Akrilik Halı Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

Akrilik Halı Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Akrilik Halı Nedir, Ne Demek ? Akrilik Halı Özellikleri Nelerdir ? Akrilik Halı Sağlıklı mı ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Akrilik , görünüş ve his olarak yüne benzeyen, suni bir maddedir . Akrilonitrilden yapılan plastik bir elyaf olan akrilik, 1950'lerden sonra birçok halıda yünün yerini aldı. Akrilik halının bazı avantajları vardı. Yünden daha ucuzdu, küflenmeye karşı dirençliydi, parlak renklerde boyanması kolaydı, hızlı kurudu ve oldukça leke tutmadı.

Akriliği ilk geliştiren şirketler, akrilik halıdan hızla kar elde etti. Bununla birlikte, halının belirli özellikleri, ilk tercih edilen bir elyaf olarak uzun süre popüler kalmadığı anlamına geliyordu. Akrilik halı ile ilgili en büyük şikayet, çabuk yıpranma eğiliminde olmasıdır. Bu nedenle, kullanımı daha ucuz bir elyaf olsa da, günümüzde halılar için kullanılan diğer bazı suni elyaflarla karşılaştırıldığında en iyisi değildir. 

Akrilik Halı Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

                                     

Piyasada bazı akrilik halı türleri bulabilmenize rağmen, popülaritenin azalması tek bir faktöre bağlı olma eğilimindedir. Halı, yüksek trafik alanlarında dayanmayacaktır. İnsanlar yoğun olarak kullanılan odalarda halı kullandıklarından, akrilikten yapılmış halılar iyi bir ilk tercih değildir. Ayrıca akrilik halı, çabuk kuruduğu ve küflenmeye karşı dayanıklı olduğu için banyo gibi mekanlar için ideal olsa da, birçok insan evinin çoğunda aynı tür halıyı kullanmayı tercih eder.

Oldukça düşük fiyatlara bulabileceğiniz şey, çeşitli akrilik kilimlerdir ve bunlar, trafiğin az olduğu alanlar veya banyo gibi yerler için ideal olarak uygun ve ucuz olabilir. Yüne benzer bir görünüm ve his ile genellikle diğer halı fiyatlarının çok altındadır ve yıkanabilirler. Yüksek trafikli alanlar akrilik elyaflara zarar verebilse de, çamaşır makineleri bunların şeklini bozma veya ezme eğilimi göstermez, bu nedenle küçük alan kilimlerinin temiz tutulması kolay olabilir ve değiştirilmesi oldukça ucuz olabilir. Herhangi bir halı türünde büyük bir masraf kurulumdur, ancak alan kilimlerinin avantajı, bunları kurmak için başka birine ödeme yapmanız gerekmemesidir.

Ayrıca, yedek yatak odası gibi az kullanılan bir odaya halı almak istiyorsanız, akrilik halı iyi bir seçim olabilir. Piyasada hala akrilik halılar var. Bununla birlikte, üretilen toplam halıların çok daha küçük bir payını temsil ediyorlar.


Yorum Gönder

0 Yorumlar