Karın Bölgesindeki Yağlar Nasıl Eritilir ? (12 ETKİLİ GIDA)

Karın Bölgesindeki Yağlanmalardan Kurtulmanızı Sağlayacak 12 Besiin


Karın Bölgesindeki Yağlanmalardan Kurtulmanızı Sağlayacak 12 Besin


Bir çok insan gerek sağlıksız ve dengesiz beslenme şartları gerekse günümüz iş hayatının hareketsiz akışına kapılarak istenmeyen kilolar alabiliyor.Hal böyle olunca vücudumuzda yağ biriken bölgelerde de aşırı yağlanmalar görülebiliyor. Özellikle karın bölgesinde görülen yağlanmalardan çoğumuz şikâyetçiyizdir. Bel çevresindeki yağlar gerçekten göze hiç hoş gelmiyor değil mi ? Özellikle alt karın bölgesindeki yağlanma problemiyle sıklıkla karşılaşıyoruz. Alt karın yağlarını eritmek için tabiki de bir çok yöntem var.Spor salonlarında o koca göbekleriyle koşu bandında koşanları çoğunuz görmüşünüzdür.Alt göbek bölgesi tabiki de spor yaparak eriyeceği gibi bazı besin takviyeleri ile de bu yağ yakımlarını hızlandırabilmemiz mümkün.Bel çevresindeki bu yağlar arttıkça özellikle beden kitle indeksimizdeki değişimler bize sos verebiliyor.Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak hayal değil.Gelin göbek bölgesini eriten besinleri yakından tanıyalım.




   1) Süt ve Süt Ürünleri(yağsız olanlar) 




Güçlü kasların yapımına yardımcı olur ve kilo kaybını tetikler.Obezite ve yüksek kan basıncının neden olduğu rahatsızlıklarla savaşır.Yoğurt ve süt kalsiyum bakımından oldukça zengindir.Kadınlar tarafından genç yaşlarda çokça tüketilmesi ilerleyen yaşlarda menopoz dönemlerindeki kemik kaybını yavaşlatır ve erteler.



        2) Yumurta



Karın kasları yapımına destek verir,yağ yakımını sağlayarak obezite ile savaşır.Gün boyu sizi tok tutabilecek eşsiz bir besindir. İçerisinde oransal olarak en fazla protein barındıran besindir.Yumurtanın %98’i proteinden oluşmaktadır.



         3) Badem






Enerji ve besin değerleri oldukça yüksek olan badem,protein,karbonhidrat,doymamış yağ,fosfor,kalsiyum,demir,potasyum,magnezyum,çinlo,A,B,C,D,E vitsminleri içerir.İçerisinde yağlar tok tutarlar ve açlık hissini azaltırlar.Günde 15-20 adet yemek yeterlidir.


          4) Zeytinyağı




Kolesterolü düşüren zeytinyağı aynı zaman da bağışıklık güçlendirir.Kalp hastalıkları,obezite ve kan basıncı ile savaşır.Kilo kaybetmeye çalışırken yağın önemini de kavramamız gerekiyor.



    5) Ispanak ve yeşil yapraklı sebzeler






İyi kolesterol üretirler ve özellikle yaşlanmaya karşı savaşırlar.Obeziteyle savaşıp,kilo kaybını sağlarlar.



   6) Yulaf ezmesi ya da yulaf kepeği




Kötü kolesterol olan LDL kolestorülünü düşürür.Diğer tahıllara göre daha yüksek orana posa içerir.Kan şekerini düzenler.Bağışıklık sistememine katkı sunar.Selenyum kaynağıdır.Sütle karıştırıp tüketmek besin değerini ve tokluk hissini artırır.


     7) Balık ve yağsız diğer etler



Yüksek proteini sayesinde kas yapımını güçlendirir.Bağışıklık sistemini (immün sistemi) güçlendirir.Balık yiyen insanların daha tok kaldığı ile ilgili bilimsel çalışmalar mevcuttur.



          8) Ananas





C vitamini deposu olan ananasın lif oranı oldukça yüksektir.Diyet yapanlar için oldukça uygun ve oldukça lezzetli bir meyvedir.Çözünür posa içerdiğinden yüksek kan kolesterolünü dengeler.


                  9) Yeşil Çay





3 gallat adı verilen ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ adı verilen ve EGCG olarak isimlendirilen öğenin yağ yakıcı olduğu bilimsel araştırmalarda kanıtlanmıştır.Bahsi geçen bu öğe tükettiğimiz siyah çayda bulunmamaktadır.


          10)Acı Kırmızı Biber


İçeriğindeki kapsaisin maddesi metobelizmayı hızlandırır,bu sayede yağ yakımı hızlanır.


           11) Tarçın ve Su




Bildiğimiz gibi bol su tüketmek diyetisyenlerin kilo vermek için önerdiği olmazsa olmazlardan.Suyun yağ yakımını hızlandıran tarçın ile birleştiğinde daha da etkili hale geldiği gerçeği de yadsınamaz.İçeriğinde bol miktarda antitoksidan bulunan tarçın tek başına kilo verme özelliği yoktur fakat kan şekerini dengeleyerek yapılan diyetleri destekler.


 12) Fasülyeler (Kuru,taze,börülce,barbunya,soya)



İyi kolesterol üretirler ve özellikle yaşlanmaya karşı savaşırlar.Obeziteyle savaşıp,kilo kaybını sağlarlar

Yorum Gönder

0 Yorumlar