Cilt Atrofisi Nedir? Cilt Atrofisi Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Cilt Atrofisi Nedir? Cilt Atrofisi Tedavisi Nasıl Yapılır ?


Cilt Atrofisi Nedir? Cilt Atrofisi Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Cilt atrofisi nedir ? , cildin üst katmanlarının incelmesi, daha kırılgan olmalarına ve yırtılma ve ülserasyonlara eğilimli olmalarına neden olur.

 Kan damarları, kemik ve yağ gibi altta yatan yapılar da daha belirgin ve görünür hale gelebilir. İnsanlar bu durumu bir dizi nedenden dolayı geliştirebilirler, ancak en yaygın ikisi yaşlanma ve topikal steroidlerdir , her ikisi de zaman içinde cildin incelmesine yol açar.

İnceltilmiş cildi olan insanlar, altındaki daha görünür damarlar ve yağ nedeniyle estetik açıdan hoş olmayan bir görünüm yarattığını görebilir. Ayrıca sağlık sorunları yaratabilir. Cildin vücudun içini koruması gerekiyor ve ince olduğunda kolayca yırtıp içeride bulaşıcı organizmalara izin veriyor. Bu, hastalığın yanı sıra döküntüler, ciltte mantar büyümeleri vb. Gibi sorunlara yol açabilir.

Cilt atrofisine steroidler neden olduğunda, ilacı durdurmak cildin iyileşmesi için zaman verebilir, ancak tam kalınlığı geri kazanmak bir yıl veya daha fazla sürebilir. Deri hücrelerinin üretimini arttırmak için kullanılan ilaçlar bazen bu süreci hızlandırmak için yardımcı olabilir. 

Yaşlı erişkinlerde cilt atrofisinin tedavisi zordur. Bazı durumlarda ilaçlar faydalı olabilir. Cildi esnek ve nemli tutmak için nemlendirici kullanmak da cilde zarar vermeyi zorlaştırdığı için faydalıdır. Hastaların aynı zamanda uygun önlemleri alabilmeleri için cilt problemlerinin erken belirtilerine karşı uyanık olmaları gerekir.



Cilt Atrofisi Nedir? Cilt Atrofisi Tedavisi Nasıl Yapılır ?


Cilt atrofisinin erken uyarı işaretleri deride gerginlik veya gerginlik, ağrı, çukurlaşma, kuruluk ve kağıt dokusu veya görünümü ve derideki kan damarlarının görünürlüğünü arttırır. Yüz genellikle insanların sorunu fark ettiği ilk yerdir, çünkü orada cilt daha hassas ve daha görünürdür. 
Hastalar olası nedenleri araştırmak ve daha yumuşak sabunlar kullanmak ve cildi nemlendirmek konusunda daha agresif olmak gibi ilaçlar veya cilt bakımı rejimindeki değişiklikler de dahil olmak üzere potansiyel tedavi seçenekleri hakkında konuşmak için bir dermatologla görüşebilirler.
Cilt atrofisi olan hastalar, diğer bakım sağlayıcılarının sorunun farkında olduğundan emin olmalıdır. Bazı ilaçların kullanımı cildi inceleyen hastalarda kontrendike olabilir ve doktorlar ayrıca bandajlardaki yapıştırıcılar, antimikrobiyal sabunlar ve çubuklar ve hastanın cildiyle temas halinde kullanabilecekleri diğer şeyler konusunda dikkatli olmak isterler. Göğsünde ince bir cilde sahip bir hastada, örneğin, bir elektrokardiyograf testi için elektrotlar ve kurşunlar cildi çekebilir ve kesiklere ve yırtılmaya neden olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar