Balgam Nasıl Atılır ? Balgam Sökücü Bitkiler Nelerdir ?


Balgam Nasıl Atılır ? Balgam Sökücü Bitkiler Nelerdir ?


Balgam söktürücü nedir? Balgam Söktürücü Bitkiler Nelerdir ?

Balgam söktürücüler, bronşit veya astım gibi solunum sistemi hastalıkları tarafından üretilen bronşlardan salgıları atmaya yardımcı olan maddelerdir.

Balgam söktürücülerin yaptığı, mukusun daha sıvı hale gelmesini sağlamaktır, bu da dışarı atılmasını kolaylaştırır. (Balgam söktürücü, mukusu sıvılaştırmak için bir ilaç veya ilaçtır)



Geleneksel tıp, antitussif, mukolitik ve balgam söktürücü etkiye sahip ilaçlar kullanır.

DOĞAL BEKLENTİ ÇÖZÜMLERİ

Anason balgam söktürücü bir bitkidir
Alternatif tıpta, balgam söktürmeye yardımcı olabilecek bir dizi doğal balgam söktürücü de buluruz. Bunlar arasında aşağıdakiler var:

Bize balgam söktürme yapabilen başlıca şifalı bitkiler arasında aşağıdakiler var:

- Boldo:  Boldo'nun sıvaları, akciğerleri çözmeye ve öksürmeye yardımcı olan okaliptüste bol miktarda bulunan bir madde olan sineol veya okaliptol bakımından zengindir. (Kümes hayvanları veya kompresleri).

- Mercanköşk:  Mercanköşk iyi bir balgam söktürücü etkiye sahiptir, antitussif ve doğal bir mukolitik görevi görür. (250ml su başına günde üç kez aynı miktarda 5g yaprak ve çiçek tomurcuğu infüzyonu yapın.)

- Rezene:  Bronş veya öksürük durumunda ve ayrıca göğüs yüklendiğinde, bu bitki balgam söktürücü değerleri için çok uygundur (ana yemeklerden sonra şekerde çözünmüş 2 damla esans. 3 gün boyunca) ( 10 dakika boyunca fincan başına bir çay kaşığı ezilmiş meyve infüzyonu, günde birkaç bardak)



Rezene infüzyonları balgam söktürücü özelliklere sahiptir


- Papatya:  (Bir bardak suya 3 gr kuru çiçek infüzyonu, 10 dakika dinlenin, süzün ve günde 3 fincana kadar servis yapın)

- Ebegümeci   Yapraklar ve çiçekler özellikle köklerin hatmi içinde sahip oldukları özelliklerden yoksun olduğu için kullanılır.Ebegümecide de bu etkileri içeren maddeler bir hayli fazladır.

- Marşmelov: Bakterisidal, rahatlatıcı ve balgam söktürücü özellikleri uygular. (100 g kurutulmuş kökleri 24 saat boyunca bir litre suya karıştırın, süzün ve bir buçuk pound şeker ekleyin. Uyumadan önce bu şuruptan küçük bir bardak içirin) Marsmallow şurubu bronşlardan salgıları atmanıza yardımcı olur

- Muz:  Hafif bir balgam söktürücü ve hava yollarının dekonjestandır, aynı zamanda antitussif özelliklere sahiptir. (Taze bitki şurubu: bitkiyi ezin, sıvıyı süzün, eşit parçalarla şekerle karıştırın,- günde üç kaşık.)

- Kekik:  Kekik boğaz ağrısını gidermek için veya göğüse çok kalıcı bir öksürük yüklendiğinde kullanılabilir. (Günde üç fincan, fincan başına bir çay kaşığı kuru çiçek infüzyonu ile alın)

Bir limonun suyunu ve birkaç çay kaşığı bal eklediğiniz kekik infüzyon karışımı, geleneksel olarak öksürüğü ortadan kaldırmak için kanıtlanmış rahatlatıcı ve antitussif etkisi olan bir balgam söktürücü olarak kullanılan bir ilaçtır.Kekik infüzyonlarının balgam söktürücü özellikleri vardır

Balgam söktürücü özelliklere sahip gıdalar su açısından zengin doğal gıdalar, solunum mukusunu yumuşatmak ve atılmayı teşvik etmek için uygundur. 

Sahip olduğumuz en uygun gıdalar arasında:

Meyve suları: Vücudu nemlendirmenin ve birçok vitamin ve mineral sağlamanın iyi bir yoludur. Bunların arasında elma suyu veya limon suyu önerilir.

Her ikisini de birleştirerek, bronşlarda mukus birikimi üreten öksürük ile mücadele etmek için, özellikle de balla tatlandırırsak, gerçek bir çare elde edebiliriz. Özellikle bronş hastaları ve astımlı hastalar için endikedir.

Meyve ve sebze suları: Vitamin, mineral ve bol miktarda sıvı sağlarlar. Sebze suları genellikle meme salgılarını yumuşatmak isteyenler tarafından kullanılmalıdır.
Tavuk suyu, balgam çıkarma için yıllardır doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır.
Su: Yüklü bir göğsünüz olduğunda çok fazla su içmek uygundur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar