Bot Sineği Nedir ? Bot Sineği Nerelerde Yaşar? Bot Sineğinden Nasıl Kurtulunur ?



bot-sinegi-nerelerde-yasar
Bot Sineği Nedir ?

Bot Sineği Nedir ? Bot Sineğinin Zararları Nelerdir ? Bot Sineğinden Nasıl Kurtulunur ? Bot Sineği Nerelerde Yaşar ?

Bot sineği larvalarını insan ve hayvanların deri altına bırakarak üreyen bir sinek türü.


Bot sinekleri torsalo veya Amerikan warble sinekleri olarak da bilinir Bir bot sineği Dermatobia cinsindedir ve D. hominis türündendir Dermatobia cinsinde insanlara saldıran tek türdür. Bot sinekleri sivrisinek yoluyla yumurtalarını insanlara aktarırDişi bot sivrisinek sivrisinek yakalar ve yumurtalarını sivrisinek gövdesine sabitler.Sivrisinek bir insanı ısırıp beslemeye başladığında, bot sinek larvaları ısırmadan kişinin derisine girer. Larvalar kişinin derisinin altında büyür. Bu süreç yaklaşık sekiz hafta sürer, bu süre zarfında kişinin cildinde büyük, kıvranan bir yumru gelişir. Bot sineklerinin çıkarılması çok zordur, çünkü larvalar orta kısmı saran kancalara sahiptir. Bir kişi bot sineği larvalarını tamamen çıkarmadan öldürmeye çalışırsa, alan enfekte olur.


Bir bot sineğini herhangi bir parçasını geride bırakmadan çıkarmaya çalışmanın birkaç yolu vardır. 
Farklı yöntemlerin her insanla çalışacağının garantisi olmasa da denemeye değer. Enfeksiyon riski olduğu için asla larvaları çıkarmaya çalışmayın. Bu yöntemler kurtçukun çeşitli şekillerde boğulmasını içerir.
bot-sineğinden-nasil-kurtulunur
Bot Sineği Nedir ?


Pamuk topunu kafur yağı ile doyurun. Pamuk topunu larvaların girdiği ısırık işaretine uygulayın ve sıkıca bantlayın. Larvaları havaya çıkmaya zorlamak için yaklaşık sekiz saat orada bırakın. Pamuk topunu çıkardığınızda, alt sinek larvaları altında uzanmalıdır.
Bot Sinekleri Isırığı Tedavisi Nasıl Olur ?
Bot sineklerini çıkarmanın bir başka yöntemi, sıcak bir banyo almayı içerir. Bir küveti sıcak su ve Epsom tuzu ile doldurun. Kendinizi sıcak suya tamamen batırın ve 45 dakika orada kalın. Tuz ve su, nefes almak için cildin yüzeyine geldiğinde larvaları boğacaktır.
Çam katranı, maddenin yapışkan yapısı nedeniyle bot sineklerinin giderilmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Çam katranını ısırmaya sürün ve iyice sarın. İki ila üç gün orada kalmasına izin verin. Bandajı çıkarın ve bot sinek kurtçuklarının ona yapışmasını sağlamalısınız.
Superglue, bot sinek larvalarını çıkarmak için kullanılan bir başka popüler yöntemdir. Isırık izi girişine süper yapıştırıcı sürün ve bir gün kurumasını bekleyin. Kurutulmuş yapıştırıcıyı yavaşça yukarı çekin ve kurtçuklar ona yapışmalıdır.
Cildinizin altında büyüyen bot sinekleri düşüncesi rahatsız edici olsa da, zararlı değildir. Eğer idare edebiliyorsanız, sineği deride bırakabilir ve sekiz haftalık sürede gelişmesine izin verebilirsiniz. Kendi kendine düşecek ve yara iyileşecek.

Bot Sineği Nerelerde Yaşar ?

Genellikle tropikal bölgelerde yaşamaktadır. afrika ve güney amerika'da yaşayan çeşitli türleri mevcuttur. Larvaları, derisine yerleştirildikleri hayvanın etiyle beslenip kocaman tonton kurtçuklara dönüşene kadar kurbanlarını delik deşik ederler. Beyin yemekte üstlerine yoktur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar