Dağların Hakimi,Bernese Dağ Köpeği Özellikleri Nelerdir ?


Bernese Dağ Köpeği (Bernese Mountain Dog) Özellikleri Nelerdir?
Dağların Hakimi,Bernese Dağ Köpeği Özellikleri Nelerdir ?


Bernese Dağ Köpeği (Bernese Mountain Dog) Özellikleri Nelerdir?

Bernese dağ köpeği;kabarık-yumuşak tüylü büyük, güçlü ve kendinden emin, ancak çok iyi huylu bir doğaya sahiptir.Sadık ve uyumlu doğası nedeniyle, Bernese Dağ Köpeği özellikle bir aile köpeği olarak popülerdir. Tüylü dört ayaklı arkadaş için aile, tüm aktivitelere entegre edildiğinde ondan mutlusu yoktur. Aşağıdaki Bernese Dağ Köpeği cins portresinde, köpek ırkını FCI tarafından neyin kabul ettirdiğini öğreneceksiniz.  İşte Bernese dağ köpeği özellikleri !!!


Adından da anlaşılacağı gibi, bu cinsin kökenleri Bern'in İsviçre kantonundadır. Eskiden ona "Dürrbächler" deniyordu. 1910'da Burgdorf'taki bir köpek şovuyla popülerlik kazandıktan sonra şu anki adını aldı. O zaman, cins bir bekçi köpeği, çekme köpeği veya sığır köpeği olarak tutuldu. O zamanlar sahibine sadakat veya yakınlık özellikle önemliydi ve bugün hala bu özelliklerini korumaktadır. Alp bölgesindeki Kelt çiftçiler, güçlü kasları ve sağlam uzuvları nedeniyle Bernese Dağ Köpeğini zaten bir at gibi kullandılar. Örneğin 19. yüzyılda tüccarlar, Bernese Dağ Köpeğini bir köpek arabasının önünde katarak bu güçlerinden yararlandılar.

Bernese Dağ Köpeğinin doğası çok dengelidir. İtaatkar ve güvenini kazandıktan sonra tarafınızdan ayrılmayacak. Çoğu durumda bu tam anlamıyla kastedilmektedir - İsviçre Dağ Köpeği insan doğasına her yerde eşlik etmek istiyor. Yetişkinleri olduğu kadar çocukları da sever ve genellikle yakınlığa güçlü bir ihtiyacı vardır. Mizaçını insanlarla temas halinde gösteriyor çünkü çok fazla oyun ve kucaklama duygusuna ihtiyacı var. Bernese Dağ Köpeği için Yapılacak en iyi şey, dört ayaklı arkadaşınıza yalnız başınıza biraz zaman geçirmeyi öğretmektir. Bernese Dağ Köpeği iyi huylu, sadık bir karaktere sahip, bu nedenle ailelere çok iyi uyuyor. Onu kolayca eğitebilirsiniz, ama çok tutarlı olmalısınız.

Çok uyanık olması onun tipik bir örneğidir. Eve gelen ziyaretçileri derhal ev halkına duyuracaktır.Fakat bu yeni gelenleri genellikle çok huzurlu bir şekilde selamlar. Onun keskin duygusu hayvanı güvenilir bir kurtarma köpeği yapar. Omuzlardaki yüksekliğin bu köpeğin vücut uzunluğuna oranı yaklaşık 9:10'dur ve kuyruk en azından ayak bileğine uzanır. Baş güçlü, ön tarafta kubbeli ve küçük bir merkezi karık var. Net bir duruş, orta uzunlukta bir yakalama ve yüksek, hafif yuvarlak kulaklar görünümünü karakterize eder. Bir Bernese Dağ Köpeğinin ömrü altı ila on yaş arasındadır.

Konut koşulları

Bernese Dağ Köpeği, büyüklüğü ile orantılı bir ortamda kendini rahat hisseder. Küçük bir daire, oynayabileceği ve koşabileceği bir bahçeye sahip büyük bir evden daha az uygundur.


Aktivite

Bu büyük köpek rahat görünüyor, ancak çok fazla egzersize ihtiyacı var.  Kesinlikle uzun yürüyüşler planlamanız gerekir (kışın bile). Çok az Bernese dağ köpeği hız, el becerisi ve manevra kabiliyeti gerektiren yoğun köpek sporlarıyla her şeyi yapabilir.Safkan köpek düzenli sarılmak ister,sevilmek ister.ı. Bernese dağ köpeği için  yeterli zamanınız olduğundan emin olmanız gerekir.

Bernese Dağ Köpeği Bakımı Nasıl Olur ?

Uzun tüyleri nedeniyle, bakım çabası diğer ırklardan biraz daha yüksektir. Bu, özellikle Bernese Dağ Köpeğinin tüylü yapıya sahip olduğu katın değiştiği zaman için geçerlidir. Bernese dağ köpeği tüy bakımı için  çinko kaplı bir tarak kullanmak en iyisidir. Fırçalama kan dolaşımını arttırır ve karışık tüyleri önler. Gözlerde, kulaklarda, ağızda ve pençelerde herhangi bir anormallik olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Bu kapsamlı bakımın görsel ve sağlık özelliklerine ek olarak başka bir avantajı daha vardır: Siz ve köpeğiniz arasındaki bağlantıyı güçlendirir.

Bernese Dağ Köpeği Beslenmesi Nasıl Olmalıdır ?

Bernese Dağ Köpeği büyüklüğü nedeniyle çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar . Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için dengeli bir yemek yemek en iyisidir.
Köpeğinizin ne kadar yediği, diğer şeylerin yanı sıra, aşağıdakilere bağlıdır:

Diğer köpeklerle cinsel münasebeti
Sağlık durumu
Hareket derecesi
Yemeklerin enerji içeriği

Yaşlı ve hadım edilmiş hayvanlar daha az enerji açısından zengin yemeklere ihtiyaç duyarlar. Bernese Dağ Köpeği en aktif köpek ırklarından biri değildir, ancak elbette yemeyi sever. Bu nedenle, kilosuna dikkat edin, onu çeşitli şekillerde besleyin ve hareket etmesini sağlayın.


Eğitim veya yürüyüş sırasında aldığı muameleleri dikkate almalı ve buna göre gerekli olan temel yiyecek miktarını azaltmalısınız. Bernese Dağ Köpeğine, besleyici ve şekeri düşük olduğu veya tatlandırıcılar gibi sağlıksız katkı maddeleri olduğu sürece hem kuru hem de ıslak yiyecekler verebilirsiniz. Yavruları ve genç hayvanları günde dört ila beş kez beslemelisiniz, yetişkin köpeklerin daha az yiyeceğe ihtiyacı vardır. Yemekleri düzenli olarak almanız önemlidir.

Bernese Dağ Köpeği için zaman ayırın. Yeterli egzersiz, aktivite ve sarılma birimleri alırsa, size hayran kalacağından ve size çok fazla sevgi vereceğinden emin olabilirsiniz.

Bernese Dağ Köpekleri hakkında diğer bilmeniz gerekenler

Cins yeni başlayanlar için uygundur. Ancak, profesyonel bir köpek okuluna gitmeniz önerilir. Çünkü tutarlı bir eğitim hayvan için çok önemlidir. Bernese Dağ Köpeği'nin ağırlığı ve büyüklüğü nedeniyle, eklemlerde hastalıklar ortaya çıkabilir. Örneğin, kalça veya dirsek displazisi tipiktir. Bunu, kürk problemlerini, saç dökülmesini veya kaşıntıyı da önleyebilen dengeli bir diyetle önleyebilirsiniz. Fazla kilolu olmak da dolaşım problemleri riskini artırır. Bir dişi aynı anda sekiz veya daha fazla yavru doğurabilir. Bunlar oldukça hızlı büyür. İki yaşındaki bir erkek çoğaltılmaya başlanabilir düzeydedir.Bir Bernese Dağ Köpeği yaklaşık 12 ila 18 ay arasında büyütülür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar