Sosyopat Nedir, Kime Denir ? Sosyopat Özellikleri Nelerdir ?

Sosyopat Nedir , Kime Denir ?


Sosyopat Nedir, Kime Denir ? Sosyopat Özellikleri Nelerdir ? Sosyopatı Ele Veren Davranışlar Nelerdir ?

Sosyopat, antisosyal kişilik bozukluğu olan bir kişidir . Sosyopat terimi artık bu bozukluğu tanımlamak için kullanılmamaktadır. Sosyopat şimdi antisosyal kişilik bozukluğu olan biri olarak tanımlanmaktadır.

Bir sosyopatın ana özelliği, başkalarının haklarına saygısızlıktır. Sosyopatlar, toplumun normal bir kişilik olarak tanımladığı şeye de uyamazlar. Antisosyal eğilimler sosyopatın kişiliğinin büyük bir parçasıdır. Bu örüntü genellikle 15 yaş civarında kanıt haline gelir. Tedavi edilmezse yetişkinliğe dönüşebilir.

Görünür semptomlar arasında fiziksel saldırganlık ve sabit bir işi tutamama yer alır. Sosyopat ayrıca ilişkileri sürdürmekte zorlanır ve eylemlerinde pişmanlık göstermez. Önemli bir kişilik davranışı özelliği, başkalarının haklarının ihlalidir . Bu, bir başkasının fiziksel veya cinsel refahı için bir ihmal olarak görünebilir.

Bu semptomların hepsi mevcut olmasına rağmen, her zaman belirgin olmayabilir. Araştırmalar, sosyopatın genellikle cazibesi ve zekası bol olan bir kişi olduğunu göstermiştir. Samimi ve düşünceli görünebilir, ancak bu özellikler genellikle yüzeyseldir. Diğer kişiyi sosyopatın davranışının arkasındaki kişisel gündeme kör etmenin bir yolu olarak kullanılırlar.



Antisosyal kişilik bozukluğu olan birçok insan sıklıkla alkol veya uyuşturucu kullanımına neden olur. Bu maddeleri ağırlıklı olarak antisosyal kişiliklerini arttırmanın bir yolu olarak kullanabilirler. Sosyopat bazen dünyayı kendi terimleriyle, yüksek drama ve riskli heyecanların yeri olarak görür. Sosyopat düşük benlik saygısından muzdarip olabilir ve alkol ve uyuşturucu kullanımı bu duyguları azaltmanın bir yoludur.

Antisosyal kişilik bozukluğunun nedenlerinin genetik veya çevresel olduğu düşünülmektedir. Antisosyal ebeveynlerden etkilenen çocuklar bu eğilimleri benimseyebilir. Benzer şekilde, birinin arkadaşları veya akran grubu gibi rol modelleri de bir sosyopatın davranış modelini etkileyebilir. Antisosyal davranış erkeklerde kadınlardan daha fazla görülür. Kadınların yaklaşık% 1'inde bu bozukluk vardır, erkeklerin% 3'ü bundan etkilenir.

Antisosyal kişilik bozukluğu olan bir kişinin kendi anlaşmasından yardım istemesi çok nadirdir. 


Antisosyal kişilik bozukluğu tedavisi genellikle grup psikoterapisi yoluyla yapılır . Sosyopatlar genellikle güvenebildikleri insanlarla konuşmayı ve sorunlarını tanımayı yararlı bulurlar. Bazı durumlarda, bu tip kişilik bozukluğu 30 yaşından itibaren azalma eğilimindedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar