Çillerden Kurtulmak İçin 4 Etkili Yöntem



çillerden kurtulmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Çillerden nasıl kurtulunur ? Çillerden kurtulma kesin çözüm ? Evde doğal çil tedavisi nasıl yapılır ? Çiller için kesin çözüm nedir
Çillerden Kurtulmak İçin 4 Etkili Yöntem 


Bir çok kişinin kabusu olan çiller özellikle güneşe fazla maruz kalınan dönemlerde artıyor. Bu yayınımızda çillerden kurtulmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Çillerden nasıl kurtulunur ? Çillerden kurtulma kesin çözüm ? Evde doğal çil tedavisi nasıl yapılır ? Çiller için kesin çözüm nedir ? merak ediyorsanız okumaya devam ediniz !!!


Birçok kişi , bir doktor tarafından yapılan kimyasal kabukları ve prosedürleri kullanarak çillerden kurtulmak için çilleri solmayı seçer . Evde çillerin doğal ve güvenli bir şekilde solması için, bazı basit malzemeleri birlikte karıştırmayı ve doğrudan cildinize uygulamayı deneyin. İstenmeyen çillerin ağartılmasına güvenli bir alternatif, taze sıkılmış limon suyunun doğrudan cilde uygulanması olacaktır

Çiller solmaya çalışırken hatırlamanız gereken önemli bir ipucu, mümkün olduğunda doğrudan güneş ışığından uzak durmaktır. Güneş ışınları sadece cildinize zarar vermekle kalmaz, daha fazla çilliğe neden olabilir ve zaten sahip olduklarınızı daha koyu ve daha belirgin hale getirebilir.

Çeşitli meyve ve sebzeler, cildinize uygulanabilen ve çiller için ev ilaçları olarak kullanılabilecek bir formül haline getirilebilir.

 Limon ve salatalığı küçük parçalara ayırın. Gözyaşlarına aldırmazsanız, küçük bir soğan da doğrayın. Şimdi kıvam biraz grenli olana kadar limon ve salatalık dilimleri bir blender veya mutfak robotuna karıştırın.Nemli bir bezi karışıma batırın ve çilli cildinize uygulayın. 

Ayrıca, taze avokado veya şeftali de çiller solması için harika bir kabuk yapar. Tahrişten kaçınmak için cildinizi sertçe ovmayın.



Çilleri hafifletmek için bir başka ev yapımı yüzmaskesi , bir bardak krema tarzı yoğurtun bir çorba kaşığı balla karıştırılmasıyla yapılabilir . Karışıma bir veya iki damla limon suyu konsantresi de ekleyebilirsiniz. En iyi sonuçlar için maskeyi bir saate kadar açık bırakın. Bu yöntem, istenmeyen çillerden kurtulmanın kesin bir ateş yolu olmasa da, solmayı kolaylaştırmalıdır.
Dermatoloğunuz çillerden kurtulmanız için  yardımcı olabilir bazı kremler veya losyonlar reçete edebilir. Ayrıca, reçetesiz olarak piyasada farklı serum türleri mevcuttur ve zaman içinde çillerin solmasına yardımcı olabilir. A vitamini ve alfa-hidroksi asit içeren kremler iyi bir seçimdir. Her zaman olduğu gibi, endişeleriniz varsa bir doktora veya eczacınıza sorun.

Kendinizi çillerden kalıcı olarak kurtulmaya kararlıysanız, bunu bir dermatoloğun gözetiminde yapın. Eğer ortadan kaldırmak istediğiniz aşırı miktarda çil varsa, doktorunuzun bunu başarmak için yapabileceği prosedürler vardır. Çillerin güvenli bir şekilde çıkarılması için bir lazer prosedürü oldukça yaygın ve nispeten güvenlidir. Bunu yapmadan önce doktorunuz size tıbbi bir değerlendirme yapacak ve bu yöntemin sizin için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dermatoloğunuzla komplikasyon riskinin yanı sıra sahip olduğunuz cilt hassasiyetleri veya alerjileri de tartışmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar