Kırmızı Örümcek Nedir, Özellikleri Nelerdir ?


Kırmızı Örümcek Hangi Bitkilerde Görülür ?

Kırmızı Örümcek Hangi Bitkilerde Görülür ? Kırmızı Örümcek Nedir ?

Kırmızı örümcek akarları, çok çeşitli bitkileri etkileyen bir bahçe zararlısıdır, ancak en yaygın olarak açelya ve kamelyaları etkiler . Bir istila aldıktan sonra, bitkinin her yerinde kırmızı örümcek akarları bulacaksınız ve bitki kalıcı olarak zarar görmeden önce istilaya dikkat etmek önemlidir. Kırmızı örümcek akarı kontrolüne bir göz atalım. Kırmızı Örümcek Akarı nedir? Kırmızı örümcek akarları , Avrupa kırmızı örümcek akarı veya Güney kırmızı örümcek akarı olmak üzere iki tür akardan biri olabilir . En yaygın kırmızı örümcek akarı Güney çeşididir. Avrupa örümcek akarı normalde sadece elma ağaçlarında görülürken, Güney örümcek akarı çok daha çeşitli bitkilere saldırır. Örümcek akarı örümceklerle ilgilidir ve bir arakniddir, ancak daha küçüktür ve sadece bir vücut bölümüne sahiptir (örümceklerin iki olduğu yer).


Kırmızı Örümcek Hangi Bitkilerde Görülür ?


Kırmızı örümcek akarları tarafından istila edilen bir bitki sağlıksız görünmeye başlayacak ve yapraklarının alt kısımlarında tozlu bir görünüme sahip olacaktır. Yakın inceleme, tozun gerçekten hareket ettiğini ve aslında örümcek akarları olduğunu ortaya çıkaracaktır. Bitki ayrıca altta veya bitkinin dallarında biraz dokuma olabilir. Kırmızı örümcek akarlarının ayrıntılarını çıplak gözle kolayca çıkaramazsınız, ancak basit bir büyüteç ayrıntıları daha görünür hale getirebilir. Kırmızı bir örümcek akarı tamamen kırmızı olacaktır. İki noktalı örümcek akarı gibi kısmen kırmızı olan diğer örümcek akarları vardır. Kırmızı örümcek akarlarının hepsi kırmızı olacaktır. Bir parça beyaz kağıda vurmak renkleri ayırt etmeyi kolaylaştıracaktır.

Kırmızı Örümcek Akarları Nasıl Kontrol Edilir Kırmızı örümcek akarları serin havalarda en aktif olanıdır, bu nedenle ilkbahar veya sonbaharda bunlardan bir istila görürsünüz. Kırmızı örümcek akarlarını kontrol etmenin en iyi yolu doğal yırtıcılarının kullanılmasıdır. Lakeler ve uğur böceği yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak yırtıcı akarlar da kullanılabilir. Bu örümcek akarı avcılarının hepsi saygın bahçe tedarik merkezleri ve web sitelerinden edinilebilir. Kırmızı örümcek akarlarını ortadan kaldırmak için böcek ilacı da kullanabilirsiniz. Böcek öldürücü sabunlar ve yağlar en iyi sonucu verir. Pestisitleri kullanmaya dikkat etmelisiniz, çünkü doğal avcılarını da öldüreceklerdir ve kırmızı örümcek akarları pestisitle tedavi edilen bölgeden işlem görmemiş alanlara geçebilir. Elbette, kırmızı örümcek akarlarını ortadan kaldırmanın en iyi yolu, onları yumruk yerine koymadığınızdan emin olmaktır. Kırmızı örümcek akarlarını uzak tutmak için bitkileri sağlıklı ve bitkilerin etrafındaki alanları kir ve tozdan uzak tutmak için çalışın. Ayrıca, bitkilerin yeterli su olduğundan emin olun. Su, çok kuru ortamları tercih ettikleri için kırmızı örümcek akarlarının uzak tutulmasına yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar