Terleme Nasıl Geçer. Terleme Nasıl Önlenir ?

Terleme Nasıl Geçer. Terleme Nasıl Önlenir ?



Terleme Neden Olur ?,Terlemeye Ne İyi Gelir ?,Terlemeden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir ?



Terleme,görüntü ve koku açısından pek istenilmeyen bir durum olsa da vücudumuzun dengesini koruması ve  bizi  doğal yollardan serinletmesi açısından gayet olağan bir durumdur.Terlemeyi bir sorun olarak görmek yanlış bir bakış açısı olacaktır.Fakat bazı durumlarda aşırı terleme başka bir hastalığın belirtisi durumunda da ortaya çıkabilir.Olağanüstü terleme durumunuz var ise hemen bir doktara başvurmanızda fayda var.Tıp dilinde  hiperhidrozis olarak tanımlanan bu durum tedavi edilebilir bir durumdur.


Kimileri çok enerji harcayıp efor sarf etse de çok az terler.Kimisi ise durduğu yerde aşırı terler.İşte bu durum tamamiyle genetik faktörlere ya da herhangi bir hastalığımız olup olmadığına bağlıdır özetle herkesin vücut yapısı farklıdır.Terlemek vücudumuzun ısı dengesi,su dengesi ve tuz dengesini dengede tutmaya çalışır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK AŞIRI TERLEME NEDİR,NEDEN OLUR,AŞIRI TERLEME NASIL TEDAVİ EDİLİR ? ADLI YAYINIMIZI OKUYABİLİRSİNİZ >>>

Menepoz,kalp damar hastalıkları,verem,felç,omurilik yaralanmaları ve psikolojik problemler terlemeye neden olan faktörler olarak gösterilebilir.Peki terleme nasıl geçer ?

PEKİ BU TERLEME İLE NASIL BAŞ EDECEĞİZ ?


'Terleme Önleme'


-Terleyen kişi ,aşırı miktarlarda baharatlı yiyecekler,alkol,kafein,soğan,sarımsak tüketmemelidir.Bunu yerine yeşil yapraklı taze sebzelere yönelmelidir.



-Magnezyum ve B vitamini terlemeyi önleyen vitaminlerdendir ve fazlaca tüketmekte fayda vardır.

-Günde en az 10 bardak su tüketilmelidir.

-Terleyen ayak ve ellerinizi içtiğiniz çayı soğuttuktan sonra içerisinde bekletiniz.



-Duşta son durulama suyuna ada çayı ilave etmeliyiz.

-Koltuk altlarınızı düzenli olarak elma sirkesi ya da karbonat ile yıkayarak siliniz.

-Sabah ve akşam birer kez olmak üzere yeşil çay tüketiniz.Birer tutam okaliptüs ve ceviz yaprağını 2 litre suda kaynatın.Süzdükten sonra soğuk su ekleyip terleyen bölgelerinizi yıkayınız.

– Sabah akşam birer bardak olarak yeşil çayı tercih ediniz. Birer tutam okaliptüs yaprağı ve ceviz yaprağını yaklaşık olarak 2-2.5 litre suda kaynatın. Onu süzdükten sonra soğuk su ekleyip çok terleyen bölgelerinizi yıkayınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar