Sinekler Ne Yer ? Sinekler Nasıl Beslenir ? Sinekler Hakkında İlginç Bilgiler


sinekler-ne-yer-sinekler-nasil-beslenir-sinekler-hakkinda-ilginc-bilgiler
Sinekler Ne Yer ? Sinekle Nasıl Beslenir ? Sinekler Hakkında İlginç Bilgiler

Sinekler Ne Yer ? Sinekle Nasıl Beslenir ? Sinekler Hakkında İlginç Bilgiler Sineklerin Kaç Gözü Vardır?

Yeryüzünde yaşayan 177 familyada 120.000 kadar türü bulunan sineklerin nasıl beslendiğini merak mı ediyorsunuz ?
Sinekler çok kısa ömre sahip canlılardır. Karasinekler yaşadıkların ortamın sıcaklığına da bağlı olarak iki ya da üç hafta yaşayabilmektedirler. Sivrisineklerde ise dişilerin ve erkeklerinin yaşam süreleri birbirinden farklılık gösterir. Çünkü erkek sineklerin yaşam süreleri sadece 2 ya da 3 gün sürerken, dişiler 60 ile 90 gün gibi sineklere göre oldukça uzun süre yaşamlarını sürdürürler. Bilinenin tam aksine sivrisinekler kış mevsiminde de yaşayabilmektedir.

Sinekler ne yer , sinekler nasıl beslenir,sinekler hakkında ilginç bilgiler bu soru şüphesiz ki bir çoğumuzun aklına zaman zaman gelmekte.




Sivrisinek ve karasinek olarak adlandırdığımız bu büyük gruptaki tüm sinekler, sıvı maddelerle beslenirlerler. Sıvının emilebilmesini sağlayan iki emme pompası besin kanalının ön kısmında bulunarak sıvı besinlerin, yemek borusuna ve bu yoldan da bu boruya bağlı olan daha büyük hacimli kursaklarında depolanmaktadır
Beslenme biçimlerinin sıvıya dayalı olması onlara geniş bir yaşam alanı sağlamaktadır. Karasinekler,yaşam alanlarımızda rastladığımız sineklerin yaklaşık olarak yüzde 90’ını oluşturmaktadır. Her türlü gıda ve çöp artıkları onların tercih edebileceği besinler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu özellikleri sineklerin gittikleri her yere aynı zamanda vücutlarında taşıdıklarıçeşitli mikropları da götürmesi anlamına gelmektedir.Genellikle sineklerin yemek artıklarına ve çöp kovalarına gelmesinin nedeni onların beslenme ihtiyaçlarıdır.
Sineklerin Kaç Gözü Vardır ? Sinekler Hakkında İlginç Bilgiler?
Sineklerin kaç gözü vardır ? Karasineğin başındaki altı göz, ortalama 400 bin ommatidden (gözcük) meydana gelen mükemmel görme sistemini oluşturur karasinekler arkalarını dahi görebilmektedirler. Her bir gözcük ayrı bir noktayı gördüğünden, görüntü beyinde bir araya getirildikten sonra ortaya çıkartılır bu nedenle karasineklerin refleksleri çok gelişmiştir. 
Sineklerin ağızları 4 farklı parçadan oluşur.Tüm böceklerde olduğu gibi, sineklerde de segmentli bir vücut yapısı bulunmaktadır. Ağızları da labrum, labium, mandibula ve maksilla yapılarından meydana gelir.
Sivrisinek Neden İnsana Konar ?
Sivrisinekler yaklaşık 22 bin metreden karbondioksiti algılayabilir. Karbondioksit, hayvanların solunum ürünü olduğu için dişi sivrisinekler için bir besin ipucudur ve insanları nefeslerinin yayılması sayesinde bulurlar. Bunun yanısıra laktik asit ve oktenol de tespit edebilirler. Bira içtiyseniz nefesinize karışan laktik asidi takip edip sizi bulabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar