Mürekkep Lekesi Giysiden Nasıl Çıkar ? (%100)

Mürekkep Lekesi Giysiden Nasıl Çıkar ? Kıyafetlerinizden Mürekkep Lekesi Çıkarma Yöntemleri ?

Mürekkep Lekesi Giysiden Nasıl Çıkar ? Kıyafetlerinizden Mürekkep Lekesi Çıkarma Yöntemleri ?


Kalemi kot pantolon cebinizden çıkarmayı unuttuysanız , ofiste bir aksilik yaşadınız ya da küçük çocuğunuz üstünüze bir resim çizmeye karar verdi - gömleğinizde - mürekkep lekeleri asla hoş bir görüntü değildir.Mürekkep lekesi giysiden nasıl çıkar ? Kıyafetten mürekkep çıkarma yöntemleri neyler ? gelin yakından inceleyelim.

Neyse ki, yaygın ev ürünlerini kullanarak kıyafetlerdeki mürekkep lekelerini çıkarmak mümkündür . Lekeyi çıkarmadan önce kıyafetleri asla yıkamayın ve kurutmayın - kurutucu lekeyi ayarlayacak ve çıkarılmasını çok daha zorlaştıracaktır.

Kıyaffeten Leke Çıkarma Yöntemleri Nelerdir ?


Leke türü
  Su bazlı, boya bazlı, yağ bazlı 
Deterjan türü
  Sıvı çamaşır deterjanı
Su sıcaklığı
  Sıcak
Döngü tipi
  Kumaş türüne göre değişir

Ekipman / Araçlar:

Temiz, kuru havlular veya bezler
Sığ kase veya küvet
Sıvı çamaşır deterjanı

Yapmanız gerekenler:

İlk adım, lekenize neden olan mürekkep türünü belirlemektir. Yıkanabilir işaretleyiciler gibi su bazlı mürekkep lekeleri, çıkarılması en kolay olanlardan bazılarıdır. Kalıcı mürekkep lekesi (çoğu kalıcı vurgulayıcı ve işaretleyiciden olanlar dahil) daha büyük bir zorluk olabilir, ancak tükenmez mürekkep çoğu yönteme iyi yanıt verir.

İpucu

Taze mürekkep lekelerini çıkarmak, kurumuş mürekkep lekelerinden daha kolaydır. Bir mürekkep lekesini kurumadan lekelemek için yeterince şanslıysanız, lekeyi tuzla örtün , hafifçe ıslak bir kağıt havluyla kurulayın, sonra tuzu fırçalayın. Leke gidene kadar tekrarlayın.
Su Bazlı Mürekkep Lekelerini Giysilerden Çıkarın
Lekeli giysileri temiz, kuru bir havlu veya bezin üzerine koyun. Lekeli bölgeye su uygulayın ve başka bir temiz bezle kurulayın. Leke temizlik bezine geçmeye başlayacaktır.


Mürekkep Lekesi Giysiden Nasıl Çıkar ? Kıyafetlerinizden Mürekkep Lekesi Çıkarma Yöntemleri ?


Yere Deterjan Ekleyin:

Mürekkep lekesine az miktarda sıvı çamaşır deterjanı uygulayın ve kumaşın üç ila beş dakika beklemesine izin verin.

Giysiyi Sıcak Suda Yıkama

Kumaş türü için önerilen en sıcak suyu kullanarak normal şekilde yıkayın . Kurutmadan önce, tüm lekenin çıkarıldığından emin olun. Lekeli alanın herhangi bir izi kalırsa, temizleme adımlarını tekrarlayın.

Kalıcı Mürekkep Lekelerini Giysilerden Çıkarın

Alkol ile ovalama genellikle kalıcı mürekkep lekeleri üzerinde etkilidir. Sıvı lekeyi tamamen temizlemeyebilir (bir nedenden dolayı "kalıcı mürekkep" olarak adlandırılır), ancak en azından işaretin solmasına yardımcı olacaktır. Kumaş ağartılabilirse, lekeyi tamamen çıkarma şansınız daha yüksek olabilir.Bu aşamada neye ihtiyacınız olacak?

Araçlar

Alkol
Sıvı çamaşır deterjanı
Oksijen bazlı ağartıcı (isteğe bağlı)
Temiz beyaz havlu
Kumaşı Test Et

Temiz beyaz bir havlu alın ve lekeli parçayı üstüne koyun.Alkolü kumaşın gizli bir dikişinde test edin. Öğe hasarlı görünmüyorsa, bir sonraki adıma geçin.

Lekeyi Sürtünme Alkolüyle Kurutma

Lekenin üzerindeki ovalama alkolünü temizlemek için bir kağıt havlu veya temiz bir bez kullanın. Bu, lekeyi seyreltir ve yıkamada çıkarılmasını kolaylaştırır. Altındaki havlu ıslanabilir ve dışarı sızan mürekkepten renksizleşebilir - bu durumda, alanın çıkarılan mürekkebi yeniden emmesini önlemek için giysiyi temiz, kuru bir bölüme taşıyın. 

Çıkacak mürekkep kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin. Lekeli alanı tamamen ovalama alkolünden arındırın; birden fazla durulama gerekebilir.

Tükenmez kalem mürekkebini çıkarmaya çalışıyorsanız, sürtünme alkolünü kullandıktan sonra bölgeye düzenli sıvı çamaşır deterjanı uygulayın ve üç ila beş dakika bekletin.Kumaşı kontrol edin ve giysiyi Yıkayın

Leke gitmezse, kumaş için güvenli olan en sıcak suyu kullanarak giysinizi düzenli bir döngüde yıkayın . Leke kalırsa, oksijen bazlı bir ağartıcı ve soğuk su çözeltisini karıştırın. Galon su başına ne kadar ürün kullanacağınız için paket talimatlarını izleyin. Giysiyi tamamen suya batırın ve en az sekiz saat bekletin. Leke devam ederse, taze bir solüsyonu karıştırın ve tekrarlayın. Giysileri kurutmadan önce lekenin tamamen çıkarıldığını kontrol etmeyi unutmayın.

Giysilerde Sert Mürekkep Lekeleri için Diğer Öneriler

Oje çıkarıcı
Kalıcı mürekkep lekeleri üzerinde etkili olsa da, oje çıkarıcı kumaşlara zarar verebilir . Önce iç dikişte veya giysinin gizli bir bölgesinde test edin. Her şey yolunda giderse, sürtünme alkolüyle aynı şekilde lekeleyin. Lekeli alanı mürekkep çıkarılırken temiz ve kuru bir bölüme taşıdığınızdan emin olun. Bittiğinde, oje çıkarıcıyı tamamen kumaştan durulayın ve giysiyi bakım etiketinde önerildiği gibi yıkayın .

Saç Spreyi İle Mürekkep Lekesi Çıkarma

Çoğu saç spreyi, mürekkebin çözülmesine ve lekenin çıkarılmasına yardımcı olan alkol içerir. Alkol içeriği yüksek bir saç spreyi bulmaya çalışın, genellikle en ucuz markalar en iyisidir. Lekenin bulunduğu kumaşın altına temiz bir havlu yerleştirin, lekeyi saç spreyi ile iyice püskürtün ve leke gidene kadar başka bir temiz havluyla lekeleyin. Giysileri tavsiye edildiği gibi yıkayın.

Süt İle Mürekkep Lekesi Çıkarma

Kumaş batırıldığında mürekkep lekesini örtmek için sığ bir kabı veya başka bir kabı yeterli sütle doldurun ve bir gece bekletin. Ertesi günü çıkarın ve giysinizi tavsiye edildiği gibi yıkayın.

Sirke ve Mısır Nişastası ile Mürekkep Lekesi Çıkarma

İlk olarak, mürekkep lekesini sirke ile ıslatın . Daha sonra iki parça sirke ve üç parça mısır nişastası ile bir macun oluşturun ve kumaşa işleyin. Giysiyi yıkamadan önce macunun tamamen kurumasını bekleyin.

İpucu

Giysi sadece kuru temizleme yapıyorsa, lekeyi  profesyonel temizleyicinize doğrultun.  Eğer varsa  bir ev kuru temizleme kiti kullanılarak , kurutucu torbaya giysiyi koymadan önce sağlanan leke çıkarıcı ile lekeyi tedavi emin olun. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar