İşte İstanbulun Gezilebilecek En Güzel 21 Yeri >>> İstanbul Gezi Rehberi


 İstanbulda gezilecek yerler listesini size sunuyoruz.İstanbulun en tarihi yerleri nereler,İstanbulun en güzel yerleri,İstanbulun en güzel tarihi yapıları neler? İstanbulun en güzel camileri neler? İstanbuldak gezilecek yerler Anadolu yakasında nereler? ,İstanbuldaki gezilecek yerler Avrupa yakasında nereler? İstanbulun en güzel mekanları nereler ?
İstanbul Gezilecek Yerler Listesi,Karşınızda İstanbulun Gezinilesi En Güzel Yerleri >>>

Bu yayınımızda İstanbulda gezilecek yerler listesini size sunuyoruz.İstanbulun en tarihi yerleri nereler,İstanbulun en güzel yerleri,İstanbulun en güzel tarihi yapıları neler? İstanbulun en güzel camileri neler? İstanbuldak gezilecek yerler Anadolu yakasında nereler? ,İstanbuldaki gezilecek yerler Avrupa yakasında nereler? İstanbulun en güzel mekanları nereler ? sorularınızın cevabını bu yayınımızda bulabileceksiniz ! İstanbul Gezi Rehberi Sizlerle...

Yüzyıllar boyunca imparatorlukların gözünde, Avrupa'ya ve Asya'ya yerleşen İstanbul, dünyanın en büyük metropollerinden birisidir İstanbul. yaklaşık olarak M.Ö. 1000 civarında kurulan Bizans kolonisi, Bizans İmparatorluğu'nun büyük başkenti Konstantinopolis'e dönüştü ve Osmanlı'nın Osmanlı fethinden sonra imparatorluğunun kalbi olarak görkemli yerini korudu. Şehir (Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra resmen İstanbul olarak yeniden isimlendirildi, uzun ve ünlü tarihinin görkemli kalıntılarıyla liberal bir şekilde dağılmıştır ve buradaki gezi, en anıt yorgun ziyaretçileri bile etkileyecektir.


En görkemli eserleri ( Aya Sofya , Topkapı Sarayı , Sultanahmet Camii ve Kapalıçarşı ) olarak sıralayabiliriz,bunların yanı sıra diğer turistik yerleri keşfetmek için yeterli zaman bırakmalısınız. Sultanahmet'in eski şehir bölgesinde veya yakınında birçok turistik yer olmasına karşın, şehrin daha uzak yerlerinde yapılacak göz kamaştırıcı başka şeyler var. 


İstanbul'daki en iyi turistik yerler listemizle seyahatinizi planlamanızı tavsiye ediyoruz..




İyi gezmeler....


1) Sultan Ahmet Camii


sultan-ahmet-camii-nerede
Sultanahmet Camii

Sultan Ahmet Camii Hakkında Bilgi:

Sultan I.Ahmet'in başkentine yaptığı büyük mimari armağan, bugün Sultanahmet Camii olarak bilinen bu güzel camidir. 1609-1616 yılları arasında inşa edilen cami, altı minaresi (Mekke Ulu Camii ile aynı sayı) olduğu için, bittiğinde Müslüman dünyasında bir furore neden oldu. Yedinci bir minare sonunda muhalefetin üstesinden gelmek için Mekke'ye hediye edildi.

Cami, takma adını on binlerce İznik çinisinin iç dekorasyonundan alır. İç mekanın tüm mekansal ve renk etkisi, camiyi Osmanlı mimarisinin en iyi başarılarından biri haline getiriyor. Sultanahmet Camii ve Aya Sofya arasında sıkışan bahçelerin ortasında ikiz ihtişamını görmek için İstanbul'a yapılan gezinin büyük bir keyfi. Dua çağrısı, Sultanahmet Camii minaresinden yankılandığından, daha fazla ambiyans için alacakaranlıkta gelin.


Sultanahmet Camii'nin hemen arkasında Arasta Çarşısı ; el sanatları dükkanları yüksek kaliteli hediyelik eşyalar sattığı için bir alışveriş durağı için harika bir yer. Göz atmak istemeseniz bile, Arasta Pazarı ile cami arasına sıkışmış olan Büyük Saray Mozaik Müzesi'ni görmek için buraya gidin . Bu küçük müze, burada 1950'lerde ortaya çıkarılan 250 metrekarelik mozaik kaplama parçasını sergiliyor. Mükemmel bilgi panelleri mozaik zeminin iyileşmesini ve daha sonra kurtarılmasını açıklar.

Yeri:Sultan Ahmet Mahallesi, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 – Fatih / İstanbul


2) Aya Sofya


aya-sofya-nerede
Aya Sofya

Aya Sofya Hakkında Bilgi:

Bizans İmparatoru Justinian, MS 536'da bitmiş kilisesine ilk kez girdiğinde, "Böyle bir çalışmaya layık görüldüğüm için Tanrı'ya şan olsun. Ah Solomon, seni geride bıraktım!" Diye bağırdı. Aya Sofya (eski adı Ayasofya) imparatorun imparatorluğunun servet ve teknik yeteneğinin dünyasına karşı gösterişli ifadesiydi. Gelenek, imparatorun tahtını kilisede çevreleyen alanın dünyanın resmi merkezi olduğunu ileri sürmüştür.

Osmanlı orduları İstanbul'u fethettikten sonra 20. yüzyıla ait müzeye dönüştürülmesinin ardından Aya Sofya, İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olmaya devam etti.

Yeri: Ayasofya meydanı Sultanahmet-Fatih/ İSTANBUL





3) Topkapı Sarayı


topkapı-sarayı-nerede
Topkapı sarayı

Topkapı Sarayı Hakkında Bilgi:

İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, Osmanlı İmparatorluğu sultanlarının 19. yüzyıla kadar egemenliklerini yönettikleri yerdi. Geniş kompleks, karmaşık bir el boyaması karo işi ile kaplı zengin avlulara sahip, hepsi dövülmüş duvarlar ve kulelerle sınırlandırılmış görkemli bir şekilde dekore edilmiş odaların bir bağlantısını birbirine bağlayan göz alıcı bir İslam sanat sergisidir.

Buradaki birçok önemli noktadan en popüler olanı Harem'dir (padişahın birçok cariyesi ve çocuğunun günlerini geçireceği yer); İkinci Mahkemesi, sen engin aracılığıyla yürüyebilir Saray Mutfakları ve göz kamaştırıcı iç huşu içinde standı Imperial Konseyi Odası ; ve padişahın özel odalarını içeren Üçüncü Mahkeme .

Üçüncü Mahkeme ayrıca Kutsal Muhafız Odasında Peygamber Muhammed'in emanetlerden oluşan etkileyici bir koleksiyon sergiliyor ve gözlerinizi sulandıracak bir parıltılı altın nesneler ve değerli taşlar ile karşılandığınız İmparatorluk Hazinesi'ne ev sahipliği yapıyor . Topkapı Sarayı'nı tam olarak görmek için en az yarım güne ihtiyacınız olacak.

Yeri: Babihümayun Caddesi, Gülhane Parkı



4) İstanbul Arkeoloji Müzesi


istanbul-arkeoloji-muzesi-nerede
İstanbul Arkeoloji Müzesi


İstanbul Arkeoleji Müzesi Hakkında Bilgi:

İstanbul Arkeoloji Müzesi ,Topkapı Sarayı'ndan atlayan bu önemli müze kompleksi, bu bölgenin tarihinin genişliğini dolaşan Türkiye'den ve Orta Doğu'dan şaşırtıcı bir dizi eseri bir araya getiriyor. Komplekste her biri görülmeye değer üç ayrı bölüm vardır: Kadim Doğu Müzesi ; ana Arkeoloji Müzesi ; ve seramik sanatının şaşırtıcı bir koleksiyonuna sahip Fatih Mehmet'in Çinili Çini Pavyonu . Sergilenen tüm harika eserlerin yanı sıra , ana Arkeoloji Müzesi'ndeki ilginç İstanbul Çağlar sergi salonunu kaçırmayın 

Yeri: 34122 Fatih/İstanbul


5)  Kapalı Çarşı


kapalı-carsi-nerede
Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı Hakkında Bilgi:

Birçok ziyaretçi için İstanbul'u gezmek, müzeler ve anıtsal cazibe merkezleri gibi alışveriş ile ilgilidir ve Kapalıçarşı herkesin geldiği yerdir. Bu devasa kapalı pazar, Nure Osmaniye Camii ve Beyazıt Camii arasında, kalın duvarlarla çevrili tüm şehir mahallesini kaplayan dünyanın ilk alışveriş merkezidir . 1498-1505 yıllarında inşa edilen Beyazıt Camii, I. Theodosius Forumu'nu kaplar ve Aya Sofya'dan esinlenen bir mimariye sahiptir.


Çarşıya giriş, hayal edebileceğiniz her Türk hatıra ve el sanatını satan dükkan ve tezgahlarla kaplı, tonozlu tavan şeritlerinin bir labirentinden oluşan 11 kapıdan birinden geçiyor. Çeşitli işlemler hala çoğunlukla belirli bölümlere ayrılmıştır ve bu da taramayı kolaylaştırır. Çarşının Divanyolu Caddesi'nin girişinde Yanık Sütun bulunur . Bir porfir kolonunun bu güdük (hala 40 metre yüksekliğindeki) forumunda Büyük Konstantin tarafından kuruldu. 1105 yılına kadar bronz bir Konstantin heykeli taşıyordu.

Yeri : Fatih İlçesi-Beyazıt mahallesi 


6) Süleymaniye Camii

suleymaniye-camii-nerede
Süleymaniye Camii



Süleymaniye Camii Hakkında Bilgi:


Sultanahmet semtinin üstündeki tepede yer alan Süleymaniye Camii, İstanbul'un en tanınmış yerlerinden biridir. 1549-75 yılları arasında ünlü Osmanlı mimarı Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman için yaptırılmıştır. 53 metre yüksekliğindeki kubbesinin hakim olduğu iç mekan, uyumlu oranları ve tasarım birliği ile dikkat çekmektedir. Sakin bahçe alanının dışında , Sultan Süleyman ve eşi Haseki Hürrem Sultan'ın (batıda Roxelana olarak bilinir) türbelerine (mezarlarına) ev sahipliği yapan ilginç bir Osmanlı mezarlığı vardır.

Yeri: Süleymaniye Mahallesi - Fatih


7) Hipodrom


hipodrom-nerede
Antik Hipodrom


Antik Hipodrom Hakkında Bilgi:

Antik Hipodrom, AD 203'te Septimius Severus tarafından başlatıldı ve MS 330'da Büyük Konstantin tarafından tamamlandı. Bugün, Hipodrom'un güney tarafında galeri duvarlarının küçük bir bölümü dışında görülecek çok şey yok , ancak şimdi sitede duran At Meydanı (park), çeşitli anıtlara ev sahipliği yapıyor.


Kuzeybatı tarafında 1898 yılında Alman İmparatoru William II tarafından Osmanlı padişahına sunulan bir çeşme vardır. Sonra güneybatıya giden üç antik anıt vardır: 20 metre yüksekliğinde bir Mısır dikilitaşı (Heliopolis'ten); Yılan Sütun Konstantin tarafından Delphi getirtilmiş; ve 1204'te 4. Haçlı Seferi'nin askerleri tarafından çalınana kadar altın kaplı bronz kaplama ile kaplanmış bir taş dikilitaş .

Yeri: Sultanahmet Meydanı



8) Mısır Çarşısı


misir-carsisi-nerede
Mısır Çarşısı


Mısır Çarşısı Hakkında Bilgi:

Mısır Çarşısı, lokum (kuru lokum), kuru meyve, kuruyemiş, otlar ve tabii ki baharatlar için yiyeceklerin hazırlandığı yerdir. İnşaata yardımcı olan paranın çoğu, Osmanlı hükümetinin Mısır yapımı ürünlere yüklediği vergilerden geldi, bu yüzden Türkçe (Misir Çarsisi) 'de adı "Mısır Pazarı" anlamına geliyor. Mısır Çarşısı, yapılacak en popüler şeylerden biridir ve günün belirli saatlerinde, yerleşik yolcu gemilerinden devasa tur gruplarıyla gülünç bir şekilde kalabalıklaşır. Sabah 11'den önce ya da akşam 4'ten sonra gelmeye çalış.


Mısır Çarşısı'nın ana girişinin hemen yanında , 1615'te başlayan ve 1663'te biten görkemli Yeni Camii (İstanbul için "yeni"). Bölgede gezerken içeride bir göz atmaya değer, çünkü iç mekan kiremit işi ve altın yaprağın liberal kullanımı ile zengin bir şekilde dekore edilmiştir.


Yeri: Yenicamii Meydanı, Eminönü


9) Kız Kulesi


kız-kulesi-nerede
Kız Kulesi
Kız Kulesi Hakkında Bilgi:

İstanbul'un Asya sahillerine Boğaz'dan Eminönü iskelesinden feribotla kolayca ulaşılabilir . Asya kıyılarının hemen dışındaki bir adacık üzerinde 30 metre yüksekliğindeki Kız Kulesi (Kız Kulesi) duruyor . Üsküdar, geleneksel olarak Scutari olarak biliniyordu ve bazı yakışıklı eski camilere, sarma şeritlerine ve yıpranmış kahverengi ahşap evlere (özellikle feribot iskelesi ile büyük mezarlık arasında) sahip.




Antik dönemde Chrysopolis olarak bilinen kasaba, Boğaz'daki en eski Yunan yerleşim yerlerinden biriydi. Savunma durumu ve güçlü duvarları ile yabancı fatihlerin saldırısına Konstantinopolis'ten çok daha fazla maruz kaldı, ancak maruz kaldığı durumdan ekonomik avantaj elde edebildi - 1800'e kadar, hazinelerin hazinelerini getiren karavan yollarının sonu oldu Doğudan Konstantinopolis'e ve daha sonra Avrupa'ya. Buradaki ilgi çekici yerlerden biri, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1547 yılında kızı Mihrimah için yaptırılan Mihrimah Sultan Camii ve 18. yüzyılda Sultan III. Ahmet tarafından yaptırılan Yeni Valide Camii'dir .


Yeri: Üsküdar Salacak


10) Dolma Bahçe Sarayı


dolmabahce-sarayi-nerede
Dolmabahçe Sarayı

Dolma Bahçe Sarayı Hakkında Bilgi:

Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. Sultan I. Abdülmecid tarafından 1854 yılında yaptırılmış , padişahların ana ikametgahı olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır . Resmi bahçeler çeşmeler, süs havzaları ve çiçek açan çiçek tarhları ile noktalanırken, Türk Rönesans tarzının ihtişamı ve ihtişamı içinde göz kamaştırıyor. İç mekanlar, mamut kristal avizeler, altının liberal kullanımı, Fransız tarzı mobilyalar ve göz kamaştırıcı fresk tavanlarla Rokoko, Barok, Neoklasik ve Osmanlı unsurlarını birleştiriyor.

Yeri: Dolmabahçe Caddesi, Beşiktaş


11) Chora Kilisesi (Kariye Müzesi)



chora-kilisesi-kariye-camii-muzesi-nerede
Choro Kilisesi- Kariye Müze Camii

Chora Kilisesi (Kariye Müzesi) Hakkında Bilgi:

Chora Yunanca "ülke" anlamına gelir ve bu güzel Kilise (aslen Chora'nın Aziz Kurtarıcı Kilisesi olarak adlandırılır) eski Konstantinopolis şehir surlarının hemen dışında yer alır. İlk Chora Kilisesi muhtemelen 5. yüzyılda burada inşa edilmiştir, ancak şimdi gördüğünüz, 9. yüzyılda tamamen tahrip olduğu ve 11. ila 14. yüzyıllardan birkaç faceliften geçtiği için binanın 6. yeniden inşasıdır.


Kilise (şimdi bir müze), iki narteksde neredeyse bozulmamış ve neften kırılgan bir şekilde, duvarlar ve kubbeler boyunca fresklerle korunan muhteşem canlı 14. yüzyıl mozaikleri ile haklı olarak dünyaca ünlüdür. Bizans sanatının bu inanılmaz örnekleri, Mesih'in soyağacından Yeni Ahit hikayelerine kadar çok çeşitli temaları kapsar.

Yeri: Kariye Camii Sokak, Edirnekapi


12) Türk ve İslam Eserleri Müzesi (Türk ve İslam Eserleri Müzesi)


turk-islam-eserleri-muzesi-nerede
Türk ve İslam Eserleri Müzesi


Türk ve İslam Eserleri Müzesi Hakkında Bilgi:


Türk İslam Eserleri Müzesi,Kanuni Sultan Süleyman için Sadrazam olan İbrahim Paşa'nın sarayında bulunan bu müze, Osmanlı ve İslam sanatıyla ilgilenen herkes için mutlaka görülmesi gereken bir cazibe merkezidir. Burada sergilenen halı koleksiyonu geniş ve tekstil uzmanları tarafından dünyanın en iyisi olarak müjdelendi. Bu, kendi zemin parçanızı satın almak için bir alışveriş misyonuna başlamadan yüzyıllar boyunca Türk halılarının (Kafkasya ve İran halıları ile birlikte) göz kamaştırıcı tarzlarına göz atmak için en iyi yerdir. Ayrıca, MS 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan zarif seramik, kaligrafi ve ahşap oyma sergileri de vardır.


Yeri: Sultani Caddesi, Sultanahmet


13)  Küçük Aya Sofya


kucuk-aya-sofya-nerede
Küçük Aya Sofya

Küçük Aya Sofya Hakkında Bilgi:


Küçük Aya Sofya- İmparator Justinian Aya Sofya'yı inşa etmeden önce , binanın yapısal olarak çalışıp çalışmayacağını test etmek zorunda kaldı, bu yüzden önce bu minyatür versiyonu inşa etti. Orijinal adı Sergius ve Bacchus Kilisesi'ydi, ancak Aya Sofya ile bariz mimari paralellikler uzun zamandır takma isminin binanın resmi unvanı olmasına yol açtı. Osmanlı döneminde kilise camiye dönüştürülmüş ve günümüzde hala çalışan bir cami olarak işlev görmektedir. Oranları İstanbul'daki diğerleri kadar görkemli olmasa da, bina güzel bir şekilde restore edilmiş ve görülmeye değer.


Buradaki yürüyüş, yüksek Osmanlı dönemi binaları ile kaplı dar sokaklarda - bazıları cömertçe restore edilmiş ve diğerleri harap olmaya başladı - Sultanahmet'in merkezinde sakin bir mühlet. Küçük Aya Sofya'nın huzurlu bahçesinde, daha fazla gezintiye çıkmak için sizi korumak için zaman ayırın.

Yeri: Küçük Aya Sofya Caddesi, Sultanahmet


14) Rüstem Paşa Camii


rustem-pasa-camii-nerede
Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii Hakkında Bilgi:


Muhtemelen İstanbul'un en mükemmel camisi olan Rüstem Paşa Camii, şehrin en çarpıcı şekilde korunmuş İznik çini panellerine ev sahipliği yapıyor. Tabii Sultanahmet Camii tüm ihtişamı alabilir, ancak burada - hem dış avlu duvarlarını hem de caminin iç kısmını kaplayan - blues, kırmızılar ve yeşilliklerde bu muhteşem karmaşık el boyaması karoların en iyi örneklerini bulacaksınız. Daha da iyisi, daha az bilindiği için, herhangi bir kalabalığa karşı savaşmak zorunda kalmadan onlara hayran olabilirsiniz. Mısır Çarşısı yakınında, pazar tezgahları ile kaplı ve her zaman hayatla dolu bir sıska şeritte sincap olduğu için camiyi bulmak eğlenceye katkıda bulunur.

Yeri: Hasircilar Caddesi, Eminönü



15) Yedikule Kalesi (Hisarı)


yedikule-kalesi-hisari-nerede
Yedikule Kalesi (Hisarı)

Yedikule Kalesi (Hisarı) Hakkında Bilgi:

Yedikule'ye gitmek için banliyö treninde bir parça olsa da, bu komuta kale buna değer. İmparator II. Theodosius tarafından 5. yüzyılda inşa edilen kale, Konstantinopolis'in savunma duvarlarının güney bölümünü oluşturmuştur. 

Mamut kemeri (geç Bizans döneminde tıkanmış ), kapılar altınla kaplanmış olan Porta Aurea (Altın Kapı) olarak biliniyordu . Osmanlılar şehri fethettiğinde, kaleyi savunma için ve daha sonra hapishane ve infaz yeri olarak kullandılar.
Yedikule son yıllarda restore edilmiştir ve Marmara Denizi'nin muhteşem manzarasını görmek için mazgalların tepesine tırmanabilirsiniz.

Yeri: Yedikule Sokak, Yedikule



16) Galata Kulesi


galata-kulesi-nerede
 Galata Kulesi

Galata Kulesi Hakkında Bilgi:




Galata Kulesi-Bu Ceneviz kulesi 14. yüzyılda inşa edilmiştir ve İstanbul'un en tanınmış yerlerinden biridir. Üst balkondan şehrin panoramik manzarasını görmek için asansörü veya merdivenleri kullanın. Bununla birlikte, bunun çok popüler bir manzara olduğunu unutmayın, bu yüzden erken gelin veya sırada beklemeye hazırlıklı olun.


Yeri: Bankalar Caddesi, Karaköy


17) Halı Müzesi



hali-muzesi-nerede
Halı Müzesi

Halı Müzesi Hakkında Bilgi:


Birçok insan için, bir halı dükkanına en az bir gezi yapmadan İstanbul'a bir gezi tamamlanmamıştır. Eve getirmek için kendi halınızı satın almadan önce halıların inanılmaz mirası ve sanatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya gidin. Aya Sofya kompleksinin dış binalarından birinde yer alan üç galeri, sizi Türk halılarının tarihine ve ülkenin farklı bölgelerinden göz kamaştırıcı motif ve stillere götürüyor. Bunu Türk Halısı olarak düşünün 


Yeri: Sogukçesme Sokak, Sultanahmet



18) Fatih Camii


fatihh-camii-nerede
Fatih Camii

Fatih Camii Hakkında Bilgi:


Fatih Camii-Fatih ilçesi, sonunda Konstantinopolis'in duvarlarından geçerek Bizans dönemini sona erdiren Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bu önemli camiye ev sahipliği yapmaktadır. Bir tepenin üzerine inşa edilmiş, böylece birden fazla kubbesi ve minaresi ilçenin üzerinde yükseliyor, çok heybetli bir bina. İstanbul'un inşa edilecek büyük imparatorluk camilerinin ilki ve Sultan Mehmet'in türbesine ev sahipliği yapan önemli bir tarihi bina ve yerli halk için popüler bir hac alanı.

Yeri: Fevzi Paşa Caddesi, Fatih





19) Pera Müzesi




pera-muzesi-nerede
Pera Müzesi

Pera Müzesi Hakkında Bilgi:

İstanbul'un en ünlü sanat galerisi, sanat houndlarının dünyadaki Osmanlı dönemi resminin en iyi koleksiyonlarından birinde içmeye başladığı güzel Pera Müzesi'dir. 

Sanatın yanı sıra, diğer Osmanlı dönemi objeleriyle birlikte bol miktarda seramik içeren koleksiyonlarının geri kalanında dolaşmak için zaman ayırın. Düzenli olarak değişen sergiler programı genellikle sanat dünyasının en büyük isimlerinden bazılarını gösterir.


Adres: Mesrutiyet Caddesi, Tepebaşı


20) Yerebatan Sarnıcı 


yere-batan-sarnıcı-nerede
Yerebatan Sarnıcı 


Yerebatan Sarnıcı  Hakkında Bİlgi:


Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik yerlerinden biridir. 12 sıra 336 sütunla desteklenen bu devasa saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için emperyal su kaynağını depoladı. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatıldı, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından bitti.

İnşaatta kullanılan sütunların çoğu daha önceki klasik yapılardan geri dönüştürülmüş ve dekoratif oymalar içermektedir. Bunların en ünlüsü, Medusa başı oymalarıyla kuzeybatı köşesinde Medusa taşları olarak bilinen sütun kaideleridir . Burada bir ziyaret çok atmosferik güzel aydınlatılmış sütunlar ve çevrenizdeki yumuşak, sürekli su damlası ile.

Yer: Yerebatan Caddesi, Sultanahmet




21) İstiklal ve Taksim


taksim-istiklal-nerede
 İstiklal ve Taksim


 İstiklal ve Taksim Hakkında Bilgi:


Yayalaştırılmış İstiklal Caddesi, çok sayıda restoran ve kafeye sahip hareketli modern bir alışveriş caddesidir. Caddenin alt ucu yakınında gelen dünyanın en eski metro demiryolu alarak ulaşılabilir Galata Köprüsü , Tünel'e quaintly eski moda tramvay de bulunmaktadır 1875 yılında inşa, bu doğru yukarı Taksim Meydanı'na üstündeki uzunluğu boyunca çalışır tepenin. Taksim Meydanı'ndan yoğun Cumhuriyet Caddesi oteller, mağazalar, restoranlar ve yüksek katlarla kaplıdır. Yolun doğu tarafında, meydandan hemen sonra, ilginç Askeri Müze'ye ev sahipliği yapan Maçka Parkı var .

İstiklal Caddesi çevresindeki alan, birçok cepheye ve süslü cephelere sahip eski konsolosluk binalarına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca yakınında Orhan Pamuk's Masumiyet Müzesi yer alır . Pamuk, Türkiye'nin en ünlü yazarı ve Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandı. Bu kavramsal sanat müzesi, Masumiyet Müzesi romanının temasına dayanıyor ve oldukça tuhaf, akılsız ve harika bir atmosferik deneyim.


Yeri: İstiklal Caddesi


Yorum Gönder

0 Yorumlar