Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir ? Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir ?


Bagışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir ? 




Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir ? Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir ?



Vücudunuzu belirli yiyeceklerle beslemek bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanıza yardımcı olabilir. Kış soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yollarını arıyorsanız, ilk adımınız bu yayınımızı okumak olmalıdır.Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir ?Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir ? Yemeklerinizi bu 15 güçlü bağışıklık sistemi güçlendiricisini içerecek şekilde planlayın .




1. Naranciye


Çoğu insan üşüttükten sonra C vitaminine döner. Çünkü bağışıklık sisteminizi geliştirmenize yardımcı olur. C vitamininin beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırdığı düşünülmektedir . Bunlar enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarıdır.

Popüler narenciyeler başlıca şunlardır:

greyfurt
portakal
mandalina
Limonlar
misket limonu
clementines

Vücudunuz onu üretmediği veya saklamadığı için, sağlığımızı devam ettirmek için günlük C vitaminine ihtiyacınız vardır. Neredeyse tüm turunçgiller C vitamini bakımından yüksektir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli çeşitlerle, bu vitaminin herhangi bir yemeğe sıkılması kolaydır.




  2.Kırmızı Biber
Turunçgillerin herhangi bir meyve veya sebzenin en fazla C vitaminine sahip olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Kırmızı biber narenciye göre iki kat daha fazla C vitamini içerir. Ayrıca zengin bir beta karoten kaynağıdır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra, C vitamini sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olabilir. Beta karoten gözlerinizi ve cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.





3.Brokoli
Brokoli, vitamin ve minerallerle aşırı yüklenir. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra diğer birçok antioksidan ve lifle dolu brokoli, masanıza koyabileceğiniz en sağlıklı sebzelerden biridir . Gücünü sağlam tutmanın anahtarı, mümkün olduğunca az pişirmekten geçer.



4.Sarımsak
Sarımsak , dünyadaki hemen hemen her mutfakta bulunur. Yiyeceklere biraz eklemeniz, sağlığınız için bir zorunluluktur. İlk uygarlıklar enfeksiyonlarla mücadeledeki değerini kabul etti. Sarımsak ayrıca kan basıncını düşürmeye ve arterlerin sertleşmesini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Sarımsağın bağışıklık arttırıcı özellikleri, allisin gibi ağır bir sülfür içeren bileşik konsantrasyonundan geliyor gibi görünmektedir.





5.Zencefil
Zencefil, hastalandıktan sonra birçok kişinin başvurduğu başka bir maddedir. Zencefil, boğaz ağrısını ve diğer enflamatuar hastalıkları azaltmaya yardımcı olabilecek inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir . Zencefil de bulantıyı azaltmaya yardımcı olabilir .

Birçok tatlı tatlıda kullanılırken, zencefil bir miktar kapsaisin olan gingerol şeklinde bir miktar ısı toplar. Son hayvana göre zencefil, kronik ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir ve kolesterol düşürücü özelliklere sahip olabilir



6.Ispanak
Ispanak sadece C vitamini açısından zengin olduğu için değil, aynı zamanda bağışıklık sistemlerimizin enfeksiyonla mücadele yeteneğini artırabilecek çok sayıda antioksidan ve beta karoten ile de dolu. Brokoli'ye benzer şekilde, ıspanak mümkün olduğunca az pişirildiğinde çok sağlıklıdır, böylece besinlerini korur. Bununla birlikte, hafif pişirme A vitamini geliştirir ve diğer besinlerin oksalik asitten salınmasına izin verir.



7.Yoğurt
Yoğurt içerisindeki kültürler bağışıklık sisteminizi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmak için uyarabilir. Prelavored ve şeker yüklü türlerden ziyade sade yoğurt almaya çalışın. Sade yoğurdu sağlıklı meyvelerle ve ya da balla çırpabilirsiniz.



Yoğurt da harika bir D vitamini kaynağı olabilir , bu nedenle D vitamini ile güçlendirilmiş markaları seçmeye çalışın. D vitamini bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve vücudumuzun hastalıklara karşı doğal savunmasını artırdığı düşünülmektedir.


8.Badem

 E vitamini sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Bu  yağda eriyen vitamin düzgün emilecek yağ varlığını gerektirir.Badem gibi fındık, vitaminle doludur ve ayrıca sağlıklı yağlara sahiptir. Yaklaşık 46 tam kabuklu badem olan yarım bardak porsiyon, önerilen günlük E vitamini miktarının yaklaşık yüzde 100'ünü sağlar.


9.Zerdeçal



Zerdeçayı birçok köride önemli bir bileşen olarak biliyor olabilirsiniz. Ancak bu parlak sarı, acı baharat da her iki tedavisinde bir anti-inflamatuar olarak yıllardır kullanılmaktadır osteoartrit ve romatoid artrit . Bir çalışmada,erdeçalın kendine özgü rengini veren yüksek kurkumin konsantrasyonlarının egzersize bağlı kas hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterilmektedir.



10.Yeşil Çay
Hem yeşil hem de siyah çaylar bir tür antioksidan olan flavonoidlerle doludur. Nerede yeşil çay gerçekten üstünlük epigallokatekin galat veya EGCG, diğer bir güçlü antioksidan olan düzeydedir. 

EGCG'nin bağışıklık fonksiyonunu arttırdığı gösterilmiştir. Siyah çayın geçtiği fermantasyon süreci çok fazla EGCG'yi yok eder. Diğer taraftan yeşil çay buğulanır ve fermente edilmez, bu nedenle EGCG korunur.

Yeşil çay aynı zamanda iyi bir amino asit L-theanine kaynağıdır . L-theanine, T hücrelerinizde mikropla mücadele bileşiklerinin üretimine yardımcı olabilir.



11.Papaya


Papaya , C vitamini yüklü başka bir meyvedir. Günlük önerilen C vitamini miktarının yüzde 224'ünü tek bir papayada bulabilirsiniz. Papayaların ayrıca anti-enflamatuar etkileri olan papain adı verilen bir sindirim enzimi vardır.

Papayalar , genel sağlığınız için faydalı olan iyi miktarda potasyum , B vitaminleri ve folat içerir.


12.Kivi



Papayalar gibi, kivi de doğal olarak folat, potasyum, K vitamini ve C vitamini de dahil olmak üzere bir ton temel besinle doludur .


13.Kümes Hayvanları
Hasta olduğunuzda, tavuk çorbası plasebo etkisi olan iyi hissettiren bir yemekten daha fazlasıdır. Soğuk algınlığı semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olur ve ayrıca ilk etapta hastalanmaktan korunmanıza yardımcı olur. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları, B-6 vitamini bakımından yüksektir. Yaklaşık 3 parça hafif hindi veya tavuk eti, günlük önerilen miktarda B-6'nın yüzde 40 ila 50'sini içerir.

B-6 vitamini, vücutta meydana gelen birçok kimyasal reaksiyonda önemli bir oyuncudur. Yeni ve sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için de hayati önem taşır . Tavuk kemiklerinin kaynatılmasıyla yapılan stok veya et suyu, jelatin, kondroitin ve bağırsak iyileşmesi ve bağışıklığına yardımcı olan diğer besin maddelerini içerir.



14.Ayçiçek Tohumları

Ayçiçeği tohumları fosfor , magnezyum ve B-6 vitamini de dahil olmak üzere besinlerle doludur . Ayrıca güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından inanılmaz derecede yüksektir.

E vitamini, bağışıklık sistemi fonksiyonunun düzenlenmesinde ve korunmasında önemlidir. E vitamini yüksek olan diğer yiyecekler arasında avokado ve koyu yapraklı yeşillikler bulunur.


15.Kabuklu Deniz Ürünleri
Kabuklu deniz hayvanları, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye çalışan birçok kişi için akla gelen bir şey değildir, ancak bazı kabuklu deniz ürünleri çinko ile doludur.

Çinko diğer birçok vitamin ve mineral kadar dikkat çekmez, ancak vücudumuzun buna ihtiyacı vardır, böylece bağışıklık hücrelerimiz istendiği gibi çalışabilir.
Çinko bakımından zengin kabuklu deniz ürünleri çeşitleri şunlardır:

Yengeç
istiridye
Istakoz
Midye

Diyetinizde önerilen günlük çinko miktarından fazlasını kullanmayın. Yetişkin erkekler için 11 miligram (mg) ve kadınlar için 8 mg'dır. Çok fazla çinko aslında bağışıklık sistemi işlevini engelleyebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar