7 Adımda Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi Öğren


muhabbet kuşu konuşturma
7 Adımda Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi
                                            

Bu yayınımızda muhabbet kuşu nasıl konuşturulur ?, muhabbet kuşu konuşturma eğitimi nasıldır? , muhabbet kuşu nasıl eğitilir?, muhabbet kuşu konuşturma teknikleri nelerdir ?, muhabbet kuşu konuşturma yöntemleri nelerdir ? şeklindeki sorularınızın cevabını  bulabilirsiniz.

Cana yakın ,muhteşem görünümlü varlıklar olan muhabbet kuşları iyi bir bakım ve dikkatli eğitimler sonucunda konuşabilmektedir. Evinizde bakabileceğiniz ender evcil kuşlardan biri olan muhabbet kuşları sizin eğitiminizle muhteşem konuşmacılar haline gelebilir. Muhabbet kuşunuza konuşmayı öğretmek biraz zaman alacak olsa da bunu başardıktan sonra onunla çok iyi etkileşimler kuracağınızdan şüpheniz olmasın.

Muhabbet Kuşunuza Konuşmayı Öğretmek İstiyorsanız Sizin İçin Önerdiğimiz Bu 7 Adımı Gözden Geçiriniz... 


1) Kuşunuzla Sürekli Etkileşim Halinde  Olun

Muhabbet kuşunuzu ev halkının en fazla etkileşim halinde olduğu ve sohbetlerin daha çok olduğu bir ortama yerleştirin.

  • Evlerinizin mutfağı oldukça fazla zaman geçirilen bir alan olsa da mutfaktaki yapışmaz cihazlardan çıkan dumanlar kuşlarınız için zehirlidir. Bu nedenle muhabbet kuşunuzu mutfağa koymayınız.
  • Karakteri gereği doğada sürülerinin dilini öğrenmeye açık olan muhabbet kuşları evdeki insanların da dilini öğrenmeyi de çok severler. Onları ilk olarak evde yaşayan insanların en çok zaman geçirdiği oturma odalarında muhafaza etmek etkileşim konusunda iyi sonuçlar doğuracaktır.

2) Kuşunuzla Bir Bağ Oluşturun

Muhabbet kuşunuzla olabildiğinde bağ kurmaya çalışın. Kuracağınız bu bağ sayesinde ona çok iyi kelimeler öğreteceğinizden kuşkunuz olmasın. Muhabbet kuşunuz size ne kadar çok bağlanırsa sizinle iletişim kurmak için daha da fazla emek harcayacaktır.

  • Muhabbet kuşunuzla odada sessiz bir zaman geçirmek (örnek vermek gerekirse kitap okumak, televizyon izlemek ) bağlanma sürecinizi başlatmak için etkili olabilir. Kuşunuz kendisini rahat hissetmiyorsa bu ona oldukça iyi gelebilir.
  • Yine kuşunuzu dışarı çıkarıp ona avucunuzun ya da elinizin üzerinde küçük adımlar atmasına olanak tanımanız ve bunu öğretmeniz bağ kurma konusunda etkili bir yol olacaktır. Ayrıca evcilleşmiş bir muhabbet kuşunun nasıl konuşacağını öğrenmesi , evcilleşmemiş bir muhabbet kuşundan daha olasıdır.
  • Bu adımları her gün yapmaya çalışın.

7 Adımda Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi Öğren
                                         

3) Kafesteki Diğer Kuşları Ayırın

Birden fazla muhabbet kuşunuz varsa onları aynı kafesten ayırın. Kafesinizde birden fazla muhabbet kuşu olması etkileşim konusunda olumsuz sonuçlar doğuracaktır, çünkü aynı kafesteki birden fazla kuş sizinle değil kendileri arasında etkileşim kurmayı tercih eder. Birden fazla kuşa aynı anda konuşmayı öğretmek isterseniz de bunu ayrı odalarda her kuşunuzla ayrı ayrı yakından ilgilenerek yapabilirsiniz.

  • Birden fazla muhabbet kuşu aynı odada kaldığında birbirleriyle etkileşime gireceği için sizin enerjinizin boşa gideceği gerçeğini unutmayın.
  • Bir muhabbet kuşuna konuşmayı gerçekten öğretmek istiyorsanız evde tek bir kuş eğitmenin her zaman daha etkili olacağını unutmayın.



4) Kuşunuzla Nasıl Konuşacağınızı Öğrenin

Muhabbet kuşunuzla nasıl konuşmanız gerektiğinin farkına varın. Muhabbet kuşunuza konuşmayı öğretirken ona ne söylediğinizden daha çok nasıl söylediğinizin önemli olduğunu unutmayın. Muhabbet kuşunuzla coşkulu ve heyecan verici ses tonuyla konuşmalısınız. Bu heyecan ve coşkulu tavrınıza muhabbet kuşlarınız da aynı karşılığı vermek isteyecektir.

  • Kuşunuza konuşmayı öğretirken mümkünse yüzünüzü ona doğru dönmeyi ve ona yakın olmayı unutmayın. Siz konuşurken kuşunuz yüzünüze dikkatle bakacak ve hatta yüzünüze ağzını bile koyabilecektir.
  •  Siz konuşurken kuşunuz size odaklandığında onun göz bebeklerinin büyüdüğünü fark edebilirsiniz, işte bu an muhabbet kuşunuza konuşmayı öğretebileceğiniz harika bir an olabilir.

7 Adımda Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi Öğren
                                            

5) Kuşunuza Tek Tek Kelimeler Söyleyin

Muhabbet kuşunuzla etkileşim halinde olduğunuzda ona  tek tek kelimeler söylemelisiniz. Muhabbet kuşunuzla konuşurken ona basit kelimeler söylemelisiniz. Örneğin; ( papatya, cici kuş, babacım, fıstık )

  • Dışarıdan muhabbet kuşunuzun olduğu odaya girdiğinizde ona "merhaba" diye seslenin odadan çıkarken ise "hoşçakal" diye seslenin. Bu etkileşimi her seferinde yaptığınızda ve bunları tekrarladığınızda hangi eyleminizin neyle ilişkili olduğunu öğretmek kolay olabilir.

6) Kuşunuzla Kısa İfadelerle Etkileşime Girin

Kuşunuza tek kelimeler söylemenin yanı sıra buna ilave olarak kısa cümleler kurmalı ve bunu tekrarlar halinde yapmalısınız. Örneğin kuşunuz üstünüze geldiği her an ona "güzel kuş" , diyebilirsiniz. Ya da kafesindeki oyuncaklarıyla oynarken ona "Eğleniyor musun" diye seslenebilirsiniz.

  • Kafesin temizlik vakti geldiğinde ya da kuşunuzun yemini değiştireceğiniz anlar da etkili olabilir. Bu zamanlarda "İşte yemek" ya da "Biraz yemek ister misin" gibi kısa cümleler söyleyebilirsiniz
  • Muhabbet kuşunuz belirli kelimeleri belirli eylemlerle ne kadar çok ilişkilendirirse nasıl konuşacağını o kadar iyi anlar.



7 Adımda Muhabbet Kuşu Konuşma Eğitimi Öğren
                                 

7) Kuşunuz Konuşmaya Çalıştığınla Muhakkak Ona Cevap Verin

Kuşunuz konuşmaya çalıştığında ona muhakkak cevaplar verin. Tıpkı bir bebeğin konuşmaya başladığında önceleri anlamsız ve belirsiz kelimeler çıkarması gibi muhabbet kuşları da  konuşmaya başladıklarında ilk zamanlar belli belirsiz kelimeler çıkartırlar işte bu anlar onlarla etkileşim kurmanız gereken mükemmel anlardır.  Bu söylediği kelimelerin anlamlı ya da anlamsız olduğuna bakmaksızın ona bu kelimeleri tekrarlayarak coşkulu ve heyecanlı bir ses tonuyla karşılık verin. Size söylediği tüm kelimeleri bu şekilde tekrar etmeye çalışın.

  • Bir hareketini bir şeyler istiyormuşcasına yaparsa ona cevaplar vermelisiniz. Örnek vermek gerekirse tuvalete gitmek istiyormuş gibi hareketler yapıyorsa "tuvalete gitmen gerek" şeklinde seslenin ve onu kafesine banyosuna götürün.
  • Ona vücut diline karşılık gelen sözler ve eylemlerle karşılık vermek etkileşimi arttıracak ve konuşmaya yardımcı olmanızı sağlayacaktır.

MUHABBET KUŞUNUZU KONUŞTURMAK İÇİN İPUÇLARI

  • Muhabbet kuşları sabahın erken saatleri ve akşamları daha çok ses çıkarma eğilimindedir. İşte bu seanslarda ilgili eğitimleri arttırmanız önemli. Her eğitim seansına 15 dk gibi bir süre ayırmalısınız.

  • Kuşunuz öğrenmeyi başaramazsa hemen vazgeçip üzülmeyin, bu onun zekasıyla ilgili değil tam anlamıyla konuşmayı tercihlememesi ile alakalıdır.

  • Muhabet kuşunuzla konuşurken diğer etkileşim araçları radyo,televizyon,telefon gibi ses çıkarabilecek materyellerin sesini kapatın.

  • Genç muhabbet kuşları yaşlılara nazaran daha hızlı ve iyi bir konuşma gerçekleştirir. Bu seanslarınızı genç muhabbet kuşlarıyla yapmanız lehinize olabilir.


  • Muhabbet kuşları çok fazla kelime haznesine sahip olabilmelerine rağmen bu haznenin gelişmesi için zaman geçmesi gerektiğini unutmayın.

  • Erkek muhabbet kuşları dişi muhabbet kuşlarına nazaran daha etkili konuşma eğilimindedirler, bunun nedeni çiftleşme dönemlerinde erkek muhabbet kuşlarının dişinin ilgisini çekmek için daha çok ses çıkarmalarıdır , bu nedenle erkek muhabbet kuşuna konuşmayı daha kısa sürede ve daha etkili öğretebilirsiniz.

  • Kuşunuzun konuşma  haznesini geliştirmek için eğitim seansları dışındayken radyoyu açık bırakabilirsiniz.

  • Her muhabbet kuşunun aynı zaman diliminde ve aynı oranda konuşamayacağı gerçeğini unutmayın. Her kuş kendi karakterine özgü gelişim gösterecektir.


muhabbet kuşu nasıl konuşturulur ?, muhabbet kuşu konuşturma eğitimi nasıldır? , muhabbet kuşu nasıl eğitilir?, muhabbet kuşu konuşturma teknikleri nelerdir ? muhabbet kuşu konuşturma yöntemleri

Yorum Gönder

0 Yorumlar