Doğanın Yeleli Sultanı Kısrak Nedir,Ne Demek? Atlar Hakkında Kısa Bilgi >>>


Kısrak Nedir ? Aygır Nedir ? Beygir Nedir ? Atlar Hakkında Kısa Bilgi Kisrak Nedir,Aygır ne demek,kısrak ne demek,beygir ne demek,tay ne demek,katır ne demek,ester ne demek,yağız ne demek,kula ne demek,ahreç ne demek ?
Kısrak Nedir ? Aygır Nedir ? Beygir Nedir ? Atlar Hakkında Kısa Bilgi

Bu yayınımızda aşağıdaki sorularınıza yanıt bulmaya çalışacağız;

Kısrak nedir ? Aygır Nedir ? Beygir Nedir ?

Kısrak nedir? Aygır Nedir?,Beygir Nedir? İnsanoğlunun hayatta olduğu günden bu yana dek hep onun hayatında olmuş bu asil hayvanlar kendine has özellikleriyle diğer hayvanlardan farklı olarak hep değer görmüştür ve görmeye de devam etmektedir.

Bu yayınımızda kırsak nedir,aygır nedir,beygir nedir şeklinde sorularınıza cevap verip atlar hakkında kısa bilgi vermiş olacağız bu soruları ve de atlarla ilgili diğer terimleri açıklamaya çalışacağız.

Duygusal,asil,itaatkar ve insana yakınlığı ile kendileri ile sıkı bağlar kurulan bu asil hayvanlar günümüzde oldukça değer görmektedir. Binlerce lira ücret ödenerek alınan bazı at'lar yarışlarda koşturulmaktadır ve keyifle seyredilmektedirler.

Bu asil dostalarımız atların ortalama olarak 25 yıl ömrü olmaktadır. Memeli olan bu hayvanlar doğurarak çoğalmaktadırlar. Atlar ayakta uyuyabildikleri gibi yerde uzanarak da uyuyabilmektedir.

Hamile bir at yaklaşık 330 gün ( 11 ay civarı) sonunda doğum yapmaktadır.

Aygır ne demek,kısrak ne demek,beygir ne demek,tay ne demek,katır ne demek,ester ne demek,yağız ne demek,kula ne demek,ahreç ne demek ?

Aygır Nedir: Erkek At

Kısrak Nedir: Dişi At

Beygir Nedir: Yumurtaları alınmış at

Tay Nedir: Yavru at

Katır Nedir: Erkek eşek ile dişi atın çiftleşmesiyle olan

Ester Nedir: Erkek at ile dişi eşeğin çiftleşmesiyle olan

Yağız Nedir: Siyah at

Kula Nedir: Gövdesi sarı, yele ve ayakları kara olan at

Ahreç Nedir: Vücut beyaz ve kırmızı,yele ile kuyruk siyah olan at

Yorum Gönder

0 Yorumlar