadaş canlısı, aktif ve eğlenceli.

Mizaç:  Bu küçük köpekler aile odaklı, memnun etmek için istekli ve Terrier grubunun en eğitilebilirleri arasında. Diğer köpekler ve hayvanlarla anlaşırlar, ancak daha küçük evcil hayvanları kovalayabilirler.

Etkinlik Seviyesi:  Orta- Yüksek. Biraz egzersiz ve oyuna ihtiyaçları var.

Ağırlık:  4,5-11,5 kg

Bakım İhtiyaçları: Ara sıra fırçalanmaya ihtiyaç duyar ve mevsimsel olarak tüyleri dökülür, ancak bakımı kolay katlara sahiptir.
19) Schipperke Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Flaman ismi “Küçük Kaptan” anlamına geliyor ve bu küçük köpek ırkı sahiplenilmek için uygun. Schipperkes gizlidir, merakla doludur ve her zaman macera peşindedir.

Kişilik:  Sadık ve aile ve mülkiyeti koruyan.

Mizaç:  Schipperkes bağımsız ve dikbaşlıdır. Sağlam bir eğitime ihtiyaçları var, ancak çocuklar için yumuşak bir noktaya sahipler.

Etkinlik Seviyesi:  Orta- Yüksek. Zihinsel ve fiziksel uyarım Schipperkes için bir zorunluluktur, bu nedenle çok sayıda oyun ve düzenli yürüyüşler planlayın.

Ağırlık:  4,5-7,5 kg

İhtiyaçlar: Küçük köpek ırklarından Schipperke'nin her 2-3 ayda bir haftalık fırçalamaya ve kırpılmaya ihtiyacı var.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Shiba Inu

 İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EN GÜZEL BÜYÜK 15 BÜYÜK KÖPEK CİNSİNİ VE ÖZELLİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.>>>


20) Shiba Inu Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Dağlık arazide macera için geliştirilen Shiba Inus, ruhlu, cesur ve güçlü iradelidir.

Kişilik: Shibas'ın büyük bir kişiliği var. Bağımsız ve bazen bölgeseldir, ancak aileye ve saygılarını kazananlara sadıktırlar.

Mizaç:  Şibalar her zaman maceraya hazırdır, bu nedenle çocuklarla iyi oynarlar, ancak sağlam bir eğitime ihtiyaçları vardır.

Aktivite Seviyesi:  Shiba Inus düzenli olarak hem içeride hem dışarıda oynayabildiğinde çok mutlu olur ve buna ihtiyacı vardır.

Ağırlık:  8-11 kg

Bakım İhtiyaçları:  Düşük. Şibalar çift katlıdır ve tüylerinin dökülmesini azaltmak için haftada iki kez fırçalanmaya ihtiyaç duyarlar.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Shih Tzu



21) Shih Tzu Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Asil Çin soyundan inen bu küçük köpekler, kral bir refakatçi olarak yer kazandıkları saray evcil hayvanları olarak yetiştirildi.

Kişilik:  Güvenen, sevecen. Shih Tzus genellikle mutlu ve neşeli.

Mizaç:  Gerçek bir refakatçi köpek olan Shih-Tzus eğitime iyi cevap verir ve çocuklarla iyi geçinir

Etkinlik Seviyesi:  Bu  küçük köpek türü  için biraz zaman harcamak ve ara sıra yürüyüş yapmak iyi olacaktır.

Ağırlık: 4-7,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta-Yüksek. Shih-Tzu'nun günlük fırçalama ve düzeltme gerektiren uzun, lüks bir tüyü vardır.


Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Toy Fox Terrier


22) Toy Fox Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu küçük köpeklerin akıllı bir doğası vardır.Enerjileri ile hem kucak köpeği hem d bekçi köpeği arasındaki çizgiye ayak uydurur.

Kişilik:  Meraklı, uyanık ve ruhlu. Oyunu seven. Sadık ve maceraperesttir.

Mizaç:  Oyuncak Tilki Teriyerlerinin sınırlara ihtiyacı vardır ve erken sosyalleşmelidir. Çocuklarla iyi geçinebilirler, ancak büyük çocuklarla daha iyisini yapabilirler.

Etkinlik Seviyesi:  Orta-Yüksek. Toy Fox  Terrier doğası gereği çok fazla egzersize veya güçlü oyuna ihtiyacı vardır.

Ağırlık:  1,5-3,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Haftalık fırçalama ile, bu kısa tüylü köpeklerin ihtiyaçları karşılamalıdır.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
Toy Poodle

23) Toy Poodle Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bu kıvırcık kaplamalı köpekler klasik bir aile hayvanıdır .Zeki, sevecen ve çok yönlüdürler. Ayrıca, Kanişler küçük ve orta boy köpek ırkları arayanlar için çeşitli boyutlarda olabilir.

Kişilik Akıllı ve duyarlı, Poodles hileler konusunda ustalık kazanır.

Mizaç:  Kanişler öğrenmeyi sever, eğitim almaya isteklidir ve çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinirler.

Aktivite Seviyesi:  Kanişler aktif ve oyunun tadını çıkarıyor. Birçoğu yüzmeyi bile sever ve tüyleri de suya uyum sağlamaktadır

Ağırlık: 2-7 kg.  arasında değişkenlik gösterir.

Bakım İhtiyaçları:  Kanişlerin hipoalerjenik bir kaplaması vardır, ancak kırışıklıktan korunmak için düzenli fırçalanmaya ihtiyaç duyarlar. Ayrıca her 6-8 haftada bir tüyleri kesilmeli ve bakım yapılmalıdır.

Küçük köpek cinsleri nelerdir?, Büyümeyen köpek cinsleri nelerdir?,Küçük Irk Köpekler Nelerdir?,Süs köpek cinsleri nelerdir?
West Highland Terrier


24) West Highland Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Bazı meraklılar tarafından “Westie” olarak bilinen bu küçük köpek ırkı, hareketin merkezinde olmayı ve koşmayı çok sever.

Kişilik:  Bağımsız, meraklı ve eğlenceli.

Mizaç:  Güçlü iradeli, çocuklar ve aile için dost. Diğer köpeklerle birlikte olabilir, ancak küçük hayvanlarla iyi geçinmeyebilir.

Etkinlik Seviyesi:  Orta - Yüksek Westie aktif bir küçük köpek, bu yüzden dışarıda oynamak, kokuları takip etmek ve biraz eğlenmek için düzenli zamana ihtiyacı olacak.

Ağırlık: 7-9 kg

Bakım İhtiyaçları:  Haftada iki ila üç kez fırçalamak Westie'yi için önemlidir.Ara sıra bir tüy düzeltmesine ihtiyacı olacaktır, beyaz tüylü olması ayda birkaç ekstra banyoya ihtiyacı olduğu anlamına gelebilir.

25) Yorkshire Terrier Köpek Cinsi Ve Özellikleri  

Küçük köpek ırklarıyla ilgileniyorsanız, Yorkie sizin için ideal olabilir. Uyarlanabilirdir ve meraklılar,özverili bir doğası ve şımarık bir eğilimi vardır.

Kişilik:  Yorkies cesur, cesur ve sevimli.

Mizaç:  Bu küçük köpeklerin güçlü liderliğe ihtiyacı vardır ve öğretilmedikçe havlayabilirler. Büyük çocuklarla  veya küçük denetim ile eğitilebilirler

Aktivite Seviyesi:  Yorkies kapalı alanlarda bol miktarda egzersiz yapabilir, ancak yine de insanlarla oynamayı ve etkileşime girmeyi sever.

Ağırlık:  2-3,5 kg

Bakım İhtiyaçları:  Orta-Yüksek. Bu yumuşak, ipeksi tüyü neredeyse her gün fırçalanmaya ve her 4-6 haftada bir süslenmeye ihtiyaç duyar.



küçük köpek fiyatları,
süs köpeği cinsleri,küçük köpekler,köpek cinsleri büyük,küçük köpek i̇simleri,orta boy köpek cinsleri,satılık köpekler i̇stanbul,tüysüz köpek cinsleri

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar