Tüylerimizi Diken Dİken Eden,Azrail Nedir ? Azrail Resmi

Azrail Nedir ? 

Azrail nedir?Azrail dinimize göre, Allah’ın buyruğu ile insanların canını almakla görevlendirilmiş melek, alıcı, can alıcı anlamlarına gelir.

Azrail ne demek;ölümün kişileşmesidir. Birçok kültürde bu figürün Ölüm Meleği olarak da bilinen bir versiyonu vardır, bu figür ölüm deneyimini insancıllaştırır ve ölüm korkusunu azaltmak için tasarlanmıştır. “Azrail” terimi en çok Batı kültüründe kullanılır ve bu rakam çok spesifik bazı görsel sembolizmlerle ilişkilidir. Ölümün kişileştirilmesinin tasviri, genç bir adamın formunu aldığında ve Thanatos olarak bilindiği en az Yunan zamanlarına dayanıyor ve önceki kültürlerden sanat eserleri de ölümün başka şekillerde ve diğer isimler altında kişileştirildiğini gösteriyor .


Azrail resmi? Bugün, Azrail ile en yakın ilişkili sembolizm, ortaçağ Avrupa'da ortaya çıkmış gibi görünüyor. Bu rakam daima bir erkek olarak tasvir edilir. Bazı bölgelerde, bu figür siyah kapüşonlu bir pelerin giyerken, diğer durumlarda bir iskelet şeklini alır. Geleneksel olarak, azrail yaşamlarını hasat etmeye geldiği gerçeğini temsil eden bir tırpan tutar ve bazı tasvirlerde, sonunda ölüme yol açacak zamanın kaçınılmaz geçişini temsil eden bir kum saati tutar.




İnsanlar öldüklerinde azrail'ı tam anlamıyla görmezler ya da yaparlarsa bundan bahsetmediler. Bu rakam bunun yerine şiir ve kurgu da dahil olmak üzere sanat eserlerinde ölümün mecazi bir temsili olarak kullanılır . Özellikle Ortaçağ döneminde, insanlar muhtemelen bu dönemde Avrupa'yı tekrar tekrar saldıran pandemik hastalıklar nedeniyle korku ile iç içe geçmiş bir ölüm büyüsü vardı ve  azrail yaygın olarak ölüme yakın olan insanların çizimlerinde ve resimlerinde tasvir edildi .



Batı'nın bazı bölgelerinde, azrailin ölüm getirdiği söylenir, bu da ölümün kandırılması veya aldatılması olasılığını yaratır. Diğer alanlarda, ruhun dünyaya ve bedene yardımcı olan, ruhu öbür dünyaya yönlendiren bir rehberdir. Azrail ile ilgili bazı efsaneler, zaman zaman birine yollarının hatasını gösterdiğini ve onlara geleceğin vizyonlarını verdiğini ve mevcut yollarında devam ederse öbür dünyada öleceklerini veya işkence göreceklerini belirten bir uyarı olduğunu öne sürüyor.

19. yüzyıl boyunca, Azrail de yaygın olarak birçok sömürge mezarında görülen kanatlı ölüm başları gibi bir şekilde mezar taşlarına dahil edildi. Azrail, ölümü tasvir eden politik karikatürlerde görünmeye devam ediyor ve hatta birçok çağın şarkılarında, televizyon şovlarında ve filmlerinde gösterilen bir pop kültür figürü haline geldi. İnsanlar ayrıca Cadılar Bayramı'nda siyah pelerinler giyerek kendilerini Ölüm Meleği olarak görerek ölüm korkusunu azaltabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar