Saç Çıkaran Bitkiler Nelerdir ?

saç dökülmesine karşı bitkiler,saç çıkaran dua
Saç Çıkaran Bitkiler

'Saç Dökülmesini Azaltan ve Saç Çıkaran Bitkiler'
'Sağlıklı Saçlara Nasıl Kavuşulur' ?

Özellikle bayanların çok önem verdiği ve üzerinde yoğun olarak ' saç bakımı nasıl yapılır ' şeklinde araştırmalar yaparak bakım yaptıkları saçlarını ve de son dönemlerde de erkeklerin de saç bakımı konusunda kadınlardan aşağı kalır durumda olmadıklarını biliyoruz.  Bu yanınımızda sizlere saç çıkaran bitkiler konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

Stres faktöründen, vitamin eksiliğine kadar birçok biyolojik etken saçlarımızın yıpranmasına,saç köklerimizin yok olmasına ve beraberinde saç dökülmesi ne neden olabiliyor.

Saç dökülmesi konusunda aşağıda listelediğimiz bitkiler saç dökülmesini engelleyebildiği gibi saç köklerinin güçlenmesini sağlayabiliyor. Bildiğimiz gibi piyasada marketlerde,şifa marketlerinde ve de aktarlarda saç dökülmesini engellediği söylenen bir çok bitkisel şampuan ve saç kremleri bulunmakta.

NOT:

Tabiki de listelediğimiz bu bitkiler öneri amaçlıdır. Herhangi bir bitki ya da yağına karşı alerjik durumunuz var ise lütfen kullanmadan önce doktorunuza başvurunuz.



'Saç Çıkaran Bitkiler' , 'Saç Çıkaran Besinler' 'Saç Çıkaran Formül'
İşte Saç Köklerine İyi Gelen ve Saç Çıkarma Konusunda Olumlu Etkileri Olan O Bitkiler:




Saç Çıkaran Bitkiler

Isırgan Otu

Isırgan otunun bitki aleminde bilinmeyen o kadar çok faydası var ki çoğumuz belki de bu faydaları bilmiyoruz. Tohumundan çiçeğine kadar bir çok parçası mücizeler yaratabiliyor.Demir,magnezyum,kalsiyum minaralleri  bakımından oldukça zengin olan ısırgan otu aynı zamanda içerisinde A,C,D ve K vitaminlerini de içerir. Genelde iltihap giderici,idrar sökücü ve kan temizleyici olarak kullanılan ısırgan otunun saç konusunda da olumlu sonuçlar vermesinin nedeni ise içerdiği 'silisyum dioksittir'.

Bu ot saçlarımızın yağını kurutmadan saçları besler,güçlendirir ve saç dökülmesini azaltır ayrıca kepeği önleyici etkisi de vardır.Piyasa da ısırgan otu şampuanları kolaylıkla bulabileceğiniz gibi aynı zamanda da ısırgan otu ile saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.





Zeytinyağı

Zeytinyağı,içerisinde saç hücreleri için gerekli olan yağ bileşenlerini bsrındırdığı için önemli takviyelerden biri olabilmektedir.Aynı zamanda saçı parlatır ve daha yumuşak hacimli görünmesini sağlar.Zeytin yağını saçınıza uyguladıktan sonra başınızı plastik bir bone ile sarın bone üzerinden saçlarınıza fön yardımı ile hava akışı sağlayın ya da sıcak br havlu ile saçınızı sarınız bu sayede saçlarınızın zeytinyağı emilimini hızlandıracaktır.30-60 dk arasında bu boneyi tuttuktan sonra şampuanla saçlarınızı yıkayınız.Özellikle kuru ve yıpranmış saçları olanların tercih ettiği bir yöntem olduğunu da hatırlatma isteriz.



Saç Çıkaran Bitkiler

Aloa Vera

Saç bakımı önerileri arasında ön sıralarda yer alan Aloa Vera'yı duymayanımız yoktur.Aloa Vera yaprağını kırdığımızda elimize gelen o jelimsi sıvı da  her şey gizli aslında.Bu jel özellikle cildi iyileştirmek ve cilt yanıklarına iyi gelmesi açısından kullanılır.Bu bitkininbu özelliği aynı zamanda saçlarımız üzerinde de olumlu etkiler bırakmaktadır.


Aloa Veralı şampuan kullanmak ya da şampuanımıza alao vera jeli eklemek saçlarımızın yağ dengesini korur.Aloe vera aynı zamanda ph değerini dengeleyerek cildimizin gözeneklerini de açar ve saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasına da katkı sağlar. A,B1,B2,B6,B12 C ve E vitaminlerini de içeren Aloa Vera saç köklerini güçlendirirken,saç derimizde kan akışını hızlandıran bileşenleri de içerir.



Saç Çıkaran Bitkiler

Biberiye

O güzel aromatik kokusuyla mutfağımızda her daim bulabileceğimiz biberiyenin saçlarımızı tedavi anlamında oldukça etkileri vardır aynı zamanda sindirime de etkisi vardır.Kafa derisinde meydana gelen egzama gibi rahatsızlıklarla savaşır.Piyasada bulunan saç dökülmesine karşı etki eden şampuan vb.ürünlerin içerisinde biberiye'ye rastlamanız tesadüf değildir.Orta seviyedeki kepek konusunda oldukça etkili olan biberiye saç köklerinizi güçlendirerek daha hacimli ve dolgun saçlar konusunda sizlere katkı sağlayacaktır.



Saç Çıkaran Bitkiler

Papatya Yağı

O tatlı aromasıyla bizleri dinlendiren papatya yağı,sakinleştici etkisi ile de bilinir.Aynı zamanda bileşenlerinde bulunan etki sayesinde bakteri virüs,mantar gibi rahatsızlıkların ilerlemesini engeller.Bildiğiniz gibi bir çok saç bakım ürününün ana bileşenlerinden biri de papatya yağıdır.En önemli etkisi ise bizi  gün içerisinde çevrenin olumsuz etkisinden korumasıdır.Kepek problemi ile karşı karşı olanlar papatya yağı özlü şampuanlar sayesinde bu problemlerinden kurtulabilirler.Saç köklerini güçlendirmesinin yanı sıra saç rengini açmak için de özellikle 'papatya suyu' kullanılır.Özellikle açık renkli saçlarda papatyanın verdiği ışıltı daha belirgindir.





Saç Çıkaran Bitkiler



Hint Yağı

Fazlaca yoğun olması ve yapış yapış olmasından dolayı fazlaca tercih edilmese de saçlarımıza yaptığı olumlu etkileri göz ardı edilemez. Saçlarımızı,kirpiklerimizi ve kaşlarımızı kalınlaştırması anlamında da hint yağı tercih edilen yağlar arasındadır.Olumlu sonuçlar alabilmeniz için belirli bir kaç hafta geçmesi gerektiğini unutmayın ve sabırlı olun.İçerisindeki bileşenler sayesinde mantar oluşumunu önler ve saçlarınızın uzamasını durduracak olumsuz etkileri ortadan kaldırır.Bunların yanı sıra içerisinde barındırdığı Omega-9 yağ asitleri bakımından zengin içeriği ile saç köklerini güçlendirir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar