Deodorant Sabunu Nedir, Faydaları Nelerdir ? >>>


Deodorant Sabunu Nedir


Bu makalemizde Deodorant Sabun Nedir, Faydaları Nelerdir ? Ter önleyici sabun nedir ? Vücut terine etkili sabun nedir ? konuları hakkında bilgiler bulabilirsiniz...

Deodorant sabun, vücut kokusunu azaltmaya yardımcı olmak için formüle edilmiş bir temizleyicidir . Tüm sabunlar cildi temizlerken, deodorant sabunu hem bakterileri öldürmek hem de büyümesini geciktirmek için formüle edilmiştir. Bakterileri kontrol ederek, deodorant sabunu, hoş olmayan kokuların nedenini azaltır.


Vücut kokusu, tipik olarak, terin ciltte yaşayan bakterilerle temas etmesinden kaynaklanır. Bakteriler teri tüketmeye başlar ve onu kötü kokulu yan ürünlere dönüştürür. Biri buru durumu yıkamak için deodorant sabun kullandığında, antiseptik bileşenler zaten mevcut olan bakterileri öldürür ve daha fazla büyümesini engeller. Deodorant sabunları, terleme sonucu kötü ve bayat kokuların oluşmasını engellemek için vücudun her yerinde kullanılabilir.

İlk deodorant sabunu olan Royal Dezenfektan Sabunu başlangıçta genel bir hijyen ürünü olarak pazarlandı. 20. yüzyılın başında geliştirilen sabun, hastanelerde yaygın olarak kullanılan bir dezenfektan olan karbolik asit kullanılarak formüle edildi. Sabunun bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürme yeteneği, antibiyotiklerin bulunmadığı ve bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu bir dönemde bir satış noktasıydı.

Deodorant Sabunu Nedir, Faydaları Nelerdir ? 

Sonunda insanlar, dezenfektanlarla aşılanmış sabunların koku giderme yeteneklerine sahip olduğunun farkına vardılar ve bu da pazarlama stratejisinde bir değişikliğe yol açtı. İronik bir şekilde, günümüzün bazı sabun şirketleri artık deodorant sabunlarını ek antibakteriyel maddelerle formüle ediyor ve bunları hastalık ve hastalıklarla mücadelede araçlar olarak pazarlıyor.



Pek çok insan için deodorant sabunlar gün boyu vücut kokusunun oluşmasını engellemeye yetmemektedir. Özellikle koltuk altları önemli bir vücut kokusu kaynağı olabilir ve birçok kişinin kollarının altında ayrı bir deodorant kullanması gerekir. Piyasada roll-on, stick, krem ​​ve sprey deodorant dahil olmak üzere çeşitli deodorant türleri vardır. Pek çok deodorant kokusu, bir hedef pazara hitap etmek için geliştirilmiştir; kadınların deodorantları genellikle çiçek veya bebek pudrası gibi kokar ve erkek deodorantları çam gibi geleneksel olarak "erkeksi" kokularla kokarlar. Bazı şirketler hem deodorant sabunlarını hem de aynı kokuya sahip koltuk altı deodorantlarını pazarlamaktadır.

Bir kişi deodorant sabunun vücut kokusunu önlemede etkili olduğunu düşünse bile koltuk altı terlemesini kontrol etmek için ayrı bir ürün kullanmak isteyebilir. Koltuk altı terlemesi bir utanç kaynağı olabilir ve giysilerde kalıcı lekelere neden olabilir. Deodorant sabunun antiseptik özellikleri terlemeyi engellemez veya geciktirmez. Koltuk altı antiperspirantlar genellikle hem kokuyu kontrol edebilen bir antiseptik hem de terlemeyi önlemek için ayrı bir bileşen içerir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar