Akustik Delta Terapisi Nedir ? Awt Cihazı Nedir ?



Akustik Delta Terapisi Nedir ? Awt Cihazı Nedir ?


Bu yayınımızda Akustik Dalga Terapisi Nedir ? , Awt Cihazı Nedir ? , Akustik Dalga Nedir ?,Akustik Dalga Nasıl Yapılır? Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır? Selülülit Nasıl Oluşur ? Awt Kimlere Uygulanmaz. ?

Akustik Dalga nedir ? Akustik dalga Terapisi (AWT), cildin dış yüzeyine mekanik titreşimlerin uygulandığı bir tedavi türüdür. Bu titreşimler bölgeyi invaziv olmayan bir şekilde uyarır, yani cildin yüzeyinden kırmadan nüfuz edebilirler. Akustik dalga tedavisi, ağrı sorunlarının giderilmesine ve dolaşımın artırılmasına yardımcı olmak için yararlı bir araç olmasına rağmen, bu tedavi esas olarak selülit görünümünü azaltmak için kullanılır 
.
Selülit, bağ dokusu veya doğrudan cildin altındaki esnek malzeme, iç yapıları aşağı doğru iterek daha sert ve esnek olmadığında üretilir. Altta yatan yağ hücreleri genişlediğinde, genellikle gerilmiş bağ dokusuna karşı sıkışırlar. Bu, cildin çekirdeksiz veya çukurlu bir görünüm almasına neden olur. Etkilenen bölgeye akustik dalga tedavisi uygulanarak engebeli görünüm azaltılabilir.

Akustik dalga terapisi ile oluşturulan makine tahrikli titreşimler derinin dış katmanını ve doğrudan derinin altındaki katmanları uyarır. Bu, oksijen gibi temel besin maddelerini getiren ve vücudun doğal iyileşme sürecini tetikleyen bölgeye dolaşımı artırabilir . Vücudun iyileşme süreci, yeni bağ dokusunun gelişiminde önemli bir rol oynar, böylece sertleştirilmiş selülit bantlarından geçen yağ hücrelerinin waffling etkisini azaltır.


Akustik dalga terapi ünitesinin elle tutulan ses kafasını cilt boyunca geçirerek, ses dalgaları cilde ve alttaki doku katmanlarına nüfuz eder ve uyarır. Farklı ataşmanların kullanılması vücuda verilen etkileri değiştirir.

 Radyal kafa, örneğin, bir hazneye zorlanan hava tarafından tahrik edilen basınç dalgalarını kullanır. 

Düzlemsel kafa, bu basınç dalgalarını veya titreşen dalgalanmaları oluşturmak için bir elektromıknatıs kullanır. Bu, sıkılaşmış bağ dokusunu gevşetmeye ve çıkıntı yapan yağın ceplerini parçalamaya yardımcı olabilecek, cilde karşı bir dayak veya çarpma hissi üretir. Bu keseler gevşedikten sonra selülit görünümü azaltılabilir.

Akustik dalga tedavisi basınç, ısı ve titreşim hissi ile neredeyse ağrısızdır. Bazen, bu tedavi şekli cilt tahrişine ve kızarıklığa neden olabilir. Akustik dalga tedavisinin tedavi seyri, selülitin her küçük bölümü için genellikle yaklaşık beş dakika sürer. Akustik dalga tedavisinin etkileri geçici olmakla birlikte, çukurlu cildin genel görünümü birkaç hafta süren bir tedavi süreci ile azaltılabilir. Bununla birlikte, daha pürüzsüz bir cildin görünümünü korumak için, birkaç haftada bir bakım tedavileri önerilir.



Awt Kimlere Uygulanmaz

İleri seviyede kalp ve damar rahatsızlığı bulunanlara
Hamilelere
Emzirenlere
Karaciğer yetersizliği ciddi boyutlara ulaşan kişilere
Böbrek yetersizliği ilerleyenlere
İltihapları bulunan kişilere
Varisleri için bacaklarına cerrahi müdahale yapılanlara
Tedavisi yapılmamış kanama bozukluğu olan kişilere
Kan sulandırıcı ilaç kullanmaya devam edenlere
İleri derecede şeker hastalığı olanlara


Not: Bu yayındaki konular bilgilendirme amaçlıdır,her hangi bir sağlık problemi yaşadığınıda ilk olarak her zaman sağlık hekimine gidilmesi gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar