Salyangozlar Nasıl Ürerler,Çoğalılırlar ?

Salyangozlar Nasıl Ürerler,Çoğalırlar ?

Bu yayınımızı okuyarak Salyongozlar Nasıl Ürer ? Salyangozlar Nasıl Çoğalır ? Salyangoz Nasıl Oluşur ? Salyangozlar Nasıl Doğar ? gibi sorulara cevap bulacaksınız.

Cevap1: salyangozlar farklı şekilde çoğalır,

Ancak salyangozların çoğu "hermafroditlerdir". Hermafrodit olmak, herhangi bir salyangozun aynı anda hem erkek hem de dişi olabileceği anlamına gelir. Bu, salyangozların çoğalmasını ve hızla bir sürü salyangoz yapmasını çok daha kolay hale getirebilir! Bazı hermafrodit salyangozların üremek için başka bir salyangoza ihtiyacı yoktur, ancak kendi başlarına daha fazla salyangoz yapabilir (buna aseksüel üreme denir). Diğer salyangozlar hermafroditlerdir, ancak yine de üremek için başka bir salyangoz gerekir (buna cinsel üreme denir). Hermafrodit olmayan, ancak erkek ya da kadın olan ve üremek için karşı cinsin bir salyangoz bulması gereken bazı salyangozlar da vardır.

Kaliforniya'nın bahçe salyangozları olarak adlandırılan güney Kaliforniya'da dolaşırken gördüğünüz büyük kara salyangozlarının çoğu aslında Avrupa'dan ve kasıtlı olarak Kaliforniya'ya yiyecek olarak yemek için tanıtıldı (salyangoz hazırlanmış salyangozlardan yapılan bir yemektir ve bu bir Fransız inceliği) . Bu salyangozlar hermafroditlerdir ve çoğalmak için başka bir salyangoz gerekir. Aslında bu salyangozlar hakkında bir makale yazdım ve buradan okuyabilirsiniz:

İşte bu salyangozların çoğaltılmasıyla ilgili makaleden bir alıntı:

"California, Helix aspersa için çok iyi üreme koşulları sağlar. Birçok salyangoz gibi, hermafrodittir, yani her bireyin hem erkek hem de dişi üreme organları vardır, ancak yine de çoğalmak için birbirleriyle çiftleşmelidirler. Daha az ideal iklimlerde, ilkbaharın sonlarında veya yaz başında, ancak nemli, tropik iklimlerde yılda beş kez, yıl boyunca üreyebilirler ve hatta başka bir eş bulmadıkları takdirde bir yıla kadar ekstra sperm depolayabilirler. yuva için nemli, yumuşak kirler açar ve yaklaşık bir inç derinliğe gömülmüş yaklaşık 80 yumurta bırakır.Yumurtalar birkaç hafta sonra yumurtadan çıkar ve yeni doğan salyangozların olgunlaşması bir ila iki yıl alır, ancak daha sonra işlemi tekrarlayabilir, potansiyel olarak iki ila beş yıllık ömürlerinde daha fazla salyangoz yetiştirmek. " Umarım yardımcı olur!


Cevap 2:


Salyangozlar gerçekten ilginç! Salyangozların çoğu hermafrodit olarak kabul edilir ve hem erkek hem de dişi üreme organlarına sahiptir. Salyangozlar 1 yaşında olduklarında üreyebilirler (yaklaşık 5-7 yaşlarında, bazıları 25 yaşına kadar yaşarlar!) Ve bu sırada çiftleşecek bir salyangoz ortağı bulmaları gerekir. Çiftleştikten sonra, her salyangoz ya kire (kara salyangozları) ya da bir kayanın arkasına (deniz salyangozları) yumurta bırakır. Yumurtalar yumurtadan çıkacak ve 2-4 hafta sonra bir bebek salyangoz doğacaktır. Bebek büyürken ve gelişirken, kendi başına dünyaya gitmeye hazır olmadan önce yaklaşık 3 ay boyunca ebeveynlerinin yakınındaki bir yuvada kalır. Tuz veya şeker yediklerinde salyangozların gerçekten hastalanacağını biliyor muydunuz! Bir salyangoz bulursanız veya bir evcil hayvanınız varsa, sadece yemeye bitki verdiğinizden emin olun. Bu mükemmel soru için teşekkürler!



       
 Salyangozlar Nasıl Ürerler,Çoğalılırlar ?

 Cevap 3:

Salyangozlar, diğer birçok hayvan gibi yumurta hücreleri ve sperm hücreleri ile çoğalır  Bazı salyangozların vücutlarında hem yumurta hem de sperm bulunur, bu nedenle bazen salyangozdaki sperm aynı salyangozdaki yumurtaları döller. Yine de bu genellikle gerçekleşmez. Genellikle yumurta hala gençken salyangozdaki sperm hücreleri zaten yetiştirilir, bu nedenle sperm hücreleri diğer salyangozlardaki yumurtaları döller. Sudaki salyangozlar için salyangoz genellikle sperm hücrelerini suya gönderir ve diğer salyangozlardaki yumurtalara yüzerler.

Cevap 4:

Salyangozlar hemen hemen her şeyle aynı şekilde çoğalır - yumurtaları çiftleştirir ve bırakırlar. Bazı salyangozlar hermafrodittir (aynı kişide hem erkek hem de kadın cinsel organları vardır), bu da iki salyangozun birbirini dölleyebileceği anlamına gelir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar