Afrodizyak Nedir ? İşte Afrodizyak Etkili 13 Besin >>>

afrodizyak nedir ? Afrodizyak etkisi nedir ? Doğal afrodizyak nasıl yapılır ? Afrodizyak Ürünler? Afrodizyak nedir nerelerde bulunur ? Afrodizyak Etkili Besinler Nelerdir ?
Afrodizyak Nedir ? İşte Afrodizyak Bitkiler >>>

Bu yayınımızda afrodizyak nedir ? Afrodizyak etkisi nedir ? Doğal afrodizyak nasıl yapılır ? Afrodizyak Ürünler? Afrodizyak nedir nerelerde bulunur ? Afrodizyak Etkili Besinler Nelerdir ? sorularını yanıtlamaya çalışacağız.. Siz de bu soruları merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz.


'Afrodizyak nedir' sorusunun cevabını karşı cinse duyulan uyarılmayı,karşı cinse duyulan isteği arttıran yiyecek,parfüm,ilaç veya maddelere afrodizyak adı verilmekte,şeklinde cevaplayabiliriz. Afrodizyak  kelime anlamı ile Yunan mitolojisindeki güzellik tanrıçası Afroditten gelmektedir.Eski Yunan zamanlarından beri bazı yiyecekler tensel gücü arttırıcı olarak kullanılmaktadırlar.Bu yiyecekler aynı zaman da aşk yiyeceği olarak da bilinmektedirdirler.

Eğer siz de  libidonuzu arttıcı bu besinleri merak ediyorsanız aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz. performans arttırıcı gıdalar ile  gücünüzü arttırabilirsiniz.

Sizler için ' en güçlü doğal afrodizyakları derledik.

İşte performans arttırıcı besinler ve  performans arttırıcı yiyecekler :

Muz: B vitamini ve potasyum içerir ve bu maddeler tensel gücünü arttırmasıyla bilinir.







Çikolata: En güçlü afrodizyak yiyeceklerdendir.Sarımsakla birlikte listenin en başını çeker.Çikolatanın içeriğinde bulunan phenylethylamine'den gelmektedir.Bu madde insan beyninde 'dopomin' salgılanmasını sağlar. Dopomin insan oğlunun libido gücünden sorumludur.






Karpuz:  Bazı araştırmacılar karpuza doğal viagra da demektedirler.Vücuttdaki kan damarlarını açıcı özelliği bulunan bu ferahlatıcı meyve sitrilun amino asidi içeriğinde barındırır.Sitrülin kalp damar sağlığı için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kan akışını da dengeler.





Sarımsak: İçerisindebarındırdığı allisilin sayesinde kan dolaşımını arttırır bu ise tensel güce olumlu katkı sunar.






Bal: İçeriğindeki bileşenler sayesinde kadınlarda ostrojen salgılanması sağlar.Bu mineral vücuttaki testesteron hormonunu arttırarak, hem kadınlar hem de erkeklerde tensel gücü arttırır.








Kuşkonmaz:  E vitamini tensel güç dengelemede oldukça önemlidir. Kuşkonmazda bulunan E vitamini sayesinde tensel 

dürtülere oldukça iyi gelmektedir.







Çilek: Vücutta endorfin salgılanmasına destek verdiğinden dolayı çok etkili bir afrodizyak olarak bilinir.









Avakado: Erkeklerde ve kadınlarda tensel dürtüleri arttıran folik asit ve potasyum içerdiği için oldukça etkilidir.Özellikle kadınlarda tensel 
gücü arttırıcı etkisi vardır.





Badem:  Aromasının çok eski zamanlardan beri erkek ve kadınların tenselliğini arttırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. İçerisindeki E vitamini lifler ve magnezyum sayesinde insanlarda tensel gücü arttırdığı tespit edilmiştir.








Biber: Kapsaisin adı verilen bir içeriği sayesinde insanların sinir uçlarında bir hareketlenme meydana getirir.Heyecanı arttıran bu etki aynı zamanda da tenselliği uyandırır.







Kereviz:  Androsterone barındırır bu hormon erkekler ve kadınlarda tenselliği uyandıran bir hormondur.









Nar: Nar suyu testesteron arttırma kabiliyeti sayesinde doğal bir afrodizyaktır. Testesteron tenselliği arttıran,ruh halini düzelten, stresi azaltan ve hafızayı güçlendiren bir hormondur.









İncir:  İki nedenden ötürü,eski Yunan zamanından beri güçlü bir afrodizyak olarak bilinmektedir. Bunlardan birincisi incir in kutsal olduğuna ve hamilelikte olumlu bir etki yarattığı inancı ikincisi ise incirin Kleopatra tarafından sevilmesidir.







Yorum Gönder

0 Yorumlar