Evde Kolay Yapılabilen Doğal Yüz Maskeleri Nelerdir ?





Evde Kolay Yapılabilen Doğal Yüz Maskeleri Nelerdir ?


Evde Kolay Yapılabilen Doğal Yüz Maskeleri Nelerdir ?



Yaşımızın ilerlemesine paralel yaşlanan hücrelerimizin vücut fonksiyonlarını azallttığı ve yavaşlattığını biliyoruz. Yaşın ilerlemesine paralel olarak evde kolay yapılabilen doğal yüz maskeleri ile cildimizin formunu iyileştirebilir ve güzel görünmesini sağlayabiliriz.Cildimizin sıkı formu da bu yaşlanmaya paralel olarak sıkılıklarını kaybederler. Aynı zamanda kırışıklarını önleyen kolajen ve elastin bileşenlerinin üretimi de azalmaya başlar.

Yapılan bilinen araştırmalar cildin sağlıklı görünmesini ,kırışıklıklarla mücade eden bu bileşenlerin üretiminin 20 yaşından itibaren her yıl  %1 oranında azaldığını ortaya koyuyor. Doğal süreç içerisinde yaş ilerledikçe kırışlıklar da beraberinde geldiğinden doğal yollarla çözüm biraz zor olmakta.


Cildimize gereken önemi vermez,bakım yapmaz ve güneş ışınlarından korumazsak kırışıklıklar olması gereken yaşlardan daha önce karşımıza çıkabilmektedir.

Sigara tüketimi,aşırı kahve tüketimi ve vücudun su oranını azaltan besinleri fazla tüketmek, yeterince su içmemek bu kırışıklıkların daha da artmasına neden olmaktadır.

Bu kırışıklıkları tamamen yok edemesek de farklı maskeler uygulayarak kırışıklıkları azaltmak ve güzel bir cilt formunu yakalamak bizim elimizde.Tabiki de kısa sürede çözüm sunmayan bu maskelerin uzun süre kullandıktan sonra sonuç verdiğini de unutmayın.Tabiki de daha kalıcı ve hızlı bir çözüm arıyorsanız botox,lazer tedavisi gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

Cilt maskeleri sayesinde daha sağlıklı görünüme ulaşabilirz, doğal cilt maskelerini evde rahatlıkla uyguyalayabilirsiniz.

Gelin evde kolaylıkla yapabileceğimiz ve cilt formumuzu düzeltebileceğimiz bu maskelere bir göz atalım:

' Kırışıklık Tedavisi ' Kırışıklık Giderici Maskeler' 'Evde Kolay Cilt Maskesi'



                                            
                        YOĞURT MASKESİ 






Yoğurt maskesi cildi nemli tutar.Cildin üst katmanını iyi bir şekilde temizler.Tendeki geniş gözenekleri küçültür.Cildi yumuşatır ve doğal parlaklık sağlar.

İhtiyacınız olan malzemeler:1 çay kaşığı sade yoğurt,yarım muz,1 çay kaşığı bal,yarım çay kaşığı portakal suyu.


Muzu çatalla ezdikten sonra yukarıda verdiğimiz diğer malzemeler ile karıştırın.Karışımı uygulayacağınız bölgeye küçük parmak hareketleri ile masaj yaparak uygulayaın.15 dk  beklettikten sona yüzünüzü ılık su ile yıkayın.Düzenli bir şekilde uygulandıktan sonra kırışıklıkların azaldığını göreceksiniz.Haftada iki kez yapmanızda fayda var.

                                                   


                            LİMON MASKESİ  

Limon maskesi Cilt formunu sıkılaştırıcı etkisi vardır.Asitli yapısı gereği tendeki fazla yağı alarak leke görünümünü de azaltır.Karbonat ile birleştiğinde doğal peeling etkisi yaratır.Yağlı cildi olanlar haftada  1 kez bu maskeyi uygulayabilirler.

İhtiyacınız olan malzemeler: 2 tatlı kaşığı karbonat ve yarım limonun suyu.
Limon suyu ile karbonatı bir kapta kıvamı yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz.Sürdükten sonra 10 dk bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.Bu maske ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir konu ise eğer kuru bir cilde sahipseniz limonun kurutucu etkisi cildinizi kurutabilir.Cilt yapısı kuru olanlara bu maske önerilmemektedir.




                           BADEM MASKESİ 




Bademin içerisinde bulunan e vitamini,lif,demir,çinko,folik asit ve kalsiyum bakımından  zengin olan badem maskesi yorgun cildi canlandırmak,kırışıklıkları önlemek ve cilde parlaklık vermek için tercih nedenidir.

Maskeyi uygulayacağınız günden bir gün önce geceden yarım kase süün içine 1 avuç bademi atın ve yumuşamaya bırakın.Sabah olduğunda bademlerin kabuğunu soyarak rondodan geçirin ya da havanda dövün.Sürülecek kıvama ulaştığınızda yüzünüze uygulayın. Sürülen bölgede 30 dk bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilirsiniz.


                YUMURTA VE BAL MASKESİ






Cilt sıkılaştıcı etkisi vardır.Cilde esneklik veren rezene yağı,yeni cilt hücresi oluşumunu sağlayan sandal ağacı yağı ve nemi hapsederek cildi yumuşatan bal içeren yumurta ve bal maskesini haftada 1 kez yapabilirsiniz.

1 yumurta akını,4 damla rezene yağı,5 damla sandal ağacı yağı ve 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın ve krem kıvamına getirin.Önceden yıkayıp temizlediğiniz yüzünüze masaj yaparak uygulayın.Uyguladıktan sonra 20 dk bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


                            MUZ MASKESİ






 Mineral,vitamin ve antioksidan içeren muz maskesi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.Bu maskeyi haftada 2 kez uygulamak oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

Rengi bozulmamış 1 adet muzu çatalla ezdikten sona yüzünüze sürüp en az 30 dk bekletin ve ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.Nemlendirici etkisi de isterseniz muzun içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.



                             AVAKADO MASKESİ




Kuru ciltlerde kırışıklıklar diğer cilt yapılarına göre daha da fazla olmaktadır. Avakado maskesi içerisinde hücre yenileyeci etkilerle cilt formunuza katkıda bulunur.

2 çay kaşığı avakadoyu çatal ile ezin.2 çay kaşığı bal ve 1 yumurtanın sarısı ile iyice karıştırın.Parmak uçlarınızla yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın.Uyguladıktan sonra en 30 dk bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın.


                         HAVUÇ MASKESİ




Piyasada satışta olan ve kırışıklık giderici krem olarak adlandırılan ürünlerin içerisindekiler bölümünü okuduğunuzda çoğunluğunda A vitamini katkılı olduklarını görürsünüz.A vitaminindeki Renitol bileşeni yeni cilt hücresi yapımını destekler.

Havuç maskesi nasıl yapılır ? 2 adet havucu haşladıktan sonra henüz sıcakken rondoya atın ve püre kıvamına gelinceye kadar ezin. Ardından bu püreye 1 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın.Karışımı cildinize sürdükten sonra 15 dk bekletin ve ardından ılık su ile sürdüğünüz bölgeyi yıkayın.Bu maskeyi düzenli olarak uygularsanız cilt formunun yenileceğini göreceksiniz.

Uygulamalarından bahsettiğimiz tüm bu maskelerin başlı başına tek çözüm olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabiki de bu maskelerin yanı sıra vücut suyunu azaltıcı besinleri daha az tüketmeniz,fazla güneşe çıkmamanız aynı zamanda da su tüketiminizi oldukça arttırmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar