Evde Cilt Soyma Peeling Tarifi. Mükemmel Sonuç >>

ilt soyma işlemi evde de pratik yöntemlerle yapılabiliyor. Siz de evde cilt soyma nasıl yapılır merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz.Ölü cildi soyan temizleyen peeling maskesi evde nasıl yapılır,evde doğal yolla cilt soyma işlemleri nasıl yapılır?
Evde Cilt Soyma Peeling Tarifi. Mükemmel Sonuç >>

Kadınların vazgeçilmez işlemi cilt soyma işlemi evde de pratik yöntemlerle yapılabiliyorSiz de evde cilt soyma nasıl yapılır merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz.Ölü cildi soyan temizleyen peeling maskesi evde nasıl yapılır,evde doğal yolla cilt soyma işlemleri nasıl yapılır? 

Anında cildi soyan peeling evde nasıl yapılır ?

Peeling nedir ?  Peeling ölü cilt hücrelerinden temizlenen ve cildi pürüzsüzleştirmek ve sorunları gidermek için cildi pul pul döken bir işlemdir. Cilt soyma işlemi cildin daha ince görünmesini sağlar ve güneş lekelerini azaltmak için de kullanılır. Kimyasal, lazer ve doğal peeling gibi farklı çeşitleri vardır. Glikolik asit ve laktik asit gibi kimyasal peeling içeren cildin kendisini yenilemeyi amaçlamaktadır. Lazer soyma, doğal ve kimyasal soyma yöntemleriyle cilt problemlerinden kurtulamayanlar tarafından tercih edilir. Cilde düzenli olarak uygulanan lazer ve kimyasal peeling işlemleri ile güneş yanığı ve cerrahi yara izi gibi sorunlara çözüm bulmaya çalışılmaktadır.

Peeling ne demek ? bir tür cilt temizleme işlemidir. Kimyasal peeling sırasında cilde uygulanan çözelti cildi temizler ve derinlemesine soyar. Ayrıca ciltte yeni tabaka oluşumunu destekler. Bu yöntem, ince çizgileri ve kırışıklıkları, akne gibi cilt problemlerini ortadan kaldırmak gibi farklı amaçlar için tercih edilebilir. Peeling ile mevcut cilt problemlerini azaltabilir ve cildi yeni sorunlara karşı güçlendirebilirsiniz.



Neden soyulmaya ihtiyacımız var?

Peeling, cildin üst tabakasının soyulmasıdır ve pul pul dökülmesine izin verir. Böylece derideki hücre döngüsü hızlanır. Deri ölü hücrelerden çıkarılır ve yeni hücreler oluşturmak üzere uyarılır. Üst cildi soyarak, cildin tahriş olmuş ve hasar görmüş tabakası çıkarılır, böylece alt tabakada sağlıklı tabaka ortaya çıkar; daha sağlıklı ve daha canlı bir cilt oluşur.

Cilt kuruluğu, deride kahverengi ve siyah lekeler, çatlamış cilt ve cilt yaşlanması gibi cilt problemleri soyulmayla giderilebilir. Esnekliğini kaybeden ve sarkmaya başlayan cilt, düzenli peeling uygulamalarıyla elastikiyetini geri kazanabilir. Peeling, ciltte siyah lekeler, akne ve akne izleri için de kullanılabilir.

Evde Cilt Soyma Çeşitleri

Evde çeşitli malzemeler ile kendi peelinginizi hazırlayabilirsiniz. Kimyasal ürünleri kozmetik mağazalarında satılık olarak kullanabilir veya bir güzellik merkezine gidebilir ve peeling yapabilirsiniz.


Evde Doğal Peeling 

Şeker, yumurta ve portakal gibi tamamen doğal içeriklerle yapılan maskeler, doğal soyma maskeleri olarak sınıflandırılır. Bu maskeleri haftada birkaç kez cildinize uygularsanız, cilt problemlerinizi en aza indirebilirsiniz.

Kimyasal peeling

Kimyasal peeling sırasında cilde kimyasal bir çözelti uygulanır. Sonuç olarak, cilt tamamen soyulur ve eski ciltten daha pürüzsüz bir cilt elde edilir. Bu, yüze olduğu kadar ellere ve boyuna da uygulanabilir. İşlem sırasında cildin problemli bölgelerine uygulanan çözeltiler arasında laktik asit, karbolik asit, salisilik asit, glikolik asit bulunur.

Kimyasal kabuklar yüzeysel, orta ve derin olmak üzere 3 sınıfa ayrılır. Bunu yapmadan önce, cildinizin prosedüre uygun olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza danışmalısınız. Bu şekilde, uygulamadan sonra herhangi bir yan etki ile karşılaşmaktan kaçınabilirsiniz.

Lazerle cilt  soyma

Lazer ile cildin soyulması işlemidir. Lazer Peeling, vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilir. Tedavi süresi hastanın cilt yapısına ve mevcut cilt problemine bağlı olarak değişebilir.
Akne ve cerrahi izlerini gidermek için kullanılan lazer peeling genellikle 3-5 seans sürer. Deride yeni kollajen üretimi lazer soyma ile uyarılır. Cilt kırışıklıklarının, yara izlerinin ve ameliyat izlerinin, cilt lekelerinin tedavisinde tercih edilebilir. Lazer soyma sırasında cildin üst tabakasının ne kadar soyulacağına sadece doktor karar verebilir.


Evde Cilt Soyma Yöntemleri

Evde cilt soyma uygulamak çok basittir.
Peeling maskesi uygulamadan önce cildinizi temizlik ürünü ile temizleyin.
Sonra cildinizi bol suyla yıkayın ve sert bir havluyla kurulayın (Cildinize 5-10 dakika buhar uygulayarak cildinizi hazırlayabilirsiniz).
Maskeyi tüm cildinize göz ve dudak kenarlarınız dışında dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın.

20-30 dakika bekleyin ve cildinizdeki maskeyi soyun.
Önce yüzünüzü soğuk suyla durulayın ve ardından cildinizdeki soyulma kalıntılarından kurtulmak için ılık suyla durulayın.
Yüzünüzü yumuşak bir havluyla kurulayın.
Cildinize cilt tipinize uygun bir nemlendirici uyguladığınızdan emin olun.
İşlemden en iyi şekilde yararlanmak için haftada birkaç kez cildinize düzenli olarak maske uygulayın.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK..DAHA DOLGUN DUDAKLARA ULAŞMAK İÇİN EVDE YAPMANIZ GEREKEN 14 ETKİLİ YÖNTEM NEDİR ADLI YAYINIMIZA ULAŞABİLİRSİNİZ... >>> 

Soyulmadan önce, ılık bir duş alarak soyma uygulamasından daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz!

Doğal peeling maskeleri

Hızla hazırlanabilen maske tarifleri cilt problemlerini çözebilir. Aspirin maskesi, yumurta maskesi ve salatalık maskesi gibi kolayca hazırlanabilen peeling maskeleriyle toksik maddelerin cildinizi tamamen doğal bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Evde Şeker İle Cilt Soyma Peelingi

Özellikle dudak peelingi olarak kullanılan şeker ovma peelingi, kir ve toksin içermeyen bir cilde katkıda bulunur. Hazırlanışı: ½ bardak zeytinyağı veya hindistancevizi yağını ½ bardak beyaz veya kahverengi toz şeker ile karıştırın. Bu karışımı haftada birkaç kez cildinize uygulayın. Karışımı bir cam kavanoza 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.

Evde Kahve Telvesi İle Cilt Soyma Peelingi

Kahve çekirdekleri içine 1 veya 2 damla sızma zeytinyağı damlatın. Yüzünüze göz çevrenizdeki bölgeden kaçınarak uygulayın. Cilt tipinizden bağımsız olarak bu tarifi deneyebilirsiniz.

Evde Salatalık Maskesi

Kadınlar tarafından en çok kullanılan cilt bakım malzemelerinden biri olan salatalık cildi nemlendirir, temizler ve besler. Bileşenlerindeki vitamin ve mineraller sayesinde çoğu cilt problemine iyi gelir.

Malzemeler:

1 küçük salatalık
2 torba jelatin
Yarım fincan demlenmiş yeşil çay

Talimatlar:

Yıkadıktan sonra salatalıkları soyun. Tohumları çıkarın ve püre kalınlaşıncaya kadar salatalıkları blenderden geçirin.


Suyunu süzün.Suyu bir kaseye alın, demlenmiş yeşil çayı ekleyin ve 30 saniye mikrodalgada pişirin. Mikrodalga fırınınız yoksa, bir tencereye dökün ve ateşte ısıtın.Jelatin ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.
Ateşi ele geçir ve soğumaya bırak.

Bir fırça kullanarak yüzünüze kalın bir kat uygulayın. Gerekirse ikinci bir kat uygulayın.

İyice kuruyana kadar bekleyin. Jelatin kururken yüzünüzde biraz gerginlik hissedebilirsiniz.Maskeyi yukarı doğru soyun.Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve nemlendirin.

Yumurta maskesi

Cildi temizleyen maske cildi sıkılaştırır ve büyük gözeneklerin görünümünü rahatlatır.

Malzemeler:

1 yumurta
1 çay kaşığı taze limon suyu
½ çay kaşığı organik bal

Talimatlar:

Bir yumurta sarısı ve yumurta akı ayırın.
Yumurta akını bir kaseye aktarın ve diğer malzemeleri ekleyin.
Tüm malzemeleri bir çatalla iyice karıştırın.
Maskeyi parmak uçlarınızla veya makyaj topuyla yüzünüze uygulayın.
15 dakika bekleyin ve cildinizi ılık suyla durulayın.
Son aşamada cildinizi kurutmayı ve nemlendirmeyi unutmayın.
Maske temizleme sivilcelerini soyun
Cildin aşırı sebum salgılanması nedeniyle cildimizdeki sivilcelerden kurtulmak için kil maskesini deneyebilirsiniz.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE SİYAH NOKTA MASKESİ NASIL YAPILIR VE NASIL UYGULANIR ADLI YAYINIMIZA ULAŞABİLİRSİNİZ. >>>

Kil maskesi

Cilde rahatlama sağlayan, ciltte sivilce ve akne oluşumuna neden olan bakterileri yok eder.

Malzemeler:

1 çay kaşığı taze limon suyu
Yeterli su
3 çay kaşığı bentonit kili
3 damla gül esansiyel yağı
Talimatlar:
Temiz bir bezi ılık suda bırakın ve yüzünüze koyun ve bir dakika bekletin.
Sonra yüzünü kurut.
Önce seramik bir kaba kil tozu ekleyin. Karışıma yağ, su ve limon suyu ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın.
20-25 dakika bekleyin ve cildinizi bol ılık suyla durulayın.
Bu maskeyi haftada bir kez cildinize uygulayabilirsiniz.


Evde Cilt Soyma Peeling Tarifi. Mükemmel Sonuç >>

Cildinizin üst tabakasında birikerek ve gözeneklerinizde tıkanarak siyah noktalara neden olan kiri temizleyebilirsiniz. Ölü cildi temizlemenize yardımcı olacak maske tarifimiz:

Aspirin maskesi

Cildi gençleştiren ve yenileyen aspirin maskesi kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatır.
Malzemeler:
5 tablet aspirin
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı bal

Talimatlar:

5 tablet aspirini çatalla iyice ezin.
Sonra aspirini küçük bir kaseye aktarın. Bal ve su ekleyin.
Tüm malzemeleri son bir kez karıştırın.
Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika kurumasını bekleyin.
Maske cildinizde kuruduğunda, cildinizi su ile durulayın.
Siyah noktaları ve koyu lekeleri temizleyen peeling maskesi
Cildinizdeki güneş lekeleri, özellikle koyu, kahve ve kırmızı lekeler zerdeçal, pirinç suyu, limon, Aloe Vera maskesi gibi doğal maskelerle temizlenebilir. İsterseniz, lazer peeling ile siyah noktalardan ve koyu lekelerden de kurtulabilirsiniz.

Aloe vera maskesi

Cilt yaralarını tedavi eden Aloe Vera, cildi iyileştirir ve ciltteki sebum miktarını dengeler.

Malzemeler:
1 yemek kaşığı Aloe Vera jeli
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
1 adet E vitamini ampulü

Talimatlar:

Homojen bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Sonra maskeyi cildinize uygulayın.
20-30 dakikalık bekleme süresini tamamladıktan sonra cildinizi bol suyla yıkayın.
Maskeyi haftada bir veya iki kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Soyma ürünleri

Eczane ve kozmetik mağazalarında satılan kaliteli peeling ürünleri ile cildinize de bakım yapabilirsiniz. Peeling etkili maskeler, nemlendiriciler, yüz temizleme jelleri, cildinizin tipine ve cildinizin ihtiyaçlarına göre canlandırıcı ve anti-nokta gibi doğru ürünleri kullanarak daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yüz ve ciltte soymanın faydaları

Cildi temizler.
Cilt önemli ölçüde sarkar.
İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
Cilt gözeneklerini derinlemesine temizler.
Göz ve ağız çevresindeki ince çizgilerin görünümünü hafifletir.
Ciltteki güneş hasarını azaltır ve güneş lekelerini giderir.
Çiller ve karanlık noktaların görünümünü iyileştirir.
Lazer soyma ile cildin kalitesi artar.
Cildin daha parlak ve parlak bir görünümü vardır.

Peeling nasıl uygulanır?

Lazerle soyulmadan önce uygulama alanına lokal anestezik kremler uygulanır. Bu şekilde hasta ağrı hissetmez. Hasta, işlemden sonra doktor tarafından önerilen cilt bakım ürünlerini kullanmalıdır. Lazer ve kimyasal peeling uygulamalarından sonra, hasta iyileşene kadar güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmalıdır.
Dışarı çıkmadan önce, yüksek SPF'li güneş koruyucu kremler cilde uygulanmalıdır. Güneş altında olmaktan özellikle 10: 00-14: 00 saatleri arasında kaçınılmalıdır.


Peeling'in yan etkileri

Özellikle peeling maskesinin bileşenlerine duyarlıysanız, sıklıkla pul pul dökülme bazı yan etkilere neden olabilir. Cilt yanması ve batma hissi, cilt kızarıklığı, tahriş, kaşıntı, ciltteki renk değişiklikleri, cilt tahrişi ve kabuklanma, kimyasal peeling sonrasında karşılaşabileceğiniz yan etkilerden bazılarıdır. Soyulmasından sonra havuza en az 1-2 gün girmekten kaçınarak, güneş koruyucu kreminizi kullanarak ve doktorunuz tarafından önerilen ürünleri düzenli olarak cildinize uygulayarak yan etki riskini azaltabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar