Karaciğeri Koruyan 8 Besin

Karaciğeri Koruyan 8 Besin


                         Karaciğeri Koruyan 8 Besin

karaciğeri onaran besinler,karaciğer yenilenmesi için ne yapmalı
karaciğeri yenileyen kür,karaciğeri yenileyen 8 besin,karaciğer düşmanı yiyecekler,karaciğer nasıl onarılır,karaciğeri yoran besinler,karaciğerin en iyi ilacı

Aşağıda sıraladığımız besinleri kullanarak karaciğerinizi koruyabilirsiniz.



SARIMSAK


Sarımsak karaciğer enzimlerini aktive ederek toksinlerin vücuttan atılımına destek olmaktadır. Sülfür bazlı bir madde olan allicin içeriğiyle karaciğer detoksifikasyonunu sağlamaktadır.



KIRMIZI PANCAR VE HAVUÇ


Kırmızı pancar ve havuç içerisinde betakaroten vardır ve karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Pancar vücuttan ağır metallerin temizliğinde rol alır.



ELMA



Elma,yüksek miktarda lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur.Böylece karaciğerin işini kolaylaştırır.





                                                               ENGİNAR


Enginar,enzim üretimini destekler.Karaciğer hücre onarımına destek olurak karaciğerin  yağlanmasını engeller.






ZERDEÇAL


Zerdaçal,karaciğeri güçlendirir yağların sindirimini kolaylaştırır.







ZENCEFİL


World Journal of Sagtroenterologynin 2011 yılında yayınladığı araştırmalarda, zencefilin karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğunu ve tedavi ettiği ortaya çıkarmıştır.





KARNABAHAR VE BROKOLİ



Karnabahar ve brokili,Sülfür içeriği ile güçlü detoksifiye sağlar ve Glukosinolat içeriği ile ansrojen maddeler ve toksin atılımı sürecinde karaciğer destekler.




KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER


Ispanak, roka, tere, pazı gibi koyu yapraklı sebzeler yüksek klorofil içeriği sayesinde vücutta biriken çevresel toksinleri emme özellikleri vardır. Aynı şekilde ağır metaller ve kimyasallara karşı da karaciğeri desteklerler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar