Rahim Filmi Nedir? Rahim Filminden Kaç Ay Sonra Hamile Kaldınız? Rahim Filmi Sonrası Hamilelik

Rahim Filminden Kac Ay Sonra Hamile Kaldınız ?

Rahim Filminden Kaç Ay Sonra Hamile Kaldınız? Rahim Filmi Sonrası Hamilelik? Rahim Filmi Sonrası Kendiliğinden Hamilelik ? Rahim Filmi Sonrası Yumurtlama? Rahim Filmi Çektirenlerin Yorumları ? Hsg Rahim Filmi Nedir ?


Rahim 
Filminden Kaç Ay Sonra Hamile Kalınır?

Rahim filmi(Hsg Filmi) nedir?Rahimdeki bölgelerde herhangi bir yapışıklık, tüplerde açıklık olup olmadığını anlayabilmek ve yorumlayabilmek amacıyla tüpleri kontrol etmek için yapılan teste rahim filmi adı verilmektedir. Rahim Filmi büyük çoğunlukla çiftlerdeki hamile kalamama sorununun nedenini ortaya çıkarmak için uygulanmaktadır.

Tüpler tıkalı değilse rahim filmi(hsg) çektirmek, rahim filmi sırasında yapılan uygulamalardan dolayı hamile kalmayı kolaylaştırır. Rahim filmi sonrası gebe kalan pek bir hayli kadın vardır. Rahim filmi sonrası ilk 6 ay içinde özellikle ilk 2 ay içinde gebe kalma şansı oldukça yüksektir.


Rahim Filmi Sonrası Yumurtlama ?

Rahim filmi çektirmenin ardından bu durumdan yumurtlama etkilenmemektedir, yumurtlama normal süreçlerde olduğu gibi devam eder. Yalnız bu filmi çektirdikten sonra doğal şekilde hamile kalan bir hayli fazla insan vardır. Bu durumun nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Çünkü bu test bir tedavi değil görüntüleme yöntemidir. Bunun yanı sıra rahim filmi çekilirken rahimdeki tüplere uygulanan basınç tüp içerisindeki küçük tıkanıklıkları, ufak tefek yapışıklıkları ve pıhtıları açtığı düşünülmektedir. Bu durum sperm ve yumurtanın rahimde tüp içerisindeki ilerleyişin önünü açmaktadır. Bu şekilde embriyonun rahim duvarında tutunması kolaylaşacak ve bu da gebeliğin oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Rahim Filmi Çektirenlerin Yorumları

Rahim filmi anestezi yaptırmadan çektirdim.Vücudumun ağrı eşiği normalde yüksektir buna rağmen bu filmi çektirirken çok acı çektim. 10 dakika kadar sürdü işlem. Sonucum tüpler açık çıktı. Fakat bir daha bu işlemi yaptırmak gerekirse anestezi isteyeceğim. Kimseyi korkutmak istemem ama ben çok acı çektim.

Rahim röntgen filmini geçen yıl çektirdim. Filmi çektirmeye ağlayarak girdim. Kendimi o kadar kasmışım ki doktor gelene kadar masadan kalkamayacak gibi hissettim kendimi. Karın üzerine büyük bir oval metal yerleştiriyorlar. İşlem sonrasında doktor yanıma kadar gelip yaptığı işlemin aşamalarını anlattı. 

Ben vajinal muayenedeymiş gibi hissediyordum. Narkozsuz yaptırmama rağmen hiç bir şey hissetmedim diyebilirim. Sadece ilacı enjekte ederlerken adet sancısına benzer  şekilde sancım oldu. Sonucum de oldukça temiz çıktı.

 Normalde  ufacık bir iğneden korkarım ama bu uygulama için korkmaya gerek yok olmadığını söyleyebilirim. Benim sizlere önerim yeni sistem c kollu makine olan kliniklerde yaptırmanız. Çünkü eski sistem makinalar çok can yakıyor.


Rahim röntgen filmini 1,5 ay önce anestezi ile çektirdim. Anestezi ile yapılmasını istedim çünkü ben vajinal muayenede bile çok kasılıyorumdum. Anestezi sayesinde hiç bir şey hissetmedim diyebilirim.

 Filmi ameliyathanede çektiler. Korkum ameliyathaneye girince arttı fakat daha sonrasını hatırlamıyorum. Bu nedenle iyi ki anestezi yaptırmışım, diğer türlü kendimi çok kasacaktım. Film sonrasında kanama ve ağrı yaşamadım. Film sonucu da temiz çıktı. Sadece film çektirdiğim gün başım çok ağrıdı ve hafif sersemdim. Bu da anesteziden kaynaklı. Korkan kişilere anestezi ile yaptırmalarını öneririm. Az miktarda anesteziden bir şey olmayacaktır.

Rahim röntgen filmini bu ay anestezi ile çektirdim. Anestezi istememin sebebi heyecanlandığım an tansiyon düşüklüğü, mide bulantısı ve bayılma gibi  durumlar yaşamam. Bu test öncesinde araştırdığım kadarıyla anestezi uygulanmadığında film çekilirken ufak bir kıpırdama bile açık tüplerin kapalı görünmesine yol açabiliyormuş. Ben bu sebepten ötürü anestezi istedim. Normalde izlediğim hsg videolarında ince boru kullanılıyor bu aşılamaya benziyordu ve hafif bir işlem. Fakat ben doğuda yaşadığımdan burada kalın borular kullanıldığından anestezi istedim ki canım acımasın, hissetmeyeyim. İşlem 5 dakikada bitiyor, korkulacak bir şey yok açıkcası.

Doktorum rahim röntgen filmi çektirmemi önerdi. Bu işlemin çok sancılı olduğunu biliyordum. Anestezi istemedim. 600 tl ücret vererek çektirdim. Ameliyathaneye götürdüler, ilaç verdiler ve daha sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığım zaman karnımda adet ağrısına benzer şeklide ağrı ve kanama yaşadım. Doktorum ilk günlerde ilişkiye girmememi tembihledi. Çünkü iki tüpüm de tıkalıymış. Ama doktorum adet olurken gelmemi söyledi. Klomen vermedi ve bu ay dinlenmemi söyledi. Doğal şekilde gebe kalabileceğimi ve ben de yumurta tembelliği olduğunu söyledi. Rahim röntgen filmini çektirenlere benim  tavsiyem anestezi ile birlikte yapmaları.

Arkadaşlar az önce Hsg’den çıktım. İstanbul Sultanbeyli Saygı hastanesinde narkozlu şekilde yaptırdım. Ben iyi ki narkozlu yaptırmışım çünkü işlem sonrasında ağrı sadece 10 dakika yaşadım.O 10 dakikalık ağrıya bile zor dayandım, eğer narkozsuz yaptırsaydım çok ağrı çekerdim. Test sonucum iyi çıktı, herhangi bir tıkanıklık yokmuş.

Rahim röntgen filmimi bugün Bakırköy Radoyomar’da çektirdim. Çok az ağrı yaşadım fakat dayanılmayacak gibi değildi. Bence narkoza gerek yok çünkü ağrı 2 dakika sürüyor. Aletler canımı hiç acıtmadı diyebilirim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar