Sevimli Irklardan Pekinez Köpeği Cinsi,Özellikleri Ve Bakımı >>>

Pekinez köpeği cinsi özellikleri nelerdir ? , Pekinez köpeği bakımı nasıldır ? Pekinez köpeği nasıl beslenir ?
Pekinez Köpeği Cinsi,Özellikleri Ve Bakımı >>>


Bu yayınımızda Pekinez köpeği cinsi özellikleri nelerdir ? , Pekinez köpeği bakımı nasıldır ? Pekinez köpeği nasıl beslenir ? sorularınıza yanıt bulacaksınız.

Pekinez köpeği cinsi hakkında bilgiler? Pekines çok zekidir , ancak bu zeka bağımsız bir zihin ve geniş inatçı bir çizgi tarafından dengelenir eğitim onlara bir meydan okumadır.. Pekingese sert eğitim veya disipline iyi cevap vermez ve savunmacı olmalarına ve muhtemelen ısırmalarına neden olabilir.

Pekingese ailelesine karşı  sevgi dolu ve şefkatlidir, ancak yabancılardan oldukça uzak, neredeyse ihtiyatlıdır. Bu özellik onları mükemmel bekçiler yapar; Bazı Pekinez köpekleri çok fazla havlamaya eğilimlidir, bu yüzden onlara ne zaman duracaklarını öğretmek için ilk zamanlar iyi bir fikirdir. Onlar bazen aptal olma noktasına kadar cesurlar ve gerekirse sizi ölüme karşı bile koruyacaklardır.


Çocuklar her zaman küçük köpeklere karşı oldukça ilgilidirler, Pekinez, küçük çocuklu aileler için iyi bir seçim değildir bu cinsin anlamsız davranışları sizi üzebilir. Pek sevilmeye tahammül edemezle ve kendini savunmaktan çekinmezler. Bir Pekinli ile her yaştan çocuk arasındaki etkileşimi daima denetlemelisiniz.




Pekinez diğer köpeklerle her zaman anlaşamaz. evdeki diğer hayvanlara alışmaları uzun zaman alabilir. anlaştıkları takdirde köpek ve kedilerle iyi arkadaşlar olabilirler. Herkesin iyi geçineceğinden emin olana kadar, aktif oyunları denetleyin. Pekinez yuvarlak, çıkıntılı gözleri, bir pençe veya pençe ile kolayca yaralanabilir.
Pekinez köpeği cinsi özellikleri nelerdir ? , Pekinez köpeği bakımı nasıldır ? Pekinez köpeği nasıl beslenir ?
Pekinez Köpeği Cinsi,Özellikleri Ve Bakımı >>>

Pekinez'in günlük ve haftalık bakım ihtiyaçları vardır.Uzun, akan tüylerinin günlük bakıma ihtiyacı vardır, ancak Pekinez  arkadaşı olan insanlar bakım yükünü hafifletmek için bu türün tüylerini kısa kesmeyi seçebilirler.

Size saygı ve haysiyetle davranacak ve sizden aynı tedaviyi bekleyecek sadık, sevgi dolu bir arkadaş arıyorsanız, Pekinez düşünülecek bir cins olabilir. Eşsiz ihtiyaçlarını anlayan ve hayatlarında gerçekten bireysel bir kişiliğe yer açmak isteyen birisine ihtiyaçları var. Pekinez, küçük bir pakette gerçekten büyük bir kalbin sunabileceği tüm sevgiyle size karşılık verecek.




Önemli

Kısa burunlarından dolayı Pekinezlerin, bazıları oldukça yüksek sesle horluyor.
Pekingese'nin yuvarlak şişkin gözü, aşırı kaba oyun sırasında hasar görebilir veya "patlayabilir"; bu nadirdir ancak bakım sırasında dikkat etmelisiniz.

Pekinlerin yüzünde aşırı miktarda kırışıklık vardır; bu cilt kıvrımı dermatiti, cilt tahrişleri ve enfeksiyonlarda sorunlara neden olabilir. Kıvrımlar temiz ve kuru tutulmalıdır.



Pekingese çok havlıyor .Pekingese tek kişilik köpek olma eğilimindedir.Bollukları ve kısa burunları nedeniyle, ısıyı iyi tolere etmezler.
Sağlıklı bir köpek almak için, sorumsuz bir damızlık, köpek değirmeni veya evcil hayvan mağazasından asla bir köpek yavrusu satın almayın. 

                                     
Boyut

Pekinez, kaslı bir vücuda sahip olduğu için ağırdır. Omuzda 6 ila 9 inç boyunda ve 7 ila 14 kilo ağırlığında. İmparatorluk Çin'de altı kilodan daha az ağırlığa sahip olan Pekinezlere "kol köpekleri" adı verildi.



Kişilik

Pekingese, görünüşünden daha zor ve cesur bir stand-up karakterdir. Pekin'in muhteşem haysiyeti, öz-önemi, güveni ve inatçı çizgisi, ona saygı duyarsan sana saygı duyacak canlı, sevecen, iyi huylu bir köpekte bir araya gelmiştir. İnsanlarına sadık ve koruyor, yabancılar ortaya çıktığında uyarı veriyor. Gıda ödülleri ve övgü gibi olumlu takviyeler kullanarak onu sağlam, nazik bir tutarlılıkla eğitin. 

Mizaç, kalıtım, eğitim ve sosyalleşme gibi bir dizi faktörden etkilenir. Güzel mizaçlara sahip yavrular meraklı ve eğlenceli, insanlara yaklaşmaya ve onlar tarafından tutulmaya istekli

Her köpek gibi, Pekinez de gençken erken sosyalleşmeye (birçok farklı insana, manzaraya, sese ve deneyime maruz kalma) ihtiyaç duyar. Sosyalleşmesi Pekinez köpek yavrusunun çok yönlü bir köpek olması için önemlidir


Pekinez köpeği cinsi özellikleri nelerdir ? , Pekinez köpeği bakımı nasıldır ? Pekinez köpeği nasıl beslenir ?
Pekinez Köpeği Cinsi,Özellikleri Ve Bakımı >>>

Sağlık

Pekingese genellikle sağlıklıdır, ancak tüm ırklar gibi, belirli sağlık koşullarına eğilimlidirler. Tüm Pekes bu hastalıkların herhangi birini veya tamamını alamaz, ancak bu cinsi düşünüyorsanız, bunların farkında olmak önemlidir.


Pekinez Köpeği Bakımı Nasıldır ?

Pekinez iyi apartman köpekleri olabilirler ve elbette bir konakta eşit derecede mutlu olurlar. Koşmayı ve boğuşmayı severler, ancak çitlerle çevrili bir alana ihtiyaç duyarlar çünkü keşfetmeye ve dolaşmaya ihtiyaçları vardır. Kısa burunları onları ısıya karşı hassas hale getirir, bu nedenle klimalı bir ortamda yaşamak gerekir.


Pek çok inatçıdır ve eğitilmesi zor olabilir . Sert düzeltmelere veya eğitim yöntemlerine hiç yanıt vermeyeceklerdir. İstediğiniz bir şeyi yaptıklarında onları ödüllendirin ve yapmalarını istediğiniz şeyin fikirleri ve zamanlarına değer olduğuna ikna etme konusunda yaratıcı olun.

Pekinezi ayda bir veya iki kez gerektiği gibi yıkayın. Tüylerini kurutmamak için köpekler için yapılmış bir şampuan kullanın. Ayrıca kuru bir köpek şampuanı üzerinde sallayabilir ve sonra fırçalayabilirsiniz.
Tüylerinin gelişmesini ve yabancı cisimlerin tüylerine girmesini önlemek için tüylerini kesebilirsiniz. Tırnakları düzenli olarak , genellikle iki veya üç haftada bir kesin .  Peke köpeğinize dişlerini en az haftada bir fırçalamayı kabul etmeyi öğretmelisiniz (günlük daha iyidir), küçük köpeklerde yaygın bir sorun olan diş hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Pekezin tüylerini haftalık olarak küçük bir kıl fırça, köri fırçası veya dökülme tarağı ile fırçalayabilirsiniz. Fırçalamadan önce, saçın kırılmasını önlemek için tüylerini suyla hafifçe nemlendirin. Cildini hissedene kadar fırçalayın.Vücudun her alanını fırçalarken tüyleri nemlendirmeye devam edin. Bacaklarda, kulaklarda ve kuyrukta tüy ve saçakları üzerinde metal bir tarak kullanın.


Pekinez Köpeği Beslenmesi Nasıl Olur ?

Önerilen günlük miktar: İki öğüne bölünmüş günde 1/2 ila 1 fincan yüksek kaliteli kuru yiyecek.


Not: Yetişkin köpeğinizin ne kadar yediği büyüklüğüne, yaşına, yapısına, metabolizmasına ve aktivite seviyesine bağlıdır. Köpekler, tıpkı insanlar gibi bireylerdir ve hepsinin aynı miktarda yiyeceğe ihtiyacı yoktur. 

Satın aldığınız köpek mamasının kalitesi de bir fark yaratır - köpek maması ne kadar iyi olursa, köpeğinizi beslemek için o kadar kaliteli olacaktır.

Pekinezler, kaldırıldıklarında ağır hisseden tıkalı, kaslı köpeklerdir, ancak şişman olmamalıdırlar. Her zaman yiyecekleri dışarıda bırakmak yerine, yemeğini ölçerek ve günde iki kez besleyerek Pekinezinizi fit tutun. 

Aşırı kilolu olup olmadığından emin değilseniz , ona uygulama yapmalısınız. Ellerinizi sırtına, başparmakları omurga boyunca, parmaklar aşağıya bakacak şekilde yerleştirin. Sert basmak zorunda kalmadan kaburgalarını hissedebilmeli,  Eğer bu konuda başarılı olunamazsa egzeriz yaptırmanız önem arz etmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar