Evde Bademcik Taşı Nasıl Düşürülür ? (RESİMLİ)

Evde Bademcik Taşı Temizleme

                              

Bu yayınımızda Evde Bademcik Taşı Nasıl Düşürülür ? Evde Bademcik Taşı Nasıl Temizlenir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Bademcik kolit olarak da adlandırılan can sıkıcı bir bademcik taşından kurtulmak istiyorsanız, genellikle bir doktora ihtiyacınız yoktur. Birçok bademcik taşı basit yöntemlerle çıkarılabilir. Bununla birlikte, boğazda bile keskin, keskin kenarlı veya sert, taşınmaz aletlere dokunmamak önemlidir, aksi takdirde ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Bademcik taşları, damak bademciklerinizde oluşabilen kalsifiye kitlelerdir.

 Üç tür bademcik vardır:

palatin - boğazınızın kenarlarında

faringeal - boğazınızın arkasında

lingual - dilinizin arkasında veya tabanında bulunur

Çoğu insanın bademcikleri dediği şey, ağzınızın arkasında veya boğazınızın üstünde görebileceğiniz palatine bademciklerdir.

Bademcik Taşı Neden Olur ?

Bademcik taşlarına yiyecek parçacıkları, bakteriler ve mukusun bademciklerinizdeki küçük ceplere sıkışması neden olur. Partiküller ve bakteriler, uygun olmayan ağız hijyeni veya bademciklerin yapısı nedeniyle sıkışabilir. Bu sıkışan malzeme biriktiğinde şişme ve ağrıya neden olabilir. Birçok insan ağrılı hale geldiğinde bademcik taşlarını aldırır. Bademcik taşlarının neden olduğu bazı komplikasyonlar şunları içerebilir:

  • Şişme
  • Boğazınızın üstünde bir tıkanıklık hissi
  • Zamanla artan enfeksiyondan kaynaklanan kötü koku ve ağız kokusu
  • Hava yolunu tıkayacak kadar büyürlerse nefes almada zorluk
  • Yutarken, yerken veya içerken ağrı

Evde Bademcik Taşı Nasıl Temizlenir ?

Bademcik taşlarınızı ilk fark ettiğinizde ve küçük olduklarında, doğal ilaçlarla onları kaldırabilirsiniz. Bademcik taşlarının arkasındaki başlıca sorunlar bakteri ve enfeksiyondur, bu nedenle antibakteriyel ve antienflamatuar tedaviler onları çıkarmaya yardımcı olabilir.

Elma sirkesi veya herhangi bir sirke. Su ile sirkeyi seyreltin ve gargara yapın. Sirke asidik içeriği nedeniyle taşları parçalayabildiğine inanılır.

Sarımsak. Çalışmalar göstermiştir ki Sarımsak antibakteriyel , antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir. Bakteriyel büyüme ve enfeksiyonla mücadele edebilir.

Pamuklu çubuk veya parmak. Bademcik taşını görebiliyorsanız, bir pamuklu çubukla bademcik üzerine hafifçe bastırarak çıkarabilirsiniz. Agresif bir şekilde yapılırsa veya taş daha büyükse ek enfeksiyona neden olabileceğinden bunu çok dikkatli yapın. Bademcik taşını bu şekilde çıkardıktan hemen sonra tuzlu su ile gargara yapın. Taşa ulaşmak kolay ve küçük olmadıkça bunu yapmamalısınız.

Öksürme. Taşın boyutuna bağlı olarak öksürük bazı durumlarda taşın yerinden çıkmasına yardımcı olabilir.

Uçucu yağlar. Bazı yağlar, anti-inflamatuar veya antibakteriyel özelliklere sahiptir. Örnekler mür, hırsız yağı ve limon otu. Bunlar bademcik taşlarınızı azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Uçucu yağı bir taşıyıcı yağda seyreltin ve taşları fırçalamadan önce diş fırçasına bir veya iki damla damlatın. Her özel yağ için talimatları izlediğinizden emin olun. Bakteri sayısı nedeniyle, bundan sonra bu diş fırçasını kullanmamanız önerilir.

Tuzlu su. Bir çalışma gösteriyor ki tuzlu su ile durulama ağız yaralarının etkili bir tedavisidir.

Yoğurt. Probiyotik içeren yoğurt yemek , bademcik taşlarına neden olan bakterileri etkisiz hale getirebilir.

Elma. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavi olmasa da elmanın asidik içeriğinin bademcik taşındaki bakterilerle savaşmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

Havuç. Havuç çiğnemek tükürüğün artmasına ve doğal antibakteriyel süreçlerin üretilmesine yardımcı olur. Bu, bademcik taşlarınızı azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Soğanlar. Soğanların güçlü antibakteriyel özellikler içerdiğine inanılmaktadır. Bunları diyetinize dahil etmek bademcik taşlarını önlemeye veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

NOT: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup, kesinlikle doktorunuza başvurmadan herhangi bir tedavi yöntemi seçilmemelidir. Her bireyin yaşı, kronik rahatsızlıkları, alerjik etkenleri vb. farklı durumları düşünüldüğünde hekiminiz tarafından size verilecek tedavi en doğrusu olacaktır. Lütfen hekiminize danışınız. 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar