Sanpaku Nedir, Sanpaku Gözler Ne Demek ?

Sanpaku Nedir ? Sanpaku Gözler Ne Demek ?


Sanpaku Nedir ? Sanpaku Gözler Ne Demek ? Sanpaku Anlamı Nedir ?

Sanpaku , bir kişinin gözlerinin belirli bir görünümünü ifade etmek için kullanılan bir terimdir. 

Özellikle, bir kişinin gözlerinin beyazının renkli kısmın altında veya üstünde veya irisin görünür olması durumunda , o kişinin sanpaku gözleri olduğu söylenir. Bu durum bir veya iki gözü etkileyebilir. Kesin bir kanıt olmamasına rağmen, bazıları tarafından bu tür göz görünümüne sahip bir kişinin davranışını etkileyecek bir tür fiziksel veya zihinsel dengesizlikten muzdarip olduğuna inanılmaktadır.



Sanpaku gözlerine referanslar çoğunlukla Oryantal veya homeopatik tıpla ilişkili olarak bulunur . Kelime , kelimenin tam anlamıyla “üç beyaz” anlamına gelen Japonca sanpakugan teriminden geliyor . Genel olarak, bir kişinin gözlerinin süsenleri ortada, üst ve alt sırasıyla üst ve alt göz kapaklarına değecek şekilde yerleştirilir. Çoğu insan için sklera irisin her iki tarafında görülebilir, ancak üstte veya altta görünmez. Sklera yanlarda ve gözlerin üstünde veya altında görünürse, kişinin üç beyazının gösterildiği söylenir.



İris, bir kişinin gözlerinin dibinde beyazı ortaya çıkarmak için yukarı doğru yüzerse , duruma bazen yin sanpaku denir Daha az yaygın durumlarda, iris gözün dibine batırır, üstte sklera ortaya çıkar. Bu duruma yang sanpaku denir.



Sanpaku Nedir ? Sanpaku Gözler Ne Demek ?


Birçok alternatif tıp uygulayıcısı, yin sanpaku gözlerini gösteren bir kişinin, zihin, beden ve ruhun dengesiz olmasına neden olan fiziksel veya zihinsel bir hastalığı olduğuna inanır. Bu inanç, ağır derecede hasta olan veya madde kötüye kullanımı, depresyon veya diğer akıl hastalıklarından muzdarip birçok insanın gözlerinin beyazlarının süsenlerin altında değişen derecelerde göstermesi gerçeğiyle desteklenmektedir. Bu teoriyi destekleyen bazı tıbbi kanıtlar da vardır. Özellikle, bir kişi aşırı stres altındayken, uyuşturucu veya alkolün etkisi altındayken veya aşırı tükenme yaşarsa, optik sinir genellikle büzülür, gözün irisini yukarı doğru çeker ve böylece altındaki beyazı ortaya çıkarır.
Yang sanpaku'nun daha nadir görülen vakalarında, Doğu ve homeopatik tıbbın birçok uygulayıcısı, durumun düzensiz ve şiddetli eğilimlerin göstergesi olduğuna inanmaktadır. Bu duruma sahip bir kişinin, ciddi ruh hali değişimlerine ve öfkeli patlamaları olmasına ve agresif veya tehlikeli davranışlar göstermesine neden olabilecek ciddi bir duygusal ve zihinsel dengesizliğe sahip olduğu düşünülmektedir. Bu teoriyi desteklemek için en çok atıfta bulunulan birey, çok önde gelen yang sanpaku'ya sahip olan mahkum seri katil Charles Manson'dur. Öte yandan, bazı bireyler tanınmış politikacı Hilary Clinton'ın bazı görüntülerinin bu kategoriye uyan gözleri olduğunu gösteriyor, ancak normalde koşulla ilişkili profile uymuyor.
Yin sanpaku gözlerinin durumu, bir kişinin hayal edebileceği kadar nadir değildir. Hatta bazıları etkinin büyüleyici veya ilgi çekici olduğunu düşünüyor. Aslında, bu özellikleri paylaşan birkaç ünlü var, ancak herhangi bir fiziksel veya zihinsel rahatsızlıktan muzdarip olduklarına dair net bir belirti yok. 

Sanpaku Gözlü Ünlüler Kimlerdir ?
Örneğin, aktörler Robert Pattinson, Morgan Freeman ve Sylvester Stallone'un şarkıcı / söz yazarı Paul McCartney gibi yin sanpaku gözleri var. Benzer şekilde, John F. Kennedy, Benjamin Franklin ve Abraham Lincoln karakteristikleri de paylaştılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar