Halı Metrekare Nasıl Hesaplanır ? | Püf Noktaları

Halı Metrekare Nasıl Hesaplanır ?


Bu yayınımızda Halı Metrekare Nasıl Hesaplanır, Ölçülür ? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

İşte,  Halı Metrekare Hesaplama Püf Noktaları

Evinize yeni bir halı almak üzereyseniz ve halı metrekaresi hesaplama konusunda bir rehbere ihtiyacınız varsa doru yerdesiniz. Yeni  halınızın kaç metrekare olacağını hesaplamak istiyorsanız ve ne kadara mal olabileceği konusunda bir fikir edinmek istiyorsanız, alışverişe çıkarken yanınızda oda ölçülerini bulundurmanızda fayda var.

İşte size ilk tahminlerde yardımcı olacak hızlı bir kılavuz. Yerel satıcınız veya kalifiye halı ustanız genellikle siparişinizi vermeden önce kesin bir ölçü almak isteyecektir.

BİR ODA İÇİN HALI METREKARE ÖLÇÜMÜ NASIL YAPILIR ?

Halı Metrekare Nasıl Hesaplanır ?

                           

Genişliği ölçün (Resim 1) x uzunluk (Resim 2)
Odanın en geniş noktalarında maksimum genişlik ve uzunluğu ölçün.

Girintileri ölçün (Resim 3 ve 4)

Oda düzenli bir şekil değilse, girintileri de ölçtüğünüzden emin olun, örneğin şömine vb. gibi. Bu, satın aldığınız tüm halıların etkili bir şekilde kullanılabilmesi için önemlidir ve size yardımcı olur. maliyeti ve israfı en aza indirin.

Kapı çerçevesinin 'arkasını' ölçün (Resim 5)
Kapı eşiğinin altına yeterli halının yerleştirilmesine izin vermeyi unutmayın!

Gereken toplam metrekare hakkında bir fikir vermesi için genişlik ölçümünü uzunluk ölçümüyle çarpın (halı fiyatları genellikle metrekare başınadır), örneğin 2m x 4m = 8m². Yaklaşık bir fiyat bulmak için halı metrekare fiyatını alın, örneğin 40,00 TL ve bunu toplam metrekarenizle çarpın: 40,00 TL x 8m² = 320,00 TL.

Halı Metrekare Nasıl Hesaplanır ?

                        

BİR MERDİVEN İÇİN HALI METREKARE ÖLÇÜMÜ NASIL YAPILIR ?

Basamak (Resim 1) + yükseltici (Resim 2)

Basamak, üzerine bastığınız kısımdır. En üst adımdan başlayarak, derinliğini ölçün. Mezurayı adımın dış kenarına kadar uzattığınızdan emin olun. Adımın yükselişi/düşüşü, bir adım ile bir sonraki adım arasındaki yüksekliği ifade eder. Örneğin 20cm + 20cm = 40cm

Bu iki ölçümü birlikte ekleyin. Kenarları kaplamak için adım başına yaklaşık 5 cm veya altlık için gereken fazladan eklemelisiniz.

Adım sayısını sayın!

İlk numaranızı kat etmeniz gereken adım sayısıyla çarpın: örneğin 20cm + 20cm = 40cm x 12 adım = 4,8m (Bu sizin UZUNLUĞUNUZ)

Genişliği ölçün (Resim 3)

Halı parçasının ne kadar geniş olması gerektiğini bilmek için adımların genişliğini ölçün. İzinler için tekrar 5 cm ekleyin (Bu sizin GENİŞliğinizdir)

UNUTMAYIN!

  • Bu sadece bir rehberdir - Yerel halı uzmanınız genellikle alanı görebilmek ve halıyı döşemenin en ekonomik yolunu planlamak için kendileri için ölçmek isteyecektir. 
  • Desenli halılar - Desenli bir tasarım seçerseniz, bunu odalara veya sıra dışı şekillerde eşleştirmek için ekstra halı sipariş etmeniz gerekebilir.
  • Sargılı veya yarı inişli merdivenler, yığın yönündeki değişiklikleri karşılamak için ek halıya ihtiyaç duyacaktır.
  • Altlık ve montaj maliyetlerinin de eklenmesi gerekir.
  • Satıcınızın size bu konuda yardımcı olabileceğini unutmayın.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar