İrmik Nedir ? İrmik Nasıl Yapılır,İrmiğin Faydaları Nelerdir ?

İrmik Nedir ? İrmik Nasıl Yapılır,İrmiğin Faydaları Nelerdir ?


Bu yayınımızda İrmik nedir? irmik ne zaman ne için kullanılır,irmik nasıl kullanılır?,İrmik ve  un arasındaki fark nedir ? İrmik Neden Yapılır ? irmik Faydaları Nelerdir ?sorularınıza yanıt bulabilecek ve irmikle ilgili püf noktalarını bulabileceksiniz.

İrmik nedir, irmik neden yapılır ? İrmik aslında sadece makarnalık buğdaydan yapılan bir un türüdür. Tabii ki, unla tanıyorsunuz, ancak aslında sadece topraklamayı ifade etmek için kullanılan genel bir terim olan birçok farklı un türü var. . 

Genel pişirme unlarınız, dünya buğday hasatının yaklaşık% 80'ini veya daha fazlasını oluşturan ortak buğday olarak bilinir. 

İrmik nasıl yapılır ise, makarnalık buğday ve makarna buğdayı da dahil olmak üzere birkaç başka isme sahip olan “durum” buğdayı adı verilen bir buğday türünden yapılır. Makarnalık buğday ağırlıklı olarak Orta Doğu'da yetişir ve dünyanın ekili buğday nüfusunun yaklaşık% 5-8'ini oluşturur. Muhtemelen bakkalınızda, çok amaçlı unun hemen yanında irmik bulabileceksiniz. 

İrmik ve  un arasındaki fark nedir ?Görebileceğiniz temel fark, irmik geleneksel undan daha iyi bir kaba ve daha koyu ve daha altın renkli olabilir (ancak bu, belirli çeşitlere bağlı olacaktır). İrmik, yaygın buğday unlarından daha dünyevi bir aromaya sahip olabilir, ancak muhtemelen eve gelene kadar bunu fark etmeyeceksiniz!

İrmik Ne İçin Kullanılır? Böyle eşsiz bir adla, irmik en yaygın olarak İtalya'da kullanılırsa sizi şaşırtmayabilir. Bu yüzden insanlar buna makarna veya makarna buğdayı derler, çünkü irmik bir numaralı kullanımı makarna veya kuskus yapımındadır. Makarna neyden yapılır ? İnsanların makarna yapmak için irmik tercih etmelerinin ana nedeni, glütende aşırı derecede yüksek olmasıdır, bu da pişirme sırasında makarna şeklini korumaya yardımcı olur. Makarna, kaynarken düşme veya dev bir damla olma riski olmadan tüm farklı şekil ve boyutlarda bu şekilde gelebilir. 

İrmik, Nijerya'da su ile karıştırıldığı ve çorba veya güveç ile yemek için kaynatıldığı temel bir besindir. İrmik ile yapılan kuskus, Afrika'nın diğer bölgelerinde ve dünyanın geri kalanında yaygın bir besindir. Avrupa ülkelerinde irmik ayrıca tatlı pudingler için de kullanılır ve kaynatıldığında bir tür yulaf lapası oluşturabilir. Ancak, irmik için bir numaralı kullanım makarnadır, bu nedenle en çok İtalya ve çevresinde yaygındır. 

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE LEZZETLİ YULAF EKMEĞİ TARİFİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.. >>>

Makarna neden sarıdır ? Kendinize daha önce makarnanın neden sarı olduğunu sorduysanız, bunun nedeni irmikin genel olarak çok amaçlı undan daha altın renkli olmasıdır. Bununla birlikte, kek, ekmek veya turta gibi diğer tariflerde irmik görebilirsiniz - ekmek için lezzetli bir kabuk oluşturmaya yardımcı olduğunu da belirtmek isteriz ! 

Yüksek gluten ve protein içeriğiyle, istenen bazı dokular için iyi bir adaydır, bu yüzden tüm favorilerimize göz atın veya turta - ekmek için lezzetli bir kabuk oluşturmaya yardımcı olduğunu da biliyoruz!


İrmik Nedir ? İrmik Nasıl Yapılır,İrmiğin Faydaları Nelerdir ?


Diğer İrmik Çeşitleri Nelerdir ?

İrmik kategorisine tam olarak neyin dahil olduğu konusunda hafif bir karışıklık var. İrmik ararken raflarda görebileceğiniz bir şey, irmik olduğunu iddia eden diğer birçok üründür. 

Örneğin, “mısır irmiği” veya “pirinç irmiği” diyebilirler. Aslında, bu tahıllar resmi olarak irmik değildir. Bu şekilde etiketlenmelerinin nedeni büyük olasılıkla ince taneli unların aksine kaba taneli unlardır. Bununla birlikte, irmik aslında ihtiyacınız olan şeyse bunlardan kaçınmalısınız, ancak kaba taneler fırında belirli özelliklere sahip olsa da, irmiğin diğer unlar üzerindeki gerçek gücü yüksek glüten ve protein içeriğidir. 

Sadece durum irmiğine sadık kalmalısınız.

İrmiğin ile Sağlık Üzerindeki Faydaları ve Riskleri Nelerdir ?

Tüm yeni yiyeceklerde olduğu gibi, irmik uygulamasına geçmeden önce sağlık risklerini incelemelisiniz. Bilmiyor olsanız bile muhtemelen diyetinizde irmik yiyorsunuzdur, ancak ortaya çıkıyorsa bu ilk deneyiminizdir (veya alımınızı önemli ölçüde artırmayı umuyorsanız), o zaman her zaman yavaş tüketmenizi öneririz.

Beklenmedik değişiklik olmadığından emin olmak için vücudunuza dikkat edin. İrmik ile ilgili en büyük sağlık sorunu, son derece yapışkan olmasıdır. Bu makarna için harika, ama gluten yiyemiyorsanız o kadar büyük değil. Gluten ile ilgili en yaygın sorun, birçok insanın karşılaştığı ve glüten tüketirken rahatsızlığa veya şişkinliğe neden olabilen bir hassasiyet veya hoşgörüsüzlüktür. 

Ayrıca glütene veya buğday alerjisine karşı aşırı hoşgörüsüzlük olan çölyak hastalığı denen şeye sahip olabilirsiniz.

Buğday veya glütene duyarlılığınız yoksa, elbette irmik tüketmeniz uygun olacaktır. Aslında irmik yemenin muhtemelen bilmediğiniz çeşitli sağlık yararları vardır. 

Birincisi, irmik protein bakımından yüksektir, porsiyon başına yaklaşık 6 gramdır! Ayrıca, enerji oluşturmaya ve beyin fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olan folat ve tiamin dahil B vitaminleri bakımından da zengindir. Selenyum, kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmak için antioksidan görevi gören irmik için başka bir faydadır! İrmik karbonhidrat bakımından biraz yüksektir, bu nedenle karbonhidrat alımınızı izliyorsanız, sadece periyodik olarak şımartmalısınız! Bununla birlikte, ılımlılıkta, buğday hassasiyeti olmayan herkes için irmik tüketmek için iyi olmalıdır!

İrmik Özellikleri Nelerdir ?

İrmik,% 8-11 oranında çok amaçlı un ile karşılaştırıldığında yaklaşık% 13 veya daha fazla protein içeriğine sahiptir. Örneğin kek unu gibi daha düşük proteinli unlar muhtemelen benzer sonuçlar vermeyecektir, ancak her ikisi de daha yüksek protein içeriğine sahip ekmek unu veya tam buğday unu varsa, sonuçlarınız alışık olduğunuza daha benzer olacaktır! Makarnanızı kurutmayı veya son ürününüzü bir süre dondurmayı planlıyorsanız, o zaman devam edip irmik elinizde olana kadar beklemeniz önerilir, çünkü bu mallarınızın daha uzun süre şeklini korumasına yardımcı olacaktır! 

İrmik hafif kumlu bir dokuya sahiptir, bu da tariflerde değiştirilmesinin zor olduğu anlamına gelir. Ekmeğinizi doldurmak veya pizza hamurunuzun tavaya yapışmasını önlemek için kullanıyorsanız, ince öğütülmüş bir mısır unu veya mısır unu, dokuyu çoğaltmak için iyi çalışır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar