En Güzel Büyük Köpek Cinsleri,15 Köpek Ve Özellikleri >>>

En Güzel Büyük Köpek Cinsleri,15 Köpek Ve Özellikleri >>>

Bu yayınımızda dünyanın en büyük köpek cinsleri (ırkları) ve karakteristik özelliklerinden bahsedeceğiz. Sevimli dostlarımızı yakından tanımaya ne dersiniz ? Bu yayınımızı okuduktan sonra dünyanın en büyük köpek cinsleri nelerdir ?,büyük köpek cinsleri nelerdir?köpek cinsleri nelerdir?,en iyi köpek cinsleri nelerdir? ,türk köpek cinsleri nelerdir?iskoç köpek cinsleri nelerdir?,çin köpek cinsleri nelerdir?,alman köpek cinsleri nelerdir ? evde beslenecek büyük köpek cinsleri(ırkları) nelerdir ? safkan köpek ırkları nelerdir ? uzun köpek cinsi nedir? eğitilebilir köpek ırkları nelerdir ? büyük ırk köpekler nelerdir ? şeklindeki sorularınıza yanıt bulacaksınız. Okumaya devam ediniz !!!



İşte büyük köpek cinsleri ve özellikleri !!!

1) Bernese Dağ Köpeği (Bernese Mountain Dog)



Bernese Dağ Köpeği Cinsi Özellikleri

Bernese Dağ Köpeği Dünyanın en büyük  köpek ırklarından biri olsa da, tatlı, sakin ve sevgi dolu bir doğaya sahip gerçekten yumuşak devler. Bernese Dağ Köpekleri de memnun etmek isterler, bu da eğitilmeleri genellikle kolaydır.


Ağırlık: 30-50 kg

BERNESE DAĞ KÖPEĞİ ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>>


2) Chinook





Chinook Köpeği Cinsi Özellikleri

Chinook cinsi köpek ırklarının en nadirleri arasında, Chinooks ilk önce çok amaçlı kızak köpekleri olarak yetiştirildi. Zeki ve sabırlı
 olan adanmış evcil hayvanlar oldukları biliniyor aynı zamanda New Hampshire'ın resmi devlet köpeği!

Ağırlık: 20-40 kg



3) Tibet Mastifi




Tibet Mastiff Köpeği Cinsi Özellikleri

Tibet Mastiff oldukça zeki, bağımsız bir düşünür ve aşırı derecede koruyucudur. Ailesini şiddetle sever ve çocuklarla iyi olma eğilimindedir, ancak herkes
için değildir. Olması gereken nazik, sessiz 
bir bekçi olmak için sağlam, tutarlı bir eğitime ve 
ılımlı aktiviteye ihtiyacı var.


Ağırlık:45-55 kg



4. Bully Kutta


Bully Kutta Köpeği Cinsi Özellikleri

Bully Kutta son derece agresif mastiff köpek ırkı olduğunu Hindistan ve Pakistan (Asya Ülkeleri) içinde eski Pencap bölgesinden kaynaklanır. Bully Kutta'nın adı, Bohli Kutta olarak bilinen Sindhi ve Urduca dillerinden türetilmiştir.

Ağırlık: 70-90 kg



5) Saint Bernard



Saint Bernard Köpeği Cinsi Özellikleri

Saint Bernard Büyüklüğüne rağmen sevgi 
dolu, nazik ve hoşgörülü olduğu bilinen Saint Bernards, iyi davrandığı çocuklu aileler için iyidir. Buna ek olarak, memnun etmek için istekli olup eğitimi kolaylaştırırlar.

Ağırlık: 75-80 kg

6) İngiliz Mastiffi



İngiliz Mastiffi Köpeği Cinsi Özellikleri

İngiliz Mastiffi,İyi huylu, sevgi dolu ve büyük çocuklara iyi bir arkadaş olduğu bilinen heybetli mastiff, bir köpek yavrusu kadar 
yeni insanlara ve durumlara mümkün olduğunca çok maruz kalmalıdır.

Ağırlık: 55-100 kg



7) Kangal Köpeği



Kangal Köpeği Cinsi Özellikleri

Sivas Kangal köpeği karakter olarak çocuklarla iyi anlaşırlar, bundan dolayı çocuklu aileler için çok uygun bir dosttur.Kedilerle ve yabancılarla ilişkileri ortalama düzeydedir.Sivas kangal köpeklerin gereksiz havlama eğilimi genellikle yoktur, bu köpekler genellikle sessiz olarak bilinirler.

Ağırlık:40-65 kg




8) Danua



Danua Köpeği Cinsi Özellikleri

Danua,büyüklüğüne rağmen, Büyük Danimarkalılar nazik devler olarak kabul 
edilir, orta derecede eğlenceli ve çocuklarla iyidir. Bununla birlikte, bir sahibin köpeğin 
 alan ve beslenme açısından büyük boyutunu karşılamak için istekli olması gerekir, ki bu da pahalı olabilir


Ağırlık: 45-90 kg


9) İsviçre Dağ Köpeği





İsviçre Dağ Köpeği Cinsi Özellikleri

Greater Swiss Mountain köpek ırkı , çok yönlü çalışan bir köpek, sığır sürüsüne bekçilik yapmak, arabaları ve ayakta bekçi olmak için geliştirildi.İsviçreli bir aile hayvanı olarak hayattan hoşlanıyor.Bu güçlü cins, çeviklikten ağırlık çekmeye kadar her türlü köpek sporunda mükemmeldir. Çok sevecen ve eğlenceli olmalarına rağmen, aynı zamanda büyük köpeklerdir ve acemi sahipleri için çok uygun değildir. Büyük bir eve sahip aktif, deneyimli, köpek seven bir aile için, bu yavru tam olarak sığabilir.

Ağırlık:50-70 kg



10) İrlanda Kurt Köpeği (Irish Wolfhound)



İrlanda Kurt Köpeği (Irish Wolfhound) Cinsi Özellikleri

İrlanda kurt köpekleri büyük yürekli, yumuşak ve hassastır, ancak boyutları önemli bir husustur. Onlar başka bir kişinin büyüklüğü 
ve sahipleri buna göre planlamak zorundadır. İrlanda kurt köpeğinin belirleyici özelliği heybetli yüksekliği; en uzun köpek cinsidir. Ama iyi bir kurt köpeği sadece uzun bir köpekten daha fazlasıdır. Büyük hayvanları öldürebilen,hızlı bir köpektir.



Ağırlık:50-55 kg



11) Dogo Argentino



 Dogo Argentino Köpek Cinsi Özellikleri

Dogo Argentino, Arjantin'den büyük oyun avcısı ve koruyucu bir cins. Kırpılmış veya doğal kulakları olan büyük bir kafası ve pürüzsüz beyaz bir derisi var. Dogo Argentino, ilk kez köpek sahibi için uygun bir seçim değildir. O büyük, güçlü, zeki, enerjik ve dikbaşlı. Bir Dogo'nun, güç veya zulüm kullanmadan, sıkılık ve tutarlılıkla rehberlik edebilecek bir lidere ihtiyacı vardır.

Ağırlık: 35 – 45 kg



12) Anadolu Çoban Köpeği


            
 Anadolu Çoban Köpeği Cinsi Özellikleri 
                
Anadolu çoban köpeği oldukça iri, gösterişli ve güçlü bir köpek ırklarındandır. Canlı hayvan sürülerini korumak konusunda üstün meziyetlere sahiptir. Sadakati, bağımsızlığı 
ve dayanıklılığı ile meşhur olmuştur. Kürkü kısa (2,5 cm) veya uzun (yak. 10 cm) olabilir. Farklı renklerde ve desenlerde olabilir.Görünüşü ile hırsızları ve kurtları ürkütse de uysal bir ev köpeği olarak da yetiştirilebilmektedir.

Ağırlık:40-65 kg


13) Boerboel



Boerboel Köpek Cinsi ve Özellikleri 

Boerboel, Güney Afrika Mastiff, Güney Afrika Boerboel, Borbull veya sadece Bole olarak da adlandırılan her yaştan insanla  anlaşan 
harika bir aile köpeğidir.
Bu köpekler çalışan çiftlik köpekleri olarak yetiştirildi ve en güçlü köpek ırklarından biridir. Cins aslında Güney Afrika'daki çiftlik evlerini korumak için yetiştirildi.

Ağırlık: 50-90 kg


14) Cane Corse



Cane Corse Köpek Cinsi ve Özellikleri

Cane Corso orta ila büyük boyutlu, sağlam bir 
köpektir. Cane Corso'ya üstün ısırık gücü veren, uzun olduğu kadar geniş bir kare namluya sahip geniş bir kafaya sahiptir. Paltosu yoğun ve kaba, genellikle siyah, açık veya koyu gri tonlarında veya açık veya koyu açık kahverengi, kırmızı veya brindle tonlarında. Beyaz lekeler yaygındır ve AKC tarafından göğüs, ayak parmakları, çene ve burun üzerinde kabul edilir.

Ağırlık: 40-50 kg



15) Kafkas Çoban Köpeği



Kafkas Çoban Köpeği Cinsi ve Özellikleri

Kafkas Çoban Köpeği,Sadık, güçlü ve cesur Kafkas Çoban Köpeği, sürülerle ilgilenmek ve kaba Kafkas Dağı bölgesindeki vahşi 
yırtıcılara karşı evi savunmak için yetiştirilen şiddetli bir aile koruyucusudur. Ayrıca Kafkas Dağ Köpekleri, Rus Ayı Köpekleri, Baskhan (Karaçay) Pariy, Kafkas Ovcharka Köpekleri veya sadece CO olarak da bilinir ve birçok varyant ve tip vardır.

Ağırlık:45-75 kg

Yorum Gönder

0 Yorumlar