Hayvanlar Adet Olur mu ? Adet Gören Hayvanlar Hangileridir ?

Hangi Hayvanlar Adet Görür ? Adet Olan Hayvanlar ? Regl Olan Hayvanlar Hangileridir ? Hayvanlar Adet Olur mu ?
Hangi Hayvanlar Adet Görür ?


Sevimli dostlarımız hakkında bir çok insanın aklına gelen sorulardan birisi de hayvanların adet olup olmadığı  konusudur. Peki Hayvanlar Regl Olur mu ? Hayvanlar da soylarını devam ettirmek adına adet görürler. Cinsleri gereği adet olma konusunda  farklılık göstermektedirler, 

Peki hayvanlar adet olur mu ? adet gören, adet olan hayvanlar hangileridir ? Köpekler adet olur mu? tavşanlar adet olur mu ? inekler adet olur mu ? kediler adet olur mu ? regl olan hayvanlar hangileridir ? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz !!!

Hayvanlardaki adet dönemi  kızgınlık dönemi ya da östrüs dönemi olarak isimlendirilir. Cinsel olgunluğa erişmiş olan dişi hayvanlar adet olmaktadırlar,dişi hayvanlar ürümek için sadece östrüs dönemlerinde erkekleri kabul ederler.

Hayvanlarda regl olma sıklıkları türlere ve cinslere göre farklılık göstermektedir.

Hangi Hayvanlar Adet Olur ? Adet Gören Hayvanlar Listesi ?

 Köpek,kedi,at ve de koyun gibi hayvanlar belirli mevsimlerde kızgınlık yaşamaktadırlar (mevsime göre östrus döngüsü) kimi farklı türlerdeki hayvanlar örneğin domuzlar ve sığırlarda yıl boyunca bu durum dönem dönem devam etmektedir. 

Kimi türler örnek olarak koyun,sığır,domuz ve de atta  adet dönemi süreci çiftleşmeye bağlı oluşmazken,tavşan ve kedi gibi hayvanlarda ise  çiftleşme sırasında provoke olarak ovulosyon oluşmaktadır.Bu duruma hayvanlarda ovulasyon da denilmektedir.

Yine çokca sorularan konulardan biri de inekler adet olur mu ? İnekler regl olur mu şeklindedir.  İneklerde adet hali yıl boyunca her 21 ila 24 gün arasında  bir oluşmaktadır,bu durum ise yaklaşık 18-20 saat aralığında sürebilmektedir.

Bir diğer  adet gören hayvanlar tavşanlar da ise memelilerden farklı olarak düzenli olarak seksüel siklus görünmemektedir. 

Bir diğer  adet gören hayvanlar tavşanlar da ise memelilerden farklı olarak düzenli olarak seksüel siklus görünmemektedir. 

Tavşanlarda Adet Belirtileri Nelerdir ?

Tavşan adet gören hayvanlardandır.Tıpkı kedilerde olduğu gibi tavşanlarda da kahverengi bir akıntı görülmektedir. Tavşanlardaki adet döneminde çiftleşmeyi kabul etme bariz özelliklerdendir.

Sene boyunca adet görebilen bir diğer hayvan ise domuzdur.Domuzlar'ın adet dönemi  19 ile 23 gün aralığında sürmektedir.

Midye ise adet görebilen tek kabuklu deniz canlısı olarak kayıtlara geçmiş durumdadır.

Koyunlarda adet dönemi 16 gün sürerken, kısraklarda ise tay kızgınlık dönemi hariç olmak üzere bir yıl boyunca 19 ile 21 gün arası adet dönemi devam etmektedir.

Yine farelerde adet dönemi dönemi yıl boyunca devam etmekte ve ayda 4-5 gün kadar sürebilmektedir.

Hangi Hayvanlar Adet Görür ? Adet Olan Hayvanlar ? Regl Olan Hayvanlar Hangileridir ? Hayvanlar Adet Olur mu ?
Kediler ve Köpeklerde Adet Görme


Kedilerde ve Köpeklerde Adet Dönemi Nasıldır ? Kediler ve Köpeklerde Adet Belirtileri Nelerdir ?

Genellikle mevsimsel durumlar da göz önüne alındığında kediler ve köpekler (6 ayda bir) kızgınlık dönemine girebilmektedirler,tabiki sağlıklı olan ve beslenmesi sağlam olan kediler ve köpeklerden bahsediyoruz,farklı sağlık sorunları olan kediler ve köpekler de bu durum farklılık gösterebilmektedir.

Sevimli dostlarımızdan köpeklerde adet dönemi,14 gün sürmekte ve bahsettiğimiz gibi kediler ve köpeklerde adet dönemi yılda iki kez görülür.


Köpeklerde Adet Belirtileri Nelerdir ?

Köpeklerde adet döneminde  sık idrara çıkma,iştah kesilmesi ve sık su içme gibi
durumlar görülebilmektedir.


Kedilerde Adet Belirtileri Nelerdir ?

Kedilerde  adet dönemi,çiftleşme esnasında provoke olarak ovulosyon görmektedirler. Adet dönemindeki kediler duvarlara sürtünerek ve yerlerde yuvarlanarak bu kokusunu bırakmaya çalışırlar.


Adet Gören Hayvanlar Yenir mi?

Adet gören hayvanlar yenir mi ?  Bu sorunun cevabını eti helal olan tüm dişilerin eti helaldir şeklinde cevaplayabiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar