Bıldırcın Etinin ve Yumurtasının Faydaları Nelerdir ?

Bıldırcın Etinin ve Yumurtasının Faydaları Nelerdir ?


Bıldırcın nedir? Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir ?

Bıldırcınlar, insanlar tarafından yumurtaları veya etleri için evcil veya ticari amaçlara hizmet eden küçük kuşlardır. Belirgin renkleri arasında; kahverengi, beyaz, gri, mavi ve siyah vardır.Bıldırcın etinin ve yumurtasının insan sağlığına  oldukça faydası vardır.Bıldırcın yumurtası sağlıklı mı ?

Bıldırcınların bazı katman ırkları; British Range, English White, Firavun ve Smokin bıldırcınları, Amerikan Bob Whites ve White Breasted bıldırcınları etleri için yetiştirilir.


Araştırmalar, yetişkin bir dişi bıldırcının yaklaşık yedi haftalıkken günde bir yumurta bırakmaya başladığını ortaya koydu.

Bıldırcın etinin sağlığa yararları nelerdir?

Bıldırcın eti, son derece düşük kolesterol değerlerine sahip  ettir. Et ayrıca mikro besin maddelerinde ve çok çeşitli vitaminlerde besleyicidir. Bu nedenle, yüksek kolesterol seviyesine sahip insanlar ve düşük bir kolesterol seviyesini korumak isteyen kişiler için önerilir.

Bıldırcın Yumurtasının diğer yumurtalardan daha sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz?

Araştırmalar, bıldırcın yumurtalarının insanlar tarafından tüketilen diğer yumurtalardan daha sağlıklı olduğunu ortaya koydu. Tavuk yumurtasının aksine, bıldırcın yumurtası yaşlılar tarafından tüketilebilir. Çünkü bıldırcın yumurtası kolin bakımından zengindir (beyin fonksiyonu için gerekli bir kimyasal) ve düşük kolesterol değerine sahiptirler.

Ayrıca, bıldırcın yumurtası yararları arasında ; aneminin tedavisi, kandaki toksinlerin ve ağır metallerin çıkarılması ve bağışıklık sisteminin yanı sıra kalp kasının güçlendirilmesi etkenleri de mevcuttur..

Bıldırcın yumurtası da hafızayı iyileştirir, iyi hafıza ve beyin aktivitesini arttırır, organların yaşlanmasını yavaşlatır, cilt tenini geliştirir, ancak birkaçını ifade eder.

Günde kaç tane bıldırcın yumurtası yenilebilir?

Normal yumurtaların aksine bıldırcın yumurtası daha küçüktür. Bu nedenle, günde yaklaşık üç ila beş bıldırcın yumurtası alınabilir. Bununla birlikte, bıldırcın yumurtası alımının yaşı yaşa göre değişir.



Bıldırcın Etinin ve Yumurtasının Faydaları Nelerdir ?


Bıldırcın yumurtası, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun kalsiyum eksikliğini düzeltmek için kabuklarla yenilebilir. Kabukların iyi yıkanması gerektiğini belirtmek gerekir.

Günde beşten fazla bıldırcın yumurtası tükettikten sonra vitamin bakımından zengin yiyeceklerin alımını azaltması gerekir.

Bıldırcın yumurtasının alerjisiz olduğunu biliyor muydunuz?

Tavuk yumurtası gibi diğer yumurtaların alınması bazı tüketicilerde bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Öte yandan, bıldırcın yumurtası alerjisizdir ve insan vücudunda alerjiyle savaşmaya yardımcı olur. Bu mümkündür, çünkü bıldırcın yumurtası, yumurta akında bulunan bir protein olan ovomukoid içerir.


Bıldırcınların ticari faydaları nelerdir?

Bıldırcın yumurtası ve et tüketmenin sağlık yararlarının yanı sıra bıldırcın yetiştirmekten de kazanç elde edilebilir. Bıldırcın yetiştiriciliği, böyle bir çabaya girişen herkes için bir iş fırsatı olabilir.

Yani, kar elde etmek için et, yumurta veya canlı kuşları satmayı seçebilirsiniz.
Kümes hayvanları yetiştiriciliğini bıldırcın çiftçiliği ile karşılaştıran bıldırcın çiftçisi, kümes hayvanı çiftçisinin aksine bir takım değerlere sahiptir.


Başka bir deyişle, bıldırcın yetiştiriciliği, bıldırcınların küçük olması nedeniyle minimum yer gerektirir. Bıldırcın yetiştiriciliğinde büyük topraklara fazladan para harcamaya gerek kalmayacak.

Eklemek için, kurulum maliyeti düşüktür. Bir bıldırcın çiftliği başlatmak için çok fazla paraya ihtiyaç duymaz, çünkü bıldırcınlar küçük boyutlarından dolayı diğer kuşlara kıyasla nispeten daha ucuzdur ve elde edilmesi kolaydır. Bıldırcın yetiştiriciliği özel eğitim gerektirmez.

Benzer şekilde, bıldırcın yetiştiriciliğinde bıldırcınların sayısında yüksek bir artış eğilimi vardır. Bu, bıldırcınların hızla büyüyen doğası ve kadın bıldırcınlarının yedi haftalık yumurta bırakma yeteneğinden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca, bıldırcın yetiştiriciliği veteriner hekimlerin ziyaretini veya düzensizliğini gerektirmez. Bunun nedeni, bıldırcınların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması ve sıradan kuşların eğilimli olduğu herhangi bir hastalıktan nadiren enfekte olmasıdır.

Bu nedenle, bir veterinere sunulacak para, diğer faydaların yanı sıra diğer karlı girişimlerde de kullanılabilir.

Bıldırcın yumurtasının yan etkileri
Her yararlı şeyde olduğu gibi bıldırcın yumurtasının da yan etlileri vardır ,bıldırcın yumurtası bir istisna değildir. Sağlık yararlarından bağımsız olarak, bıldırcın yumurtasının vücuda zarar vermemesi için ılımlı olarak alınmalıdır.

Bıldırcın yumurtası, alerjik reaksiyonlar, üzgün mide ve bağırsak veya böbrek ve karaciğer hastalıklarından muzdarip durumlarda kullanılmamalıdır.

Bununla birlikte, bıldırcın yumurtasının satın almadan ve kullanmadan önce son kullanma tüketim tarihinin sona ermediğinden emin olmak için güvenilir satıcıdan satın almak önemlidir. Bıldırcın yumurtası üretiminden sonra altmış gün boyunca tüketilebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar